Zo voorkom en doorbreek je de sleur in je relatie

Zo voorkom en doorbreek je de sleur in je relatie

Als je een langere tijd bij elkaar bent kan het nog wel eens voorkomen dat de sleur erin komt. Je kunt het bijna niet voorkomen, maar het is wel heel belangrijk voor jullie eigen geluk er iets aan te doen. Het is niet altijd even makkelijk, het is hard werken voor beiden, maar uiteindelijk worden jullie er veel gelukkiger en sterker van. Hier een aantal handige tips om die sleur uit de relatie te krijgen.

Bron afbeelding: Shutterstock

1. Blijf communiceren

Op een gegeven moment ken je je partner zo goed dat het communiceren een beetje wegvalt. Je vult de antwoorden voor een ander in en je vraagt minder naar bepaalde zaken. Je weet na al die jaren wel wat je partner op het werk heeft gedaan. Maar blijf hier toch naar vragen, blijf interesse in de ander houden. Blijf de gesprekken aangaan, dat is erg belangrijk voor een goede relatie. Oja, ben ook oprecht geïnteresseerd en luister niet met een half oor, dat heeft je partner ook meteen door.

2. Zoek samen een nieuw doel

Als je net bij elkaar bent heb je waarschijnlijk nog een heel pad dat je wilt gaan bewandelen. Je wilt reizen, samenwonen, trouwen, een huis kopen en misschien wel kinderen. Als je dit eenmaal achter de rug hebt voelt de toekomst misschien een beetje leeg aan. Zoek samen een nieuw doel waar jullie naar toe kunnen leven. Denk aan een bijzondere reis maken, het huis verbouwen, die ene droom waarmaken. En doe dit ook vooral samen.

3. Doe dingen die jullie anders niet doen

Ik denk dat veel stellen best wel een vaste routine hebben gekregen in al die jaren. Door de weeks werken, ’s avonds een avondje met vrienden, zaterdag het huishouden en de zondag is voor het gezin. Gooi die routine eens om en doe iets heel anders. Het hoeven geen grote dingen te zijn, maar probeer eens iets nieuws uit. Ga bijvoorbeeld samen sporten, zoek samen een nieuwe hobby of laat jullie kinderen iets nieuws bedenken. Er zijn genoeg leuke dingen te doen waar je niet meteen aan denkt.

4. Hou het spannend

Veel stellen hebben ook last van de sleur in hun seksleven. Waar het vroeger bijna iedere dag gebeurde, is het nu nog maar mondjesmaat. Daag elkaar weer uit in de slaapkamer (of daarbuiten) en maak bijvoorbeeld gebruik van een luchtdruk vibrator of de Satisfyer Pro 2 Next Generation. Koop een leuk setje en maak een romantische setting. Wanneer je intiem met elkaar bent komen er allemaal hormonen vrij waardoor je je sterker verbonden voelt met je partner.

5. Gooi de elektronica aan de kant

Een enorme stoorzender tegenwoordig in een relatie is de elektronica. Het maakt niet uit om wat voor een soort relatie het gaat, het is gewoon niet leuk om elke keer afgeleid te zijn door je telefoon, laptop, tablet of TV. Gooi alle elektronica aan de kant en ben er eens een hele avond voor elkaar. Speel een spelletje met z’n tweeën, begin een goed gesprek of ga een stuk wandelen. Zolang je maar tijd voor elkaar hebt en niet je telefoon.

6. Laat de liefde zien

Blijf aan elkaar laten zien dat je van diegene houdt. Geef elkaar meerdere keren per dag een kus of knuffel, koop af en toe een cadeautje/kleinigheidje, vertel dat je van je partner houdt, geef een complimentje. Door dit soort kleine dingen te doen, voel je je geliefd. Hoe lang je ook een relatie met elkaar hebt, dit soort dingen blijven bijzonder en fijn aanvoelen. Het is dan ook erg belangrijk dit te blijven doen en kenbaar te maken.

7. Geef elkaar de ruimte

In een goede relatie is het ook erg belangrijk elkaar de ruimte te geven. Je hoeft echt niet de hele dag op elkaars lip te zitten. Ga ook af en toe wat met vrienden doen zonder je partner daarbij te hebben. Doe dingen afzonderlijk van elkaar en heb ook je eigen hobby’s en interesses. Ga een weekendje weg met vriendinnen, hou een meidenavond, ga lekker alleen sporten. Wanneer jullie goed in jullie vel zitten door je eigen ding te kunnen doen, ben je ook veel gelukkiger in je relatie. Hou dit natuurlijk wel goed in balans, want teveel van je partner weg zijn geeft natuurlijk ook geen goed signaal.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Rachel
  17 maart 2021 at 20:14

  Blijven communiceren en elkaar blijven kussen en knuffelen is inderdaad enorm belangrijk. Die affectie laten zien geeft je altijd een goed gevoel!

 • Reply
  Welke soort vibrators zijn er allemaal? | byAranka.nl
  19 maart 2021 at 06:00

  […] van penetratie en de ander houdt meer van stimulatie rondom de clitoris. Dit kun je natuurlijk samen met je partner doen, maar je kunt het ook doen met behulp van een vibrator (en partner). Als je opzoek bent naar […]

 • Laat een reactie achter