Zo creëer je meer sfeer in je tuin

shutterstock 1464836393

Je tuin is de ideale plek om veel tijd in door te brengen. Het weer wordt immers steeds lekkerder in ons land, terwijl je van je tuin ook echt je eigen plekje kunt maken. Elke seconde die je in je tuin doorbrengt, voelt daardoor heerlijk aan.

Bron afbeelding: Shutterstock

Een terechte vraag hierbij is wel hoe je meer sfeer in je tuin kunt creëren. Het antwoord op deze vraag is niet al te makkelijk te geven. Dit hangt namelijk van veel factoren af, waaronder je persoonlijke voorkeuren. Ook moet je goed kijken naar je budget en naar je tuin. Zeker als je een kleinere tuin hebt, moet je creatief te werk gaan.

Plaats een terrashaard in je tuin

Wil je meer sfeer in je tuin creëren? Dit doe je met leuke accessoires, maar doe je ook met warmte. Letterlijk en figuurlijk met warmte. Het advies is daarom om voor een haard of kachel in je tuin te kiezen. Met een kachel in je tuin creëer je een aangename warmte, waardoor je meer en meer tijd in je tuin door kunt brengen. Ook als de temperaturen, bijvoorbeeld in het najaar, al iets dalen.

Voor deze kachel heb je bovendien niet al te veel nodig, behalve brandhout. Brandhout kopen kost tegenwoordig niet (meer) de hoofdprijs. Dit is dus een prima en goedkope optie om meer sfeer in je tuin te creëren. Overigens kun je ook voor andere soorten hout kiezen, zoals essenhout.

Een andere optie die je hebt, is een vuurkorf. Ook met een vuurkorf kun je een heerlijke én gezellige warmte in je tuin creëren.

Creëer veel groen in je tuin

Niet alleen warmte zorgt voor veel sfeer, maar ook de kleur groen. De kleur groen hoort simpelweg bij een tuin. Door meer en meer begroeiing in je tuin te plaatsen, maak je je tuin dus steeds gezelliger.

Het leuke hierbij is dat je dit op veel manieren kunt doen. Je kunt voor een fraaie grasmat kiezen, voor leuke bloemetjes of voor fraaie struiken. Heb je geen al te grote tuin? Om de aanwezige ruimte toch optimaal te benutten, is verticale begroeiing mogelijk interessant voor je.

Kies voor kleurrijke accessoires

Kleur doet het altijd goed. Dat is in het geval in je woning en al helemaal in je tuin. Zorg daarom voor de nodige kleurrijke accessoires in je tuin. Hierbij kun je denken aan de tuinkussens, aan bloemetjes en aan leuke andere decoratiestukken.

Breng sfeervolle tuinverlichting aan

Tot slot is het advies om sfeervolle tuinverlichting in je tuin aan te brengen. Hiermee geniet je van praktisch gemak, maar ook van een sfeervolle uitstraling. Dit ademt een en al sfeer uit.

Met tuinverlichting kun je overigens veel kanten op. Je hebt de keuze uit meerdere soorten lampen én meerdere soorten lichtbronnen. Bepaal goed waar je voorkeur naar uitgaat en creëer daarmee snel meer sfeer in je tuin.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  Thea
  18 november 2022 at 16:42

  Oke,wil toch even wat kwijt.
  Vond jou blog altijd wel leuk maar tegenwoordig alleen nog maar reclames etc
  Geen persoonlijke items meer erg jammer.
  Ik ga ook niet meer hier kijken want zonde van de tijd.
  Helaas….

  • Reply
   Chris
   19 november 2022 at 06:31

   Hier vind ik me ook in! Heel jammer:(

  • Reply
   Wendy
   19 november 2022 at 20:44

   Eens!

 • Reply
  Anna
  18 november 2022 at 17:07

  Ik ben het met thea eens.
  Jammer dat je alleen nog maar reclames doet.
  Ik vond je persoonlijke verhalen altijd zo leuk

 • Reply
  A.
  19 november 2022 at 12:11

  Gaat het goed met je? Is er misschien iets aan de hand? Er komen weinig berichten online en de berichten die geplaatst worden, voelen onpersoonlijk en onaf.
  Sterkte!

 • Laat een reactie achter