Zoeva Eye Definition Set

Goede budget kwasten, ze zijn er eigenlijk niet. Maar als je toch voor niet al te veel geld aardig goede kwasten wil hebben is Zoeva zeker een goede optie. Mijn oogschaduw kwasten die ook van Zoeva zijn, waren wel an vervanging toe naar 1,5 jaar elke dag te hebben gebruikt. Losse oogschaduw kwasten worden helaas ook steeds duurder op Zoeva maar het 6-delige oogschaduw kwasten setje is nog wel voor een leuke prijs te koop, dus besloot deze te kopen!

Voor wie Zoeva nog niet kent, Zoeva is een Duits make-up merk met prachtige producten en ook hele betaalbare make-up kwasten die van – vind ik zelf – prima kwaliteit zijn. Zoeva heeft mooie verpakkingen die meteen luxe aanvoelen en dat voor eigenlijk totaal niet zoveel geld. Oké, let’s get started! Ik ga het natuurlijk hebben over het Eye Definition Set van Zoeva een prachtig setje met 6 mooie oogschaduw kwasten!

Zoeva is dus een Duitsewebshop die een goede service heeft. Je besteld het gemakkelijk via overschrijven, PayPal of Creditcard. Ik vind PayPal vooral heel makkelijk zodat het lekker snel kan en geen gedoe is. Je bestelling word verwerkt en ik had het 3 dagen daarna in huis van € 5,50 wat nog minder is dan pakketpost in Nederland!

Als je het pakketje ontvangt krijg je een prachtige doos met daarin chique zwart carbon papier. Dit zit vast geplakt met een mooie sticker van Zoeva. Als je dit hebt open gemaakt kom je een prachtige zilveren fluwelen zakje tegen waar dan weer een tasje in zit waar je kwasten in zitten.

En als je het tasje opent komen daar dan 6 mooie kwasten tevoorschijn die allemaal anders zijn en perfect geschikt zijn om de ideale ooglook mee te kunnen maken.

Wat zit er allemaal in dit setje?

 1. eye liner
 2. eye blender
 3. smudger
 4. precise shader
 5. shader
 6. pencil
Al met al dus een perfecte oogschaduw kit waarbij je alles hebt wat je eigenlijk nodig hebt, natuurlijk kun je deze altijd uitbreiden maar hier heb je een goede basis aan.

Het eye liner kwastje is een heel dun kwastje met een knik erin. Daarna zit er nog een klein uiteinde aan waar een dun streepje haartjes zit wat je dan in de eyeliner dan dippen. Hiermee moet je een hele nette lijn kunnen trekken, ik ben er zelf niet zo een fan van, maar sommige mensen vinden het erg fijn werken. De kwast ik trouwens wel mooi vorm gegeven en vind het een pluspunt dat er een beschermhoesje omheen zit.

Dan hebben we de drie platte oogschaduw kwasten om makkelijk je oogschaduw mee op te brengen. De Precise Shader, Smudger en de Shader. Een klein kwastje voor je plekjes waar je met een grote kwast niet gemakkelijk bij kan, zoals onder je ogen en in je ooghoek. Een Smudger voor over je gehele ooglid. En natuurlijk de Shader die je kan zien als een gewone oogschaduw kwast.

Ik noem natuurlijk wel waar het voor is maar dat is natuurlijk geheel persoonlijk waarvoor je een kwast gebruikt het is maar net waar je het fijn voor vindt. Ik noem gewoon op waar ik de kwast voor gebruik.

De kwasten zijn lekker zacht maar gelukkig ook stevig genoeg om goed oogschaduw mee aan te brengen, verkijk je trouwens niet als je de losse kwasten van Zoeva hebt en die wilt gaan vergelijken met deze, want deze hebben wel een stuk kleiner formaat, om maar te zeggen dat dit dan meer reis formaat is. Ik persoonlijk vind dat niet erg vervelend maar kan me voorstellen dat je dan liever een grotere kwast hebt.

Dan hebben we nog een prachtige pencil kwast een mooie kwast voor in de crease, ik had helaas niet zo een kwast dus had er een tijdje geleden eentje van de Inglot gekocht voor meer dan € 17,00 en dat is nog meer dan dit hele setje bij elkaar. Alleen ik kan wel duidelijk verschil merken. Die van de Inglot is een stuk steviger dan deze en heeft meer en dikkere haren. Deze is een stuk ‘fluffyer’ en zachter op de ogen. Voor de crease vind ik dan toch wel die van de Inglot beter, maar heb je niet zoveel geld voor een kwast over is dit ook zeker een goed alternatief.

Zoals je hier op de foto ziet staat hij ook een beetje scheef, omdat hij inderdaad dus niet zo dicht behaard is als mijn Inglot kwast dus een stuk steviger is.

Als laatst hebben we nog de eye blender. Ik ben hier echt een grote fan van. Ik heb hem zelf ook in het groot gehad, de losse versie hiervan dus en gebruik hem echt elke dag. Dit is mijn favoriete eye blender. Alleen toen ik deze uit de verpakking haalde dacht ik meteen, hoort hij er zo uit te zien? Met andere woorden mijn oude is echt aan vervanging toe als je het verder in de foto’s ziet.

Dit is een heerlijke zachte kwast die je oogschaduw prachtig in elkaar laat overlopen door ze goed met elkaar te laten blenden. Andere kwasten vind ik allemaal zo prikkerig en deze is héérlijk zacht!

Eventjes als verschil, de kwasten zijn wel iets kleiner dan de normale van Zoeva, maar ze zijn zeker niet extreem klein dat je meteen aan travel size moet denken. Ze hebben nog steeds een prima formaat om prettig mee te kunnen werken

Oei, mijn kwast is toch zeker wel aan vervanging toe.

Ik ben dus erg te spreken over het Zoeva Eye Definition setje. Goede kwaliteit voor een goede prijs. Alleen de pencil kwast en de eye liner kwast vind ik wat minder maar de rest is echt top! Voor het setje van 6 kwasten betaal je € 16,00, wat omgerekend € 2,66 per kwast is. Dat is dus bijna net zo goedkoop als Essence kwasten alleen dan krijg je een vele malen betere kwaliteit terug. Ook voor de verzendkosten hoef je het niet te laten want die zijn maar € 5,50 vanuit Duitsland.

Ben je dus nog opzoek naar goede budget kwasten dan is dit zeker een geschikt setje voor jou! Dit setje is op Zoeva.de te koop!

Dit vind je misschien ook leuk

30 reacties

 • Reply
  Hollandabeauty
  2 maart 2012 at 07:14

  Dat klinkt veel belovend en is lekker goedkoop, dank voor de tip!

 • Reply
  Paola
  2 maart 2012 at 07:31

  Wat een leuke set voor een redelijke prijs!

 • Reply
  Mandy
  2 maart 2012 at 08:52

  Klinkt goed!

 • Reply
  Manon
  2 maart 2012 at 08:53

  Je kon beter het Croc setje nemen! Die heeft ook gezichtskwasten, en is net zo duur.. Deze kwasten zien er ook fijn uit!

  • Reply
   Aranka
   2 maart 2012 at 08:58

   Ik heb ook al het Bamboo setje en losse gezichts kwasten, die had ik dus niet echt nodig ;)

 • Reply
  Lotte
  2 maart 2012 at 09:12

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Chantal
  2 maart 2012 at 09:18

  Ik gebruik al jaren de kwasten van Zoeva, die zijn zo fijn én betaalbaar!

 • Reply
  charile
  2 maart 2012 at 09:31

  Ik ben de Bamboo set van Zoeva. Deze kwastjes lijken me ook erg fijn, zeker om erbij te hebben :)
  x

 • Reply
  Esmay
  2 maart 2012 at 09:54

  Klinkt goed! Ik wil de bamboo set graag!

 • Reply
  Anna
  2 maart 2012 at 10:23

  Lijkt mij een geweldig setje, maar de bamboo set spreekt mij net iets meer aan.

 • Reply
  Tedje
  2 maart 2012 at 10:26

  ik wil ook nog graag een zoeva set, maar ik weet niet welke!!

  • Reply
   Aranka
   2 maart 2012 at 10:30

   Ik heb ook de Bamboo set, die is heel fijn als je gewoon alles bij elkaar wilt. Maar ik wou iets meer keuze in oogschaduw kwasten daarom heb ik deze erbij aangeschaft ;)

 • Reply
  gerrianne
  2 maart 2012 at 10:30

  Klinkt goed & het ziet er goed uit! Ik wil zo graag nog een setje, maar ik blijf het uitstellen!
  Binnenkort ga ik toch maar eens kijken..

 • Reply
  Vera
  2 maart 2012 at 10:59

  Dat klinkt goed zeg! Toch maar eens over na gaan denken :)

 • Reply
  Elodie
  2 maart 2012 at 11:10

  Misschien te overwegen als mijn bankrekening weer wat aangedikt is:)

 • Reply
  Samantha
  2 maart 2012 at 11:28

  Wat een leuke set, voor een niet zo dure prijs! Deze wil ik zeker aanschaffen binnenkort :)

 • Reply
  LisaLinse
  2 maart 2012 at 11:53

  aahh wat een mooie set.. ik heb echt een zwak voor kwasten, ik wil ze ook!

 • Reply
  jennifer
  2 maart 2012 at 12:20

  Klinkt goed! Ik zoek nog steeds goede goedkope kwasten, ik denk dat ik een set van zoeva ga bestellen :).

 • Reply
  Elke
  2 maart 2012 at 14:12

  Ziet er heel erg fijn uit!

 • Reply
  Marieke
  2 maart 2012 at 14:33

  Goede tip! Ik ben nog bezig de perfecte kwastenset samen te stellen, dus ik moet maar even bij Zoeva kijken.

 • Reply
  Marielle
  2 maart 2012 at 15:47

  Ziet er goed uit! Ben nog op zoek naar een goede set, dus misschien dat ik deze wel ga bestellen!

 • Reply
  Mynthia
  2 maart 2012 at 16:51

  Ziet er goed uit, heb er nu geen geld voor maar onthoud het zeker! :)

 • Reply
  Bellachique
  2 maart 2012 at 18:38

  Ze zien er goed uit en wat een prijs zeg!

 • Reply
  Kim
  2 maart 2012 at 19:20

  Mooie kwasten, het lijkt wel alsof Zoeva beter vooruit is gegaan op kwaliteit! Essence heeft trouwens best fijne kwasten, de blush en de pencil kwast zijn mijn favoriet op het moment!

 • Reply
  Cindy
  2 maart 2012 at 20:54

  Ik heb hem! Maar nog niet gebruikt.. shame on me :P

 • Reply
  Skenhesie
  3 maart 2012 at 00:16

  hey

  Ik wil helemaal niet vervelend doen, maar ik heb een paar spellingsfoutjes gevonden in je tekst. Het is namelijk je bestelt het gemakkelijk,… en je bestelling wordt verwerkt (3e alinea).
  Ik vind het verder een heel leuk artikel, heb lang getwijfeld om een Zoevaset te kopen :D

 • Reply
  LottedeJ
  3 maart 2012 at 13:00

  Fijne review! Jammer dat je het beschermdingetje op de foto van de eyelinerkwast er niet af hebt gehaald, nu zien we het kwastje zelf niet zo goed.

 • Reply
  Jennifer
  3 maart 2012 at 19:38

  Dat is inderdaad echt een heel leuk cadeautje voor mezelf, eens goede budgetkwasten, en dan ook meteen een hele set, want ik sprokkel wat bij elkaar en ik weet half niet waar een kwast soms voor bedoeld is ..

 • Reply
  Nannick
  3 maart 2012 at 22:31

  Ziet er goed en fijn uit! Mooie foto’s ook (:

 • Reply
  Mariette V.
  29 maart 2012 at 17:27

  mss een raar vraagje maar kun je eens uitleggen hoe die paypal werk, ik heb het ook aangemaakt, maar ik loop er helemaal in vast. Sorry dat ik het hier vraag, ik heb ook al op internet gekeken, maar ik kan geen duidelijke uitleg vinden.

 • Laat een reactie achter