Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo word je nog sneller bruin!

Het is dan eindelijk weer mooi weer en de jurkjes en korte broeken komen tevoorschijn uit de kast, alleen de benen en armen zijn nog niet zo voorzien van een bruin kleurtje. Gelukkig kun je daar wat aan doen om lekker in de zon te gaan liggen, maar gaat je dit niet snel genoeg? Dan heb ik een paar handige tips hoe je nog sneller bruin kan worden op een beschermde manier!

Neem een frisse duik!

Een dagje naar het strand is nog niet zo een gek idee, smeer je goed in en ga lekker in het water! In het water verkleur je namelijk veel sneller dan gewoon op het droge. Natuurlijk kan je ook gewoon naar een zwemplas of het zwembad gaan, als het maar water is!

Zonnebescherming met bronzing effect

Je ziet ze steeds vaker in reclames voorbij komen. Zonnebrandcrèmes waar je sneller bruin van moet worden. Vorig jaar kwam Nivea (dacht ik) als eerste met een protect en bronzing zonnebrand uit. Nu hebben alle merken wel zo een variant zonnebrand. Zelf heb ik er eentje van de Kruidvat, maar of het echt heel effectief werkt weet ik helaas niet.

Scrubben!

Voordat je de zon in gaat is het misschien wel zo handig om je lichaam eventjes goed onder handen te nemen met een lekkere scrub. Doordat je je lichaam goed scrubt verwijder je de dode huidcellen en heb je een heerlijke gladde huid die klaar is voor de zon om een mooi tintje aan te nemen. En je hebt ook niet de kans dat de oude huidcellen bruin worden en die er weer snel afgaan met je bruine kleur.

Worteltjes en tomaatjes!

Nee, we willen niet wortel oranje lijken van een verkeerde foundation of tomaten rood zijn door een verbrande huid. Maar wat we wel met deze groentes moeten doen is opeten! Opeten? Ja opeten! In wortels en tomaten zit namelijk caroteen, dit is een stofje wat in je lichaam zit wat ervoor zorgt dat je huid een bruinere kleur krijgt. Maak je ’s ochtends dus een boterham, doe er wat extra tomaat op en drink een lekker wortelsapje tussendoor, dan komt het helemaal goed als je dit elke dag tot je neemt!

Olie

Een bizarre tip die ik mensen wel eens heb horen zeggen dat ze hun lichaam met olijf olie of zonnebloem olie insmeren. Dit moet je écht niet doen. Het is ontzettend gevaarlijk want er zit geen enkele bescherming voor de huid is en je verbrand dan echt razend snel. Tegenwoordig zijn er genoeg olies op de markt die wel een goede bescherming voor je huid bieden. Loop even de Kruidvat binnen en je hebt genoeg keuze uit olies die je huid wel beschermen in de zon en zo word je ook wat sneller bruin.

Spiegeltje erbij?

Je hebt het vast wel in genoeg films gezien, liggen ze lekker de bakken op het strand en gebruiken ze een soort van spiegeltje voor hun gezicht. Dit zorgt er inderdaad voor dat je sneller bruin word door het reflecterende licht dat je op je krijgt. Geen zin om een spiegel vast te houden? Dan moet je toch echt eventjes in het vliegtuig stappen en afreizen naar een wit kiezelstrand, dit werkt namelijk ook perfect als een spiegel.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

 1. Erg handige tips! Die van worteltjes en tomaten wist ik nog niet! Die zonnebrand olie heb ik vorig jaar gebruikt tijdens mijn vakantie naar Spanje. Dat werkt echt goed! Was binnen twee dagen al heel erg bruin!
  Liefs

 2. Hoi Aranka,

  Dit gaat niet over bovenstaande maar wilde het je wel even vertellen en wist geen andere manier… ;)

  Ik volg je blog al en tijdje en ben net als jij lang, al ben ik dan nog een stuk groter… Ik ben ook lid van de KLM: klub lange mensen. Deze zijn te vinden op Twitter en ik zag net een bericht wat over jou ging, wist je dat??
  Keep it up girl.
  Trouwens, tall is beautiful, weet ik ondertussen, na flink wat jaar ..

 3. Handige tips! Vraag me af of hedt bij mij zou werken, maar ga er een paar proberen :) Heb me er al bij neergelegt dat ik altijd mijn witte huidje zal blijven houden. Insmeren betekent namelijk niet verkleuren en niet insmeren of haast niet een rood kleurtje, haha! :)

 4. Hele handige tips om sneller bruin te worden. Maar houd er wel mee rekening mee dat je maar tot een bepaald niveau bruin kan worden. Het is niet zo dat hoe langer je in de zon ligt, des te bruiner je word. In je DNA staalt al een bepaalde limiet.

 5. Er zitten handige tips tussen! Een bruin tintje is namelijk altijd pretty. Ik wist het echt niet van de tomaten & wortels, terwijl dit heel lekker kan zijn! Binnenkort eens even tomaatjes in slaan & een wortelsapje proberen denk ik. Kijken of het iets is & werkt, haha! :D

 6. Scrubben is niet voor iedereen weggelegd.
  Mij is geadviseerd (bleke huid) na het scrubben juist niet in de zon te gaan liggen.
  Want dan verbrand je ongelofelijk snel.
  Maar voor de mensen zonder bleke huid, werkt het vast :) !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *