Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo blijven jouw krullen de hele dag zitten

Wanneer je drie kwartier lang bezig bent geweest met het krullen van je haren is het natuurlijk enorm frustrerend wanneer je twee uur later in de spiegel kijkt en merkt dat de helft van je krullen alweer zijn ingezakt. Waar doe je dan al die moeite voor?! Veel vrouwen hebben hun krultang om deze reden dus maar achter in de kast gelegd omdat ze er simpelweg geen vertrouwen meer in hebben. Maar wist je dat het ook anders kan? En dat dus ook jij de hele dag lang met gekrulde haren door het leven kan gaan? Lees snel verder voor een aantal bruikbare tips.

Bron afbeelding: Shutterstock

De voorbereiding

Laten we beginnen bij het begin en dat is het uitkiezen van het juiste moment om je haren te krullen. Zijn je haren te vet? Dan zijn ze te zwaar om een krul vast te kunnen houden. Kom je net onder de douche vandaan? Dan zijn je haren waarschijnlijk te slap om enige vorm vast te houden. Je moet er dus eigenlijk precies tussenin gaan zitten om het beste resultaat te kunnen bereiken. Wanneer je je haren bijvoorbeeld wast op maandagavond, kan je je haren het beste krullen op de daaropvolgende dag, dinsdag dus. Gebruik tijdens het wassen niet te veel conditioner (dit verzwaart je haar namelijk) en kies bij voorkeur voor een kwalitatieve shampoo zoals kerastase shampoo.

Pak die krultang maar tevoorschijn

Goed, het moment is aangebroken! Je haren zijn schoon én droog en dat betekent dat het tijd is om je haren te gaan krullen. Gebruik wel altijd een goede hittebeschermer zodat je je haren niet onnodig beschadigt. Deze kan je bijvoorbeeld bestellen bij Beauty Plaza. Blijven krullen over het algemeen lastig zitten in jouw haar? Dan maak je jouw krullen het liefst met een krultang of stijltang. De krullen of golven die je kunt creëren met een föhn zullen hoogstwaarschijnlijk niet blijven zitten. Gebruik dus een fijne krultang of stijltang en zorg ervoor dat je na het krullen van elke lok de lok vastzet met een haarspeldje of haar roller. Wanneer je klaar bent zal je dus een hoofd vol (opnieuw) opgerolde krullen op je hoofd hebben.

Na het krullen

De geheime tip? Die is vrij simpel. Spray je krullen na het krullen goed in met een kwalitatieve haarspray en laat de rollers (of spelden) zo lang mogelijk zitten. Werk bijvoorbeeld een uurtje wat e-mails weg op je laptop of kijk een aflevering van een serie. De rollers haal je er daarna pas weer uit. Houd je niet van een hele strakke krul? Ga dan een aantal keren met je handen door je haren om de krullen wat losser te maken. Bedek je lokken daarna met nog een klein laagje haarlak en klaar is je Victoria’s Secret look!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *