Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zoek de fairtrade gouden banaan!

Op Fairbezig.nl kan iedereen van vandaag tot morgen 14 oktober zoeken naar het eerlijkste goud van Nederland; een 200 gram zware, 18-karaats fairtrade Gouden Banaan. Door middel van een live speurtocht naar de Gouden Banaan maakt heel Nederland kans op dit fairtrade-sieraad. De speurtocht in een initiatief van fairbezig.nl, dat als doel heef mensen veel vaker fairtrade-producten kopen in de winkels. Kijk snel verder naar de geweldige fairtrade prijzen die je kan winnen!

Fairtrade producten zijn producten die in het buitenland worden ‘gemaakt’ zoals bananen, cacao en dat soort dingen. Maar in de meeste gevallen krijgen de boeren een ontzettend lage prijs waar ze echt niet van kunnen leven en dus ontzettend uitgebuit worden. Fairtrade organisaties zorgen ervoor dat de boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en er dus goed voor betaald worden. Daarom is het zo belangrijk dat we fairtrade producten aanschaffen. En uit de cijfers blijk dat maar liefst 50% van de huishouden nog nooit een fairtrade product heeft gekocht!

De banaan is afgelopen weken met een webcam van Colombia naar Nederland gereisd en op de website kon je de banaan volgen. Inmiddels in de banaan in Nederland en kun je hem dus zoeken in de winkels. Op de website fairbezig.nl kun je tips vinden om deze Gouden Banaan te vinden. Door de Gouden Banaan te volgen maken de active ‘goudzoekers’ kans op bijzondere prijzen zoals: een nacht in een fairtrade hotelkamer, een fairtrade diner of een fairtrade product pakket. En als hoofdprijs natuurlijk de 18-karaats fairtrade Gouden Banaan!

Dus ga snel naar de website en doe mee aan deze goede actie!

Hoe denken jullie over fairtrade en hebben jullie zelf fairtrade producten thuis?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Altijd Fair trade chocolade :) Omdat ik dat toch aal een luxe product vind eigenlijk en ik koop vaak cadeautjes bij de wereldwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *