Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo snij je een stokbrood zonder scheuren

Meestal koop ik kant en klaar een vers afgebakken stokbrood in de supermarkt en dan vraag ik ook nog eens of ze het stokbrood voor mij willen snijden. Maar vaak met dit lekkere weer is het verse stokbrood op en zit ik opgescheept met afbak stokbroden voor thuis. Prima, alleen ik vind het altijd een drama om deze stokbroden te snijden. Want ze vallen helemaal uit elkaar, worden plat gedrukt of scheuren. Gelukkig weet ik sinds kort een aantal super handige tips waardoor mijn stokbrood niet meer scheurt.

Bron afbeelding: Shutterstock

Afbakstokbrood snijden zonder scheuren

Wanneer je een afbakstokbrood hebt afgebakken in je eigen oven, is het vaak een drama om deze te snijden. De korst scheurt vaak helemaal of het brood wordt helemaal plat gedrukt. Met deze handige tips kun je heel gemakkelijk je vers afgebakken stokbrood snijden in nette hele plakjes.

1. Bak de stokbroden goudbruin

Wanneer de bruin zijn is de korst wat harder en kun je deze gemakkelijke snijden. En ik vind dit ook vaak lekkerder, want van die zachte afgebakken broden uit je eigen oven vind ik maar niets.

2. Laat de stokbroden goed afkoelen

Een vrij lastige vind ik dit, wanneer ik mijn afbakstokbroden klaar zijn wil ik ze eigenlijk meteen opeten en aan tafel, alleen het beste is de stokbroden even te laten liggen zodat ze goed kunnen afkoelen. Hierdoor gaat het vocht eruit en kun je ze veel beter snijden zonder dat het brood aan elkaar plakt of makkelijk scheurt.

3. Snij de stokbroden ondersteboven

De bovenkant van een stokbrood heeft vaak een reliëf en wanneer je dit niet goed snijdt kan het stokbrood gaan scheuren. Snij je stokbrood daarom op de kop, dan ligt de gladde onderkant naar boven en kun je deze heel gemakkelijk snijden zonder dat je brood scheurt.

4. Snij het brood diagonaal

Normaal snij je altijd rechte plakjes af bij stokbrood, maar probeer de sneetjes eens diagonaal te maken. De kans dat het stokbrood dan gaat scheuren is minder groot. Enne, je hebt ook meer oppervlakte voor je kruidenboter.

Enne, mocht je het stokbrood nou niet op krijgen? Dan kun je altijd nog met je oude stokbrood wentelteefjes of een gevuld stokbrood maken, super lekker!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *