Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zo kun je het beste je bikinilijn scheren

Zo kun je het beste je bikinilijn scheren

De zomervakantie staat voor de deur en dan vertrekken we massaal naar heerlijke vakantiebestemmingen of zoeken verkoeling dichtbij op bij een strandje of een zwembad. Alleen dan moet die bikini of badpak wel aan en dan is het niet echt charmant als er haar of scheerirritatie onderuit komt. Ik pak eigenlijk altijd het scheermes om het bij te werken omdat het snel en ‘makkelijk’ is. Alleen wat is nou de beste manier om je bikinilijn te scheren? Ik geef je een paar handige tips!

Bron afbeelding: Shutterstock

Knip of trim eerst lange haren

Mocht je je een gehele tijd niet geschoren hebben dan is het verstandig eerst de haren wat korter te maken. Dit kun je doen door te knippen of te trimmen. Met lange haren scheren werkt niet lekker omdat je mesje constant ‘verstopt’ zit met haren. Maar je kunt beter zien of je met de haargroei mee scheert of niet.

Scrubben

Van te voren is het altijd handig even goed te scrubben, dit vermindert de kans op ingegroeide haartjes. Gebruik een milde scrub voor deze zone omdat de huid hier natuurlijk wat gevoeliger is. Ik vind de scrub van Ylonn heel erg fijn die speciaal voor de scheerzones gemaakt is.

Smeer je bikinilijn in met een scheergel

Vaak ben ik eigenwijs en heb ik geen zin om mijn bikinilijn in te smeren met een scheergel, maar het scheelt zoveel als je het wel doet. Het mesje glijdt zo veel makkelijker over de huid heen, je kunt goed zien waar je gebleven bent. Ook is het beter voor de huid als je een scheergel gebruikt. Zelf heb ik niet echt een favoriet, ik vind Gillette fijn maar ik gebruik ook net zo lief een goedkoop huismerk

Gebruik een schoon en scherp mesje

Het klinkt heel logisch maar ik maak me hier ook wel schuldig aan. Ik gebruik op dit moment een Venus mesje van meer dan een half jaar oud en merk dat het prima is voor mijn benen maar met mijn bikinilijn en oksels heeft hij wel meer moeite. Hij is nodig aan vervanging toe want er zit zelfs een beetje roest op doordat hij altijd onder de douche ligt, oeps! Voordat ik op vakantie ga neem ik eigenlijk altijd een nieuw mesje mee en dat scheelt heel erg!

Scheer met de haargroei mee

Af en toe wil ik even snel scheren en scheer dan alle kanten op. Het gevolg is dan vaak scheerbultjes en ingegroeide haren omdat ik tegen de richting in het geschoren. Het is dus de bedoeling dat je met de haargroei mee scheert. Dit duurt wel iets langer dan er tegenin gaan (tenminste dat vind ik) maar het levert wel beter resultaat op. Houd de huid trouwens zo strak mogelijk zo gaat het het makkelijkst.

Trek lastige hoeken strak

Rechte stukken scheren gaat je waarschijnlijk prima af, maar al die hoeken zijn wat lastiger. Hiervoor kun je een flexibel scheermesje gebruiken maar ik merk daar eigenlijk niet zoveel verschil mee. Wat wel werkt is de huid heel erg strak te trekken. Zoals de huid van mijn benen trek ik naar beneden om de hoeken daar goed te kunnen scheren en de huid van mijn buik trek ik weer omhoog om daar de hoekjes goed te kunnen scheren. Het is even improviseren waar dat werkt het beste (met een scherp scheermes).

Herhaal als nodig is

Is al het scheerschuim weg of heb je toch nog het idee dat het niet helemaal glad is? Smeer dan alles nog een keer in met scheerschuim en scheer alles nogmaals. Dit doe ik ook vaak omdat je dan goed kan voelen waar nog haar zit en dit nogmaals kunt scheren. Als het goed is is het daarna allemaal weg.

Verzorg de geschoren huid

De huid na het scheren verzorgen is ontzettend belangrijk en dat kun je met een aantal producten doen. Een paar maanden geleden kwam ik in aanraking met Ylonn en dat is een soort olie dat je op de geschoren huid smeert en scheerirritatie weg neemt en dit werkt echt super goed! Ik gebruik het nu elke dag om irritatie tegen te gaan en ik heb nergens meer last van. Ook kreeg ik de tip van een vriendin om Sudocrème op de geschoren plekken te smeren, dit verlicht ook de irritatie maar Ylonn werkt bij mij beter.

En dit waren mijn tips! Ik weet dat er een tal van andere mogelijkheden zijn om de bikinilijn te ontharen maar ik vind dit wel het meest makkelijke. Voor vakantie wil ik trouwens nog wel eens mijn bikinilijn waxen omdat dat gewoon scheelt met scheren en wel zo handig is. Maar voor de rest pak ik eigenlijk altijd het scheermes, jullie?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Goede tips. Ik zou eigenlijk m’n bikinilijn permanent willen laten ontharen, maar dat blijft voor mij persoonlijk toch een drempel. Ik gebruik trouwens altijd een oude douchegel die ik beu ben als scheerzeep. :-)

  1. Het is een dure oplossing, maar ik ben er dit jaar mee begonnen en ik ben echt enorm blij met het resultaat! Moet nooit meer tussendoor scheren als ik op reis ga, nooit meer rode bubbeltjes… Ideaal!

 2. Ik kom drie keer ‘Ylonn’ tegen. Gesponsorde post? Producten gekregen? Ik mis de laatste tijd wel een beetje het overzicht wanneer je reclame maakt en wanneer niet. Misschien een tip om daar nauwkeuriger mee om te gaan?

  1. Nee niet gesponsord, wel gekregen. Omdat het meer een informatief artikel is dan echt een review over het product heb ik het er niet bij gezet. Maar zal zometeen als ik weer internet heb het er even bijzetten.

   1. Omheen geschreven en overzicht kwijt? Het staat helemaal onderaan en het is gewoon een aanrader van Aranka. Als ik zeg, “joh dat en dat product is prima spul” dan ben ik toch ook niet gelijk gesponsord. En als je Aranka de laatste tijd had gevolgd dat had je geweten dat ze eerder al met Ylonn in aanraking is gekomen en het gewoon erg fijn vind.

 3. handige tips al moet ik het toch echt doen met mijn ontharingcreme hahah, scheren lukt niet omdat ik overal ingevallen ben en daar dus niet bij kan komen met een mesje en waxen gaat ook niet want dan trek je mijn huid mee!!

 4. waxen heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, en vaak gebruik ik een ladyshave. Mesjes lijken mij zo pijnlijk in gebruik, al moet ik eerlijk bekennen dat scheerschuim niet getest is door mij erbij. Wel altijd een klusje vind ik. Liefs Soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *