Search
Close this search box.

Zo maak je het spannender in de slaapkamer

shutterstock 768971632

Dankzij films zoals Fifty Shades of Grey en Venus in Fur hebben we onderhand allemaal wel eens gehoord van BDSM; Bondage, Dominantie, Submissie en (sado)Masochisme. Waar sommige onderdelen van BDSM niet voor het grote publiek lijken, is er een onderdeel dat in steeds meer slaapkamers voorkomt: bondage. Maar hoe werkt bondage en hoe kan je dit voor het eerst uitproberen?

Bron afbeelding: Shutterstock

Gebruik je woorden

Voordat jullie van start gaan met bondage is het belangrijk dat jullie samen de tijd nemen om hierover te praten. Bespreek de mogelijkheden en neem door wat jullie zouden willen uitproberen en wat jullie ook juist niet uit willen proberen. Spreek een stopwoord af; een woord dat gebruikt kan worden om aan te geven dat er (tijdelijk) gestopt moet worden. Deze wordt vaak niet gebruikt, echter is het goed om deze voor de zekerheid te hebben.

Onderzoek

Doe samen, maar ook apart van elkaar, onderzoek naar bondage. Neem door wat bondage nu precies inhoudt en stel vast wat bondage voor jou betekent. Bespreek dit samen en kom tot een gedeelde visie voor in de slaapkamer. Neem ook de verschillende vormen van bondage door, kijk naar verschillende materialen en zorg ervoor dat je bekend bent met het veilig vastbinden van je partner. Door dit van tevoren allemaal door te nemen ben je, goed voorbereid op het toepassen van verschillende, veilige manieren van bondage.

Attributen

Wanneer jullie samen alles hebben besproken wordt het tijd om te kijken naar de attributen die jullie willen gebruiken. Samen voor het eerst bondage proberen is natuurlijk spannend. Zoek daarom van tevoren de juiste materialen zoals (hand)boeien en bondagetouw of -tape uit. Dit zorgt voor meer gemak en vertrouwen wanneer jullie samen bondage gaan ontdekken. Wanneer jullie alles in huis hebben, kunnen jullie dit bij het bed klaarleggen en de gewenste posities en vormen van limitering bespreken voordat jullie ook echt van start gaan.

Voor het eerst

Spreek samen af wanneer jullie voor het eerst bondage willen uitproberen in bed. Dit is niet iets waar je je partner plotseling mee kan verrassen. Dit kost namelijk voorbereiding, zowel fysiek als mentaal. Neem samen de tijd om alles op de juiste manier te doen, wat voelt voor jullie beiden goed en waar ligt de grens? Bespreek dit samen en luister goed naar wat de ander je verteld. Door samen deze ervaring op elkaar af te stemmen zal het met geduld en tijd alleen maar fijner worden voor jullie beiden.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.