Zo reinig je heel gemakkelijk zelf de bank

Stone Grace Stella Overzicht 1

Ik kijk altijd vol verbazing naar van die Tiktok filmpjes waarbij mensen hun bank laten reinigen. Je ziet dan precies hoeveel vuiligheid er dan uit een bank komt. Na verloop van tijd hoopt er natuurlijk veel vuil op in je bank en dat schoonmaken lijkt niet altijd even makkelijk. Maar je kunt het gelukkig wel heel makkelijk zelf doen.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer je een mooie nieuwe bank koopt, is het belangrijk deze van te voren goed te laten behandelen. Je kunt er namelijk voor kiezen je gloednieuwe driezitsbank te laten impregneren. Dit kan vaak al door de fabrikant zelf gedaan worden. Door de speciale vloeistof die bij het impregneren wordt gebruikt, kan vuil zich niet kan hechten aan de vezels van het materiaal. Handig, want zo trekt het vuil ook niet in de bank. Als je bank geïmpregneerd is kun je heel gemakkelijk met een vochtige doek of stofzuiger schoonmaken.

Zuig de bank goed schoon

Mocht de bank toch smerig zijn geworden, dan is het belangrijk de bank eerst helemaal stof en kruimelvrij te maken. Zuig dus grondig alle kussens af en zuig goed tussen de kussens, dit is altijd een verzamelplaats van vuiligheid. Mocht je bank wat pillen of halen hebben, dan kun je dit gemakkelijk met een ontpluizer verwijderen (dit is echt mijn life saver in combinatie met een kat). Als je losse kussens hebt kun je deze buiten ook goed uitkloppen of laten luchten.

Het schoonmaken van de bank

Sommige banken hebben losse kussenhoezen die je in de wasmachine kunt doen. Handig, want zo heb je weer snel een schone bank. Helaas hebben de meeste banken dit niet of kan de stof niet gewassen worden. Dan kun je het beste met een sopje van warm water en een speciale reiniger de bank schoonmaken. Boen voorzichtig met een niet te natte spons de vlekken schoon en laat weer opdrogen.

Reinig je bank met een zuigende reiniger

In de filmpjes zie je vaak een speciale tapijtreiniger voorbij komen (hier kun je ook de bank mee doen met een kleiner opzetstukje). Je kunt een bedrijf dit laten doen, maar je kunt zo’n reiniger voor niet al te veel geld huren. Ook kun je zelf zo’n vlekkenreiniger aanschaffen, dit werkt heel gemakkelijk pak je er snel bij voor mochten er vlekken ontstaan. Spray de bank in met een speciaal reinigingsmiddel en zuigen maar!

Zo hou jij je bank lang schoon

Heb je je bank weer schoon, dan wil je deze ook schoon houden. Met deze (wellicht logische) tips hou jij je bank langer schoon:

  • Laat je bank impregneren
  • Eet en drink niet op de bank
  • Ga niet met een nieuwe spijkerbroek op de bank zitten
  • Sta niet op de bank
  • Pas op met huisdieren

Heb jij je bank wel eens zelf grondig schoongemaakt? Ik ben heel benieuwd naar jullie schoonmaaktips of is zo’n bedrijf toch dé oplossing?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter