Zó zou je eigenlijk je haar moeten wassen

shutterstock 511301713

We wassen ons haar allemaal, maar weet jij eigenlijk hoe je écht goed je haar wast? Ik moet eerlijk toegeven, ik doe altijd maar wat. Shampoo op mijn handen, ik verdeel het over mijn haar en uitspoelen maar. Maar eigenlijk komt er veel meer bij een goede wasbeurt kijken. In dit artikel deel ik hoe jij het beste je haar kunt wassen.

Bron afbeelding: Shutterstock

1. Kies een shampoo voor jouw haartype

De één vindt het marketing en de ander zweert erbij. Ik moet zeggen dat ik niet geloof in shampoo voor slap haar en shampoo voor gespleten haarpunten. Maar het is wel belangrijk een shampoo te gebruiken die geschikt is voor geverfd haar, als je dat hebt. Of een shampoo die snel breekbaar haar kan beschermen. Zelf zweer ik tegenwoordig bij de producten van Olaplex, hierdoor is mijn haar in veel betere conditie.

2. Verdeel een kleine hoeveel shampoo over je handen

Shampoo uit de drogisterij is vaak niet zo geconcentreerd, deze kun je gewoon gelijk op je haar aanbrengen. Gebruik je duurdere shampoo van bijvoorbeeld de kapper, dan zijn deze veel geconcentreerder. Van de Olaplex shampoo heb ik maar een klein drupje nodig en moet ik verdelen over mijn handen. Laat er een klein beetje water bij komen en zo activeer je de shampoo tot een mooi schuim.

3. Verdeel de shampoo op je hoofdhuid

De meest gemaakte fout is de shampoo meteen in de lengtes aan te brengen en recht bovenop je kruin. Je moet je haar als het ware optillen en meteen op de hoofdhuid aanbrengen. Zo maak je goed je hoofdhuid en aanzetten van je haar schoon waar het juist ‘vies’ is.

4. Masseer de shampoo goed in

Wanneer je de shampoo hebt aangebracht, is het zaak om de shampoo goed in te masseren. Dit doe je door met je vingers goed over de hoofdhuid te masseren. Tegenwoordig heb je ook speciale borstels voor je hoofd waarmee je de shampoo goed kan verdelen en je hoofd kan masseren. Focus je vooral op de delen die snel vet worden zoals achter je oren, in je nek en scheiding.

5. Spoel de shampoo goed uit

Wanneer je de shampoo goed hebt ingemasseerd kun je de shampoo uitspoelen. Tip, doe dit met lauwwarm water, dit is beter voor de conditie van je haar.

6. Was nogmaals je haar

Wil je écht goed je haar schoon krijgen en verzorgen, dan was je nogmaals je haar. Je hoeft daarom maar heel weinig shampoo te gebruiken. Is het je wel eens opgevallen dat je shampoo amper schuimt omdat als je haar echt vet of vies is? De shampoo is dan alleen maar bezig met reinigen en niet met verzorgen. De eerste keer wassen zorgt dus voor schoon haar, de tweede keer ga je het verzorgen. Je zult meteen het verschil in schuim merken. Met de tweede keer wassen schuimt de shampoo ontzettend goed!

7. Verzorg je haar met een conditioner of masker

Na het wassen kun je je haar natuurlijk nog verzorgen met een conditioner of masker. Breng deze alleen in de punten van je haar aan, zo voorkom je dat je haar weer snel vet wordt.

Was jij je haar volgens deze stappen?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter