Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo hou je vervelende insecten op een afstand!

Zo hou je vervelende insecten op een afstand!

Bij het mooie weer in de zomer horen helaas ook altijd vervelende insecten die je kunnen steken, prikken of irriteren. Gelukkig zijn er een paar handige tip waardoor je deze irritante beestjes op een afstandje kan houden. Want zeg nou zelf, benen vol met muggenbulten onder een leuk jurkje ziet er natuurlijk niet uit!

Volgen jullie mij al op Instagram?

Muggen op afstand houden

Muggen houden van jouw persoonlijke lucht, een lekker bezweet lichaam vinden ze dan ook heerlijk. Voor het slapen is douchen dan wel handig, maar als het zo warm is zweet je binnen no time weer. Daarom kan je je insmeren met een anti-muggen zalfje. Vaak worden producten met Deet aangeraden. Dit is een product dat je op de huid smeert en daarna verdampt. Dit gaat dan rondom je lichaam hangen en dan weten de muggen niet waar ze heen moeten, handig want zo blijven ze bij je uit de buurt.

Nog een handige tip is een klamboe boven je bed te hangen en deze goed af te sluiten als je gaat slapen. Dan heb je geen last van het irritante gezoem boven je hooft en de muggen blijven bij je uit de buurt omdat ze er gewoon niet bij kunnen! Zelf heb ik ook een tijdje een klamboe gehad en echt heel handig slaapt het niet. Vaak zat het strak over mijn kussen heen zodat ik mijn hoofd haast niet kon bewegen, niet echt handig.

Maar mocht je dan toch gestoken zijn behandel je muggenbult dan met Azaron. Azaron bevat een antihistaminicum, waardoor de allergische reactie na een muggenbeet verdwijnt.

Lees ook: Tips om wespen op afstand te houden

Tips tegen wespen

Ik denk dat veel mensen het met mij eens zijn dat dit echt geen leuke beestjes zijn. Zit er eentje bij mij in de buurt, dan ren ik zonder er bij na te denken twee rondjes rondom te tafel. Wespen zijn gek op zoette geuren van eten, parfum en drankjes. Dan is het natuurlijk ook niet zo gek dat ze altijd om mij heen hangen. Ga je dus het terras op, naar het strand of naar een andere omgeving waar veel wespen voorkomen, draag dan geen zoete geurtjes.

Mocht je toch lekker buiten gaan zitten, zet dan een metertje of 10 van je af een lokaas neer. Maak bijvoorbeeld met een colafles een wespenvanger met ranja erin. De wespen komen dan hier op af en gaan niet meer naar jou toe. Als ze eenmaal doorhebben dat daar de zoetigheid te halen valt zullen ze daar allemaal heen gaan.

Denk natuurlijk goed aan je drinken, wespen zijn nieuwsgierige beestjes en kruipen overal zo in. Flesjes en blikjes hou het goed in de gaten voordat je een slok neemt. Je kan zo ineens een wesp aan je lip hebben hangen, daar word je echt niet vrolijk van.

Ben je toch gestoken door een wesp? Zuig dan de gifstof en de angel, als deze is achtergebleven, uit. Slik het wespengif niet door, maar spuug het onmiddellijk uit.

Tips tegen vliegen

Als ik iets irritant vind is het een vlieg dit elke keer weer op je land en met die kriebel pootjes over je heen loopt. Vliegen komen op mest, afval en voedingsmiddelen af. Ze eten alleen vloeibaar voedsel. Vliegen kunnen bacteriën overbrengen via hun poten, mond en haren. Niet echt lekker dus.

Sluit je huis natuurlijk goed af met horren voor de ramen, zo kunnen ze niet binnen komen. Laat ook geen etensresten staan, hier zijn ze namelijk gek op.

Gelukkig doen de vliegen voor de rest geen kwaad, ze zijn alleen behoorlijk irritant! Maar daar heb je een vliegenmepper voor ;).

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

  1. Handig! Ik heb zo’n hekel aan die beestjes, brr. Heb tegenwoordig steeds vaker vliegen op visite. Ik zit erover te denken om zo’n plakding te kopen, maar dat is ook niet bepaald fris.

  2. Handig artikel, ben afgelopen week ineens erg veel gestoken door een of ander insect.Had alleen op mijn onderbeen al 15 bulten zitten. Erg vervelend altijd dus erg handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *