Zin in de herfst met de KRÖSAMOS collectie van IKEA

PH186010

Hebben jullie ook al zin in de herfst? De nieuwe KRÖSAMOS collectie van IKEA is gericht op het bereiden, bewaren en conserveren van verse ingrediënten en smaakvolle gerechten. KRÖSAMOS is in West-Zweden de benaming voor de lokale vossenbessenjam, die doorgaans veel zelf wordt gemaakt en bij het avondeten wordt gegeten.

De stijlvolle karaffen zijn ideaal om olie op smaak te brengen met gedroogde kruiden en specerijen en groente kan makkelijk worden ingelegd in de gekleurde weckpotten.  Met de zeef en trechter kan je zelf vers sap persen – misschien zelfs met ingrediënten uit eigen tuin. Het keramieken servies en de placemats gemaakt van duurzaam katoen en linnen geven de eettafel een knusse uitstraling en passen daarmee goed bij het herfstseizoen. De nieuwe collectie is vanaf september verkrijgbaar in alle IKEA winkels en online.

PH186009

Zelf aan de slag

Met de trechterset maak je gemakkelijk vers sap van bessen en fruit. Vang het sap op in de roodbruine, glazen karaf en sluit deze af met de walnoten flessenstopper. In de bijpassende roodbruine weckpot kan je etenswaren aromadicht bewaren, waardoor smaak en geur langer worden behouden. Zo kan je de weckpotten gebruiken om groente in te leggen om zelf kimchi te maken. Dankzij het gestippelde roodbruine-witte kookschort hoef je niet bang te zijn om te knoeien tijdens het maken van je recepten.  Het strakke design en de warme kleur van de pot en karaf maken dat ze charmant staan op het aanrecht. Het setje van kleine roodbruine, okergele en roodroze weckpotjes is leuk om gevuld met bijvoorbeeld jam of honing op de eettafel te zetten tijdens een uitgebreide zondagsbrunch.

PH185985
PH185988

Keramiek op tafel

Met de KRÖSAMOS collectie introduceert IKEA een aantal zwarte keramieken producten voor op tafel. De diepe kom van het nieuwe servies heeft een bijpassend bordje, dat ook als deksel gebruikt kan worden om het eten in de kom warm te houden. De grote serveerschaal geeft zelfs de meest simpele gerechten een luxe uitstraling. Schenk olijfolie uit de stijlvolle keramieken karaf met bijbehorende schenkdop om het restaurantgevoel compleet te maken.

PH185989
PH185990
PH185991
PH185999
PH186000
PH186004
PH186006

Samen aan tafel

Het zwarte keramiek van de collectie steekt mooi af bij de roodbruine tonen van de placemats en theedoeken van 100% duurzaam katoen en linnen. Kleed de tafel verder aan met de nieuwe servetten en schep het versbereide eten op met zilverkleurige opscheplepels. Natuurlijk gaan jouw gasten na het dineren niet met lege handen naar huis. Geef ze zelfgemaakte jam mee in de kleurrijke weckpotten, verpakt in een vrolijk papieren cadeautasje met handgeschreven label.

PH186008

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter