Zoete aardappel frietjes uit de oven

 photo Zoete aardappel chips uit de oven4_zpsoylthehk.png

Het stond nog hoog op mijn ‘nog een keer te maken lijstje’, zoete aardappel frietjes. Ik had het eigenlijk al een hele tijd afgesproken het een keer samen met een vriendin te maken maar het kwam er de hele tijd maar niet van. Tot vorige week, we spraken samen af en maakte deze heerlijke en redelijk gezonde frietjes. Ik vertel je hoe je dit heel makkelijk kan maken!

 photo Zoete aardappel chips uit de oven_zpst4zleyeo.png

Wat heb je nodig?

 • zoete aardappels
 • grof zout
 • patat kruiden
 • Italiaanse kruiden
 • olijfolie

1,5 aardappel is genoeg voor 1 persoon, het is dus even uitrekenen hoeveel je er nodig hebt als je met meerdere personen bent. Wij hebben dus drie aardappels gebruikt.

 photo Zoete aardappel chips uit de oven1_zpsidfsqz3x.png

Het eerste wat je doet is de zoete aardappels schillen. hier heb je wel geduld voor nodig, want bij mij ging het niet zo makkelijk als normale aardappels. Daarna snij je ze in reepjes zo groot als jij de friet wilt hebben. Bekleed alvast de bakplaat met bakpapier en verdeel hier de rauwe zoete aardappel frietjes overheen. Ondertussen verwarmen we de oven voor op 200 graden. Schenk er daarna wat olijfolie overheen. Ik wilde de frietjes kruiden met Italiaanse kruiden, zout en patat kruiden. Deze strooide ik er royaal overheen. Je kan het natuurlijk doen met alle soorten kruiden, wat jij lekker vindt.

 photo Zoete aardappel chips uit de oven6_zpswsxtylz8.png

Doe daarna de zoete aardappel frietjes voor 30 tot 35 minuten in de oven. Proef een of ze al lekker knapperig en zacht zijn geworden, daarna zijn ze klaar om opgegeten te worden! Ik had dit nog nooit eerder gehad en was echt verrast door de lekkere smaak. Stiekem net zo lekker als gewone friet, maar dan even anders.

 photo Zoete aardappel chips uit de oven3_zps1uknye0s.png

Omdat de frietjes alleen natuurlijk een klein beetje saai zijn aten we er ook nog een lekkere salade bij. De welbekende meloen salade waarvan ik vorig jaar het recept met jullie deelde. Deze salade is echt ideaal om met warm weer te eten. Maar ook in combinatie met deze frietjes was het heerlijk.

 photo Zoete aardappel chips uit de oven5_zpsw5qb6ufc.png

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met kruiden die jij zelf lekker vind. Ik lees ook dat veel het met paprika poeder doen of knoflook. Ik vond het zelf erg geschikt met deze combinatie.

Hebben jullie wel eens zoete aardappel gehad of hier friet van gemaakt en wat vonden jullie er van? Ik ben wel benieuwd, voor mij is het in ieder geval voor herhaling vatbaar! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reply
  Jessie
  15 juli 2015 at 15:31

  Ik wil het zolang al eens proberen maar het komt er maar niet van. Onlangs at ik wel vegetarische taco’s met zoete aardappel. Was ook erg lekker! Ze maken een gerecht ook direct zo kleurrijk.

 • Reply
  brenda
  15 juli 2015 at 15:38

  Ik doe vaak stukken zoete aardappel met paprika courgette en stukken ui in de oven met provencaalse kruiden en knoflook en een lekker stuk vlees erbij. Is ook erg goed te doen!

 • Reply
  Dionne
  15 juli 2015 at 15:43

  Ziet er heerlijk uit, moet ik ook eens proberen!

 • Reply
  Denise
  15 juli 2015 at 15:43

  Ik heb eigenlijk nog nooit zoete aardappel gegeten, shame on me!

 • Reply
  Dita
  15 juli 2015 at 15:45

  oeh lekker! :)

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  15 juli 2015 at 15:46

  Ik heb al 2 keer zoete aardappel uit de oven gemaakt, maar mijn frietjes blijven zacht. Alleen de randjes zijn een beetje knapperig..
  Liefs, Iris

  • Reply
   Rianne
   18 juli 2015 at 19:25

   Dat heb ik ook altijd! Bij mij blijven ze ook stug en is het dus niet echt een succes om te eten..

 • Reply
  Femke
  15 juli 2015 at 15:47

  Lekker! Maar toch eet ik liever gewone overnfriet van Aviko :-)!

 • Reply
  Margot
  15 juli 2015 at 15:50

  Dat ziet er goed uit! Ik wist niet dat er ‘patatkruiden’ bestonden. Ik ben wel benieuwd wat daarin zit.

 • Reply
  Manon
  15 juli 2015 at 15:57

  Dit lijkt me erg lekker, wil ik ook weleens proberen!

 • Reply
  manon
  15 juli 2015 at 16:12

  Deze ga ik echt namaken!!

 • Reply
  chucky1012
  15 juli 2015 at 16:18

  Ik maak het vaak en dan ook met een heerlijke salade ;-)

 • Reply
  Kirsten
  15 juli 2015 at 16:54

  Doet moet ik ook echt eens proberen!

 • Reply
  lonneke
  15 juli 2015 at 17:34

  Oeh dit klinkt heel erg lekker!
  Bedank voor het receptje. Ik onthoud het even!
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Marjolein
  15 juli 2015 at 17:47

  Oh dit wil ik ook nog eens proberen! Het ziet in ieder geval heel lekker uit :).

 • Reply
  Danielleeee
  15 juli 2015 at 17:51

  Ziet er lekker uit! Ik heb laatst de zoete aardappelfrietjes van aviko geprobeerd vond die wat minder lekker.

 • Reply
  fashionnewsforgirls
  15 juli 2015 at 17:55

  Lekker ik ga het volgend weekend eens maken mm

 • Reply
  Kim
  15 juli 2015 at 18:41

  Mhm heerlijk recept is dit!

 • Reply
  Elize | girlonthewhitebike
  15 juli 2015 at 20:00

  Wat maak je toch altijd mooie foto’s!!!

  • Reply
   Aranka
   15 juli 2015 at 20:01

   Aaah dankjewel :)!

 • Reply
  Nathalie
  15 juli 2015 at 22:18

  Ik hou er wel van, alleen bijna niet te doen in mijn kleine combi oventje helaas (om ze dan goed naast elkaar te leggen kan er echt maar een hele kleine hoeveelheid in, doe je teveel dan worden ze niet krokant).
  Tip: Bij de jumbo verkopen ze sinds kort groentenfriet in het vriesvak, van pastinaak en wortel. Die doe ik gewoon in de airfryer en dan worden ze echt lekker. Zelfs mijn vriend (groentenhater) vond ze lekker :)

 • Reply
  Marijke - de beste versie van jezelf
  16 juli 2015 at 07:35

  Bij mij worden ze nooit echt krokant en slap zijn ze echt niet lekker. Misschien toch maar weer eens een keertje proberen, die van jou zien er heerlijk uit!

 • Reply
  Kelly
  16 juli 2015 at 09:03

  Ik heb laatst ook zoiets gemaakt met andere kruiden, heerlijk! Ik ben dol op zoete aardappel!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  16 juli 2015 at 09:21

  Zoiets heb ik ook al gemaakt: lekker he!

 • Reply
  Margriet
  16 juli 2015 at 17:27

  Ooh wat ziet dit er goed en lekker uit! Dit moet ik gewoon een keer proberen! :)

 • Reply
  floortje
  7 december 2015 at 11:03

  en waren ze uiteindelijk knapperig geworden? want dat is het lastige van de zoete aardappel vind ik zelf…

  • Reply
   Aranka
   7 december 2015 at 13:03

   Niet zoals friet, maar het waren ook zeker geen flubber frietjes

  Laat een reactie achter