Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo maak je de mooiste foto’s met je mobiele telefoon

shutterstock 2048998751

We hebben tegenwoordig allemaal een mobiele telefoon, waarvan de meeste varianten beschikken over een hele goede camera. Ik gebruik eigenlijk nooit meer mijn normale camera, maar altijd de camera van mijn mobiele telefoon. Voor een ‘simpele’ foto heb je echt een super kwaliteit foto vanaf mijn mobiele telefoon. Wil je nou nog betere foto’s maken met je mobiele telefoon? Ik geef je een paar handige tips.

Bron afbeelding: Shutterstock

Koop een telefoon met een goede camera

Tegenwoordig hebben de meeste telefoons echt wel een goede camera. Maar mocht je echt voor de crème de la crème willen gaan wat betreft mobiele telefoon camera’s, dan zit je met de Apple iPhone 13, Samsung Galaxy S22 of de Google Pixel 6. Dit soort telefoons beschikken tegenwoordig over een ultragroothoeklens zodat je prachtige wijde foto’s krijgt. Door de meerdere lenzen wordt het licht ook beter verdeeld, waardoor je met minder licht ook nog goede heldere foto’s krijgt. Ik ben echt fan van deze opties en merk het ook meteen in gebruik. Dit onderscheid de nieuwe duurdere toestellen wel echt van de rest.

Maak je lens goed schoon

Dit is denk ik de meest gemaakte fout, foto’s maken met een vieze lens. Vaak steekt de camera uit en zit je met je vette vingers aan de lens, hierdoor is hij niet meer mooi schoon. Door een vieze lens wordt de foto ook niet meer mooi helder en scherp. Voordat je een foto maakt, dus altijd even de lens schoonmaken.

Maak foto’s in de standaard camera app

Is het je wel eens opgevallen dat je foto’s die je in Whatsapp maakt veel slechter van kwaliteit zijn dan wanneer je een foto maakt met de gewone standaard camera app? De camera in andere apps kan niet volledig gebruik maken van alle functies waardoor de kwaliteit een stuk minder wordt. Wil je een goede foto maken, gebruik dan de standaard camera app van je telefoon.

Lees ook: De overgang van Apple naar Android, hoe bevalt het?

Tik op het beeld voor meer licht en scherpte

Ik denk dat iedereen dit wel wist, maar wist je dat je door op het beeld te tikken scherp kan stellen? Heb je de foto scherp? Dan kan je vegen voor meer of juist minder licht, ideaal!

Gebruik het raster

Ooit heb ik de tip van een fotograaf gekregen om je raster aan te zetten. Zo zie je meteen of de foto recht is genomen, het object mooi in het midden zit of dat er wat gebeurt op de kruisingslijnen. Sinds dien heb ik hem altijd aan en het helpt heel goed!

Skip de digitale zoom

Tegenwoordig kunnen mobiele telefoons steeds beter inzoomen en de kwaliteit bewaren, alleen dit is niet altijd even goed voor de kwaliteit van je foto’s. Vaak kun je beter een foto van veraf maken en later tijdens het bewerken de foto uitsnijden. Maar misschien is het met de technologie van tegenwoordig niet meer noodzakelijk.

Gebruik de HDR functie

De meeste telefoons beschikken over een HDR functie, deze kun je aan en uit zetten. Maar wat is dit nou precies? HDR staat voor High Dynamic Range en zorgt voor meer dynamische aspecten in je foto. Zo corrigeert hij bijvoorbeeld de lucht wanneer er teveel of te weinig licht is. Ideaal.

Maak jij vaak foto’s met je mobiele telefoon en wat zijn jouw fotografie skills?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *