Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo kom je van je jeukende hoofdhuid af!

Zo kom je van je jeukende hoofdhuid af!

Een paar weken geleden werd ik helemaal gek, het dreef me bijna tot waanzin. Ineens had ik me toch een jeukende hoofdhuid en niets leek te werken. Ik had het idee dat een heel vlooiencircus zich afspeelde op mijn hoofd, zoveel jeuk had ik. Ik ben uit wanhoop zelfs elke dag met een luizenkam door mijn haar gegaan en niets leek te helpen. Na wat internet dokteren kwam ik op een shampoo van La Poche Rosay uit waar veel mensen heel enthousiast over waren.

Zo kom je van je jeukende hoofdhuid af!

Ik werd echt helemaal gek, ik kon alleen maar krabben of met mijn handen over mijn hoofd heen gaan tegen de jeuk. Ik had geen idee waar die jeuk nou ineens vandaan kwam. Dat is natuurlijk stap één, om uit te zoeken waar die jeuk vandaan komt. Als ik jeuk op mijn hoofdhuid heb gaan bij mij altijd alle alarmbellen rinkelen. Als kind zijnde heb ik enorm vaak luizen gehad, het is niet eens op één hand te tellen. Hoe alert ik ook was (mijn moeder had alle middeltjes tegen luizen in huis zoals sprays en dergelijke) en hoe goed en netjes ik ook op mijn spullen was, ik was altijd de sjaak. Gelukkig wisten we dat ook van mij dus ik werd ontzettend vaak gecontroleerd.

Lees ook: Waarom valt je haar in het najaar zo uit?

Het eerste wat ik dacht was dus, shit, niet luizen! Ik ben als een manische dus elke dag mijn haar gaan kammen met een luizenkam, maar ik vond niets. Na een week gaf ik het op en dacht dat er toch een andere oorzaak moest zijn. Ik heb zelf last van eczeem op mijn huid, maar nooit in het gezicht of haar, dat kon het naar mijn idee dus ook niet zijn. Ook gebruikte ik sinds kort geen andere shampoo of soortgelijk product. Dat kon het dus allemaal niet zijn. Op internet begon ik dus te thuis dokteren en al snel kwam ik daar een shampoo van La Poche Rosay tegen waar veel mensen erg enthousiast over waren. Ik meteen naar de apotheek om hem te kopen en helaas, uitverkocht. Gelukkig hadden ze wel een vergelijkbaar product van Vichy die ik dus maar mee naar huis nam.

Zo kom je van je jeukende hoofdhuid af!

Vichy is natuurlijk een merk dat alleen bij de apotheek verkocht word en de producten die ik van het merk heb gebruikt zijn ontzettend prettig. Ik gaf het dus een kans dit product te proberen. Baat het niet dat schaad het ook niet. Alleen de prijs was wel aan de hoge kant (ik koop altijd drogisterij shampoo in de aanbieding), daar schrok ik even van. Maar alles voor een niet jeukende hoofdhuid! De verpakking is vrij duidelijk in wat het belooft. Het is een shampoo zonder Sulfaten en geschikt voor normaal tot vet haar (wat ik heb), je hebt ook nog een variant voor droog haar.

Zo kom je van je jeukende hoofdhuid af!

De fomrule is verrijkt met een actief complex Sensirine, Vitamine CG en Panthenol. Dit is klinisch bewezen dat hierdoor de hoofdhuid gekalmeerd wordt. Het verzacht het jeukende gevoel vanaf het eerste gebruik tot 48 uur. Na 19 dagen is het jeukerige gevoel tot 60% verminderd, klinkt goed. Daar ga ik voor want hier werd ik helemaal krankjorum van.

Lees ook: De oplossing voor haaruitval door haarbreuk

Zo kom je van je jeukende hoofdhuid af!

De shampoo zit in een handig doosje met daarop veel informatie over het product en de werking. Ook staan er duidelijk de ingredienten op aangegeven. Inderdaad er zitten geen agressieve sulfaten of andere irriterende stoffen in. Wel vind ik onderaan de parfum, dat vind ik wel jammer. Zelf heb ik daar als het goed is geen last van, maar ik snap niet zo goed waarom het in een kalmerend product zit. De shampoo belooft een aantal dingen:

 • Formule met klinisch bewezen kalmerende werking:
  Sensirine: klinisch bewezen kalmerende eigenschappen
  Panthenol: zachter, glanzender, soepeler haar
  Vitamine Cg: bekend om zijn antioxiderende eigenschappen
 • Zonder sulfaat
 • Zonder parabenen
 • Zonder siliconen
 • Hypoallergeen
 • Doeltreffend vanaf het eerste gebruik
 • De hoofdhuid 48 uur lang gekalmeerd
 • Vermindert gevoel van jeuk
 • Versterkt gevoelige haarvezels

Zo kom je van je jeukende hoofdhuid af!

Lees ook: Musthave: hairmilk voor het haar

Goed en dan de grote test, je kunt je voorstellen dat ik thuis meteen onder de douche sprong om mijn haren met deze shampoo te wassen. Het is een hele frisse shampoo waar je maar een klein beetje van nodig hebt. Je verdeelt het over je haar en het schuimt rijk. Ik spoel het daarna uit en behandel het niet meer met andere producten om de shampoo goed zijn werk te laten doen. Na het gebruik voel ik meteen een licht verschil, het jeukt al iets minder. Maar na een wasbeurt of 4 – 5 was het jeukerige gevoel zo goed als verdwenen en dacht ik er helemaal niet meer aan. Niet gedacht dat een shampoo zo goed kon werken. Ik ben echt heel blij dat ik deze shampoo heb gekocht want het was echt dramatisch die jeuk. Nu gebruik ik hem in combinatie met mijn gewone shampoo omdat ik merk dat mijn hoofdhuid weer tot rust is gekomen. Merk ik dat het weer gaat jeuken was ik mijn haar met deze shampoo. Voor nu is dat een ideale oplossing!

Hebben jullie wel eens een jeukende hoofdhuid en wat doen jullie daar dan tegen? Deze Vichy Dercos Ultra Soothing Sulfate-Free Shampoo van 200 ml is te koop voor € 12,25 bij de apotheek. Online kun je hem trouwens goedkoper vinden.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Deze shampoo heb ik ook gebruikt toen ik last had van een jeukende hoofdhuid. Werkte prima. Ben helemaal van de jeuk af. Ik vind het inderdaad ook een beetje jammer dat er toch parfum in zit, ook al is het waarschijnlijk heel weinig. Het is in ieder geval een prima product voor de gevoelige hoofdhuid

 2. Ik heb een gevoelige hoofdhuid, met name als het hoognodig tijd is voor de kapper dan speelt het op. Net of mijn hoofdhuid dan te weinig lucht krijgt. Guhl heeft een lichtgroene shampoo die Sensitive heet en die is fijn voor een gevoelige hoofdhuid. Stuk goedkoper dan Vichy…

 3. Ben er erg benieuwd naar. Ik ben naar de huisarts geweest voor mijn jeukende hoofdhuid maar de arts kan niet iets vinden. Niks zichtbaars in ieder geval. Heb toen voor de zekerheid een shampoo meegekregen tegen schimmels en talg maar dat ruikt echt verschrikkelijk en ik merk niet echt verschil. Misschien deze maar proberen. Thanks!

 4. Ik heb in de winter vaak last van droge en jeukende hoofdhuid. Dan gebruik ik de anti-roosshampoo van Loreal, die donkerblauwe fle. Na 1 keer wassen heb ik al veel minder jeuk. Topspul! Wel met sulfaten (normaal gebruik ik juist sulfaatvrije shampoos) maar dat neem ik dan maar even voor lief. Het helpt!

 5. Ik heb er af en toe ook last van. Head & Shouders werkt dan perfect voor mij! Ik voel, zodra het op mijn hoofdhuid zit, verzachting. Meestal is de jeuk daarna over of bijna weg.

 6. Wat ook goed werkt, bij een jeukende en schilferende hoofdhuid is het merk Decubal. Een lotion en een shampoo. Volgens mij alleen verkrijgbaar via een website. Kan ook een idee zijn.

 7. Sls en sles zijn vaak de oorzaak van een jeukende hoofdhuid. Ik gebruik daarom al een paar jaar sulfaat vrije shampoos en ben eindelijk van de jeuk af.

 8. Ik kreeg op een gegeven moment last van schilfers op mijn hoofdhuid. Het zag er niet uit. Toen door googelen deze shampoo gevonden en sindsdien wil ik niet anders meer. Ik vind het heel fijn dat er geen sulfaten in zitten, daardoor hoef ik mijn haar minder te wassen (want het wordt minder gauw vet). Ik vind de prijs mede daardoor goed te doen: ik doe met een fles minimaal 3 maanden. En geen schilfers meer :)

 9. Ooooh dit ga ik onthouden! Zelf heb ik ook wel eens last van een jeukende hoofdhuid, alleen probeer ik het meestal te negeren en hoop ik maar dat het niet erger word. Thanks voor dit handige artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *