Search
Close this search box.

Zoete aardappel frietjes uit de oven

 photo Zoete aardappel chips uit de oven4_zpsoylthehk.png

Het stond nog hoog op mijn ‘nog een keer te maken lijstje’, zoete aardappel frietjes. Ik had het eigenlijk al een hele tijd afgesproken het een keer samen met een vriendin te maken maar het kwam er de hele tijd maar niet van. Tot vorige week, we spraken samen af en maakte deze heerlijke en redelijk gezonde frietjes. Ik vertel je hoe je dit heel makkelijk kan maken!

 photo Zoete aardappel chips uit de oven_zpst4zleyeo.png

Wat heb je nodig?

 • zoete aardappels
 • grof zout
 • patat kruiden
 • Italiaanse kruiden
 • olijfolie

1,5 aardappel is genoeg voor 1 persoon, het is dus even uitrekenen hoeveel je er nodig hebt als je met meerdere personen bent. Wij hebben dus drie aardappels gebruikt.

 photo Zoete aardappel chips uit de oven1_zpsidfsqz3x.png

Het eerste wat je doet is de zoete aardappels schillen. hier heb je wel geduld voor nodig, want bij mij ging het niet zo makkelijk als normale aardappels. Daarna snij je ze in reepjes zo groot als jij de friet wilt hebben. Bekleed alvast de bakplaat met bakpapier en verdeel hier de rauwe zoete aardappel frietjes overheen. Ondertussen verwarmen we de oven voor op 200 graden. Schenk er daarna wat olijfolie overheen. Ik wilde de frietjes kruiden met Italiaanse kruiden, zout en patat kruiden. Deze strooide ik er royaal overheen. Je kan het natuurlijk doen met alle soorten kruiden, wat jij lekker vindt.

 photo Zoete aardappel chips uit de oven6_zpswsxtylz8.png

Doe daarna de zoete aardappel frietjes voor 30 tot 35 minuten in de oven. Proef een of ze al lekker knapperig en zacht zijn geworden, daarna zijn ze klaar om opgegeten te worden! Ik had dit nog nooit eerder gehad en was echt verrast door de lekkere smaak. Stiekem net zo lekker als gewone friet, maar dan even anders.

 photo Zoete aardappel chips uit de oven3_zps1uknye0s.png

Omdat de frietjes alleen natuurlijk een klein beetje saai zijn aten we er ook nog een lekkere salade bij. De welbekende meloen salade waarvan ik vorig jaar het recept met jullie deelde. Deze salade is echt ideaal om met warm weer te eten. Maar ook in combinatie met deze frietjes was het heerlijk.

 photo Zoete aardappel chips uit de oven5_zpsw5qb6ufc.png

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met kruiden die jij zelf lekker vind. Ik lees ook dat veel het met paprika poeder doen of knoflook. Ik vond het zelf erg geschikt met deze combinatie.

Hebben jullie wel eens zoete aardappel gehad of hier friet van gemaakt en wat vonden jullie er van? Ik ben wel benieuwd, voor mij is het in ieder geval voor herhaling vatbaar! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

 1. Ik wil het zolang al eens proberen maar het komt er maar niet van. Onlangs at ik wel vegetarische taco’s met zoete aardappel. Was ook erg lekker! Ze maken een gerecht ook direct zo kleurrijk.

 2. Ik doe vaak stukken zoete aardappel met paprika courgette en stukken ui in de oven met provencaalse kruiden en knoflook en een lekker stuk vlees erbij. Is ook erg goed te doen!

 3. Ik heb al 2 keer zoete aardappel uit de oven gemaakt, maar mijn frietjes blijven zacht. Alleen de randjes zijn een beetje knapperig..
  Liefs, Iris

 4. Ik hou er wel van, alleen bijna niet te doen in mijn kleine combi oventje helaas (om ze dan goed naast elkaar te leggen kan er echt maar een hele kleine hoeveelheid in, doe je teveel dan worden ze niet krokant).
  Tip: Bij de jumbo verkopen ze sinds kort groentenfriet in het vriesvak, van pastinaak en wortel. Die doe ik gewoon in de airfryer en dan worden ze echt lekker. Zelfs mijn vriend (groentenhater) vond ze lekker :)

 5. Bij mij worden ze nooit echt krokant en slap zijn ze echt niet lekker. Misschien toch maar weer eens een keertje proberen, die van jou zien er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *