Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo maak je thuis je eigen luxe hotelbed

Zo maak je je eigen luxe hotelbed

Wat ik echt genieten vind? Als ik een hotel binnen kom en het bed prachtig opgemaakt is. Dat voelt als pure luxe. Maar hoe breng je die luxe over naar je eigen slaapkamer bed? Bij mij stopt het al snel met een leuk dekbedovertrek. Maar stiekem wil ik ook zo’n mooi en chique opgemaakt bed. Ik geef je een aantal handige tips voor een perfect opgemaakt bed!

Gebruik meerdere lagen

Hotels maken vaak gebruik van de typische Amerikaanse stijl wat betreft het bed opmaken. Daar zie je vaak het dekbed in combinatie met meerdere plaids. Eerst komt natuurlijk je normale dekbed en daarna een gezellige plaid. Kies voor een rustig dekbedovertrek in combinatie met een plaid met print of andersom, zo is het mooi in evenwicht. Een plaid leg je zo neer dat je nog een stuk van het dekbedovertrek ziet. Het mooiste is als je de bovenste plaid dubbelvouwt waardoor het de helft van het bed bedekt. Probeer dit allemaal zo strak mogelijk op je bed te leggen. Je kan het strak krijgen door de dekens en plaids onder het matras te steken.

Hoe meer kussens, hoe beter

Als ik een bed zie vol met kussens vind ik dat er echt fantastisch uitzien, het ziet er zo luxe en comfortabel uit. Praktijk is wel dat wanneer je gaat slapen alles aan de kant moet, maar dat hebben we er graag voor over.

Is het je opgevallen dat de kussens vaak symmetrisch op het bed liggen? Als eerste in het rijtje komen de slaapkussens. Deze leg je niet plat op bed, maar zet je als het ware rechtop tegen het hoofdeinde van je bed. Daarna komen andere kussens waarvoor je de kussenslopen gebruikt die bij jouw dekbedovertrek horen. Om het af te maken, maak je gebruik van sierkussens. Hier slaap je niet op, maar ‘gooi’ je voor het slapen gaan eigenlijk gewoon uit het bed. Daarom heten ze in het Engels ook wel throw pillows. Het is ideaal om drie sierkussens te gebruiken. Je legt twee sierkussens voor de andere kussens en je maakt het af met nog een kleiner sierkussen in het midden. Gezellig toch?

Kwalitatief beddengoed

Wat ik zelf heel erg belangrijk vind en waar ik ook erg graag extra geld voor uitgeef is kwalitatief beddengoed. Ik koop niet zomaar beddengoed, maar ik kijk heel erg naar de kwaliteit. Zo koop ik altijd een hoeslaken of dekbedovertrek van katoen satijn of perkal katoen. Dit is hoogwaardig katoen en dat voel je ook. Beide katoensoorten zijn een stuk steviger en voelt zachter en luxer aan. Daarnaast gaat het ook nog langer mee dan gewoon katoen, win win!

Kleed de slaapkamer aan

Nu je een mooi bed hebt kun je de slaapkamer natuurlijk ook aanpassen. Wat dacht je van een tof behang achter het bed? Een gezellige aankleding van de nachtkastjes? Denk aan een mooie lamp, geurkaars, een mooi bakje voor je sierraden en beauty producten. Wat ik ook altijd erg leuk vind is een mooi kleed naast het bed, geeft meteen een gevoel van warmte.

Hoe maken jullie het bed altijd op? Hebben jullie alleen de hoofdkussens en een dekbed liggen of maken jullie het ook gezellig met plaids en sierkussens? Ik ben erg benieuwd!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Het ziet er mooi uit in hotels, maar ik gooi het altijd zo snel mogelijk van het bed af. Die plaids en sierkussens worden namelijk (bijna) nooit gewassen. Wie weet wat daarmee gebeurd is bij vorige hotelgasten. Vind het ontzettend onsmakelijk. Thuis is dat natuurlijk wel prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *