Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zo voorkom je gele vlekken onder je oksels in kleding

shutterstock 1491328685

Als ik iets vervelend vind, zijn het de gele vlekken in mijn witte hemdjes, shirts en overhemden. Wanneer er gele vlekken onder mijn oksels in kleding verschijnen, trek ik mijn kleren toch minder vaak aan. Ik vind het er niet echt fris of schoon uitzien en dan blijft het maar in de kast hangen, zonde! Gelukkig zijn er best wat manieren om die vlekken te voorkomen en ik deel met jullie deze tips!

Zo ontstaan gele vlekken in kleding onder je oksels

De één heeft er wel last van en de ander helemaal niet, maar hoe ontstaan die gele vlekken onder je oksels eigenlijk? Het heeft gelukkig niets met jouzelf of zweten te maken, maar het soort deodorant wat jij gebruikt. De gele vlekken onder je oksel ontstaan door een reactie van zweet met aluminium. In heel veel soorten deodorant zit aluminium (het meest de anti-transparant deodorants) en dit roept een soort reactie op waardoor de stof gelig verkleurt.

Zo voorkom je gele vlekken onder je oksels

Het beste middel om gele vlekken tegen te gaan is dus een deodorant zonder aluminium te gebruiken. Op de ingrediëntenlijst op de achterkant van je deodorant kun je zoeken naar het ingredient aluminium en als dat er niet in zit, zit je goed. Vaak wordt het ook wel op de voorkant van de verpakking gecommuniceerd.

Zelf vind ik twee soorten deodorant heel erg fijn werken, sinds ik deze twee soorten deodorant gebruik heb ik geen vlekken meer in mijn kleding. Favoriet is de NIVEA Black & White deodorant en de Dove Invisible Care. Zelf gebruik ik het liefst de roller variant.

Mocht je het prettig vinden kun je natuurlijk ook een ondershirt dragen. Hierdoor zullen de vlekken niet rechtstreeks in je overhemd of shirt komen. Voor mannen is dit vaak een gemakkelijke oplossing.

Gele vlekken onder je oksels verwijderen

Heb je toch gele vlekken onder je oksels in je kleding zitten, dan kun je ze het beste zo snel mogelijk verwijderen. Dit kun je doen door de witte was met een wasmiddel voor witte was te gebruiken. Daarnaast zijn er nog een paar handige trucjes:

  • Meng wat azijn met water en laat dit intrekken op de vlek, was daarna uit.
  • Meng wat bakingsoda met azijn en laat dit intrekken.
  • Gebruik Biotex om de vlek te verwijderen.
  • Wanneer het een echt wit shirt is kun je het in de bleek weer bleken.
  • Gebruik de speciale HG zweetvlekkenverwijderaar

Heb jij wel eens last van gele plekken onder je oksels in kleding?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Op 1 shirt en dit is veroorzaakt door de Dove deodorant met een blauwe dop. De deodorant ruikt lekker maar nu gebruik ik Nivea roller voor een droog gevoel en ruikt fris. Heb ook geen witte strepen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *