Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zomerrooster?! #2

Zomerrooster?! #2

Een tijdje geleden vroeg ik op mijn blog of er behoefte was aan een zomerrooster. Ik zie dat veel bloggers hier aan doen en ik vroeg me eigenlijk af of hier op mijn site ook behoefte aan was. Stiekem had ik verwacht dat hier eigenlijk wel behoefte aan was. Maar niets is minder waar, jullie willen overduidelijk helemaal geen zomerrooster. Ik zal even kort toelichten hoe het er in vervolg aan toe gaat!

Ik plaatste een kleine poll op mijn website met de vraag, ‘wil jij een zomerrooster?’. Meer dan 500 mensen hebben gereageerd en de uitslag was voor mijn verrassend. Namelijk 62% wilde geen zomerrooster, 28% maakt het niet en maar 9% wilde er wel eentje. Die had ik niet zien aankomen, ik dacht omdat veel bloggers het deden er wel behoefte aan was. Niet dus! En met deze uitslag ben ik eigenlijk wel heel erg blij, want jullie willen gewoon twee artikelen van mij per dag zien en dat maakt me gelukkig!

Er komt dus geen zomerrooster, dat wilde ik zelf eigenlijk ook al niet. Maar mocht hier veel behoefte naar zijn, dan had ik dat wel gedaan. Maar jullie willen dus lekker twee artikelen per dag blijven zien! Voor mij is dat ook gunstig in een paar opzichten. Ik kan lekker veel nieuwtjes voorbij laten komen, mijn pageviews blijven hoog – want tsja, daar verdien ik natuurlijk ook geld mee – en ik kan gewoon lekker doorgaan met mijn hobby.

Nu denken jullie vast, heel leuk Aranka, maar van het weekend kwamen er niet eens artikelen online. Dat klopt. Met het mooie weer had ik gewoon echt geen zin om te bloggen en wilde ik gewoon lekker genieten. En waarom mag ik dat niet doen? Het is mijn werk niet waar mijn baas verwacht dat ik twee artikelen per dag online zet. Nee, ik ben eigen ‘baas’ en ik kan doen en laten wat ik zelf wil.

Wat ga ik dus doen? Elke dag komen er gewoon twee artikelen online. En heb ik een dagje geen zin of heb ik zin om wat anders te doen, dan doe ik dat gewoon en kunnen er soms wat minder artikelen online komen. Maar mij kennende zal dat wel niet heel erg vaak gebeuren. Dus er komen gewoon lekker twee artikelen per dag online en ik hoop dat jullie dat ook leuk vinden!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Sorry, ik snap dit artikel. En ik snap dat het voor jou ook zomer is. Maar ik vind alinea twee echt heel negatief en misschien ook wel redelijk arrogant. Ik voel mij er plaatsvervangend ongemakkelijk door. Ik vind dat je betrouwbaar moet blijven voor je lezers. En vanuit die alinea, komt het op mij niet over of je daar je best voor doet.

  1. Ze ‘moet’ helemaal niks.
   Ze verdient er wel wat geld mee, maar je kan het niet als baan zien.
   Ik zie het eerder als een gunst naar ons toe en als zij dit vrijwillig doet en dan een dagje er geen zin in heeft, who cares.
   Ik heb liever 10 artikelen in de week met goede kwaliteit dan 14 die nergens op slaan omdat ze geen zin had en even iets in elkaar flanstte.

   1. De woorden ‘ik vind’ gemist? Ík vind dat dat ‘moet’, mijn inzicht en míjn mening over een blog. Daarbij ben ik nergens begonnen over kwaliteit en daar gaat het bij mij nu niet om.

    1. Ook ik ben het hiermee niet eens.. Ik snap dat het wat raar over komt zoals Aranka het zegt, maar tegelijkertijd vind ik persoonlijk dat ze daar alle recht toe heeft aangezien ze dit allemaal als hobby doet. Ze werkt er ook nog eens bij etc.
     Er zijn naar mijn mening genoeg fulltime bloggers die niet zo hun best doen als Aranka dat doen terwijl die juist naar kwantiteit en kwaliteit moeten streven, zoals elke andere baan.
     Ik ga geen namen noemen maar er zijn fulltime bloggers die maar 1 artikel per dag, omdat ze het anders ´´ teveel´´ wordt. Tuurlijk als je ernaast ook nog kleding bij gaat ontwerpen, of een boek gaartschrijven. Hartstikke leuk, maar ik vind dat dat los van je blog staat.
     Daarnaast zijn er ook nog blogs die allerlei andere kanalen/rubrieken erbij gaan verzinnen om meer lezers ofzo te scoren. Maar dit laten ze dan wel door andere personen doen. En dus zie je aan het eind van het liedje weinig van de persoon terug die beweert fulltime met bloggen bezig te zijn.
     En als laatst heb je dan ook nog de bloggers die op vakantie gaan en besluiten erbij te ”werken” door hun hele vakantie lang 1 of 2 artikels per dag te posten vol met vakantiefoto’s.
     Nee dan heb ik liever dat je vrij neemt en gewoon eerlijk zegt dat je er even geen zin in hebt. Ik vind dus dat Aranka groot gelijk heeft en 9 van de 10 keer er meer moeite voor doet dan menig anderen. En dit is ”maar” haar hobby.

 2. Heel goed Aranka, je moet ook lekker van het leven kunnen genieten!
  Ik vind het leuk dat je lekker doorgaat met bloggen, en al helemaal dat je het gewoon leuk vindt! Als je zelf behoefte had gehad aan een zomerrooster was het natuurlijk een ander verhaal geweest.
  Geniet lekker van je dagen en maak het jezelf leuk! Wij bezoekers blijven toch wel komen ;)
  Liefs XXX

 3. Gewoon lekker doen wat je zelf wilt. Ik lees je artikelen graag maar als ik het te druk heb of met iets anders bezig ben, sla ik ook weleens over.

 4. Prima toch, ik heb niks met zomerroosters..gewoon lekker doorknallen, natuurlijk kwalitatief in orde hihi!! Ik lees ze toch wel..Heerlijk om ’s ochtends en ’s avonds blogs bij te lezen :-)!

 5. Gewoon lekker doen wat je wilt en ach dan komt er maar een keer een weekend niks online, jij mag ook genieten!

 6. Omdat veel bloggers het doen betekent niet dat er behoefte aan is. De lezer heeft geen keus, de lezer wordt gedwongen door de blogger om zich aan het zomerrooster te houden.

  Ik vind een zomerrooster straffend voor je vaste lezer die ondanks het warme weer wel trouw je blog bezoekt, dus ik vind het fijn dat je geen kuddeschaapje bent en ook een zomerrooster invoert.

  Wat je je wel moet realiseren, met die opmerking dat je geen twee artikelen online hoeft te zetten als jij dat niet wilt, dat dat wel invloed heeft op het vertrouwen van je lezer. Maargoed, dat is een keus wat je uiteraard zelf moet maken.

  1. Dat snap ik, maar mijn blog is mijn hobby en ik wil me niet verplicht voelen tot bloggen als ik daar even geen zin in heb :). Voor mij moet het ook leuk blijven.

   1. En groot gelijk heb je! Het is een uitlaatklep waarvoor wij alleen maar dankbaar mogen zijn dat je het doet! Voel je niet verplicht! Net zoals wij met 30 graden op zaterdag ook het terras op duiken moet dat voor jou ook kunnen :) en zoals je zegt het is je hobby en niet je werk dus er lijdt niets onder :). Ik blijf terug komen ook als er een dag of 2/3/4 niets zou staan :):) ga zo door meid! Juist jou nuchtere en realistische kijk op bloggen maakt dat ik je blogs zo fijn vind om te lezen :)

    X

 7. Fijn dat je gewoon 2 artikelen per dag blijft posten, maar voel je zeker niet verplicht! Neem gewoon lekker een dagje ‘ vrij ‘ als je daar zin in hebt.

 8. Fijn te lezen dat er geen zomer rooster komt
  Snap ook dat het een hobby is maar wel een hobby die verwachtingen schept bij je trouwe lezers
  Je hebt het misschien niet zo tactvol verwoord, maar ik vind dat ook hoor dat als je echt geen zin hebt, het best een keertje wat minder mag zijn
  Dat er mensen zijn die hierover vallen is best een compliment, ze willen duidelijk geen dagje van jouw gezelligheid missen

 9. Fijn dat je geen zomerrooster hebt. Ik heb in de vakantie juist extra tijd om rustig te lezen en als ik op vakantie ben geweest en daar geen internet had vind ik het heerlijk om achteraf alles ‘in te halen’!

 10. Groot gelijk! Zelf ben ik ook geen fan van zomerroosters, maar ik vind dat iedereen dat voor zichzelf moet uitmaken. Commentaar op het feit dat je niet ‘betrouwbaar’ zou zijn, vind ik zeker uit de lucht gegrepen. Je combineert een job met je hobby en dat doe je goed. Als je geen zin hebt, dan punt uit. Geen probleem voor mij en dat zou het voor niemand mogen zijn.
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *