Search
Close this search box.

8 Tips om je zelfverzekerd te voelen in bikini of badpak

shutterstock 2266547421

De zomer komt eraan en wij vrouwen voelen ons vaak niet helemaal zeker in een bikini of badpak. Ik zelf heb er ook last van. Ik heb geen maatje 36, heb geen egale huid en heb veel last van ingegroeide haartjes en scheerbultjes. Dingen die mij toch onzeker maken in een bikini of badpak terwijl dat eigenlijk zonde is. In artikel geef ik je een aantal handige tips hoe jij deze zomer zelfverzekerder in bikini of badpak kunt rondlopen!

Bron afbeelding: Shutterstock

1. Accepteer jouw lichaam

De meest belangrijke, maar misschien wel de meest moeilijke tip. Accepteer jouw eigen lichaam en hou in je achterhoofd dat niet iedereen perfect is. Elke vrouw heeft last van onzekerheden, of je nou dik of dun bent. In het begin was ik zelf ook heel onzeker in een bikini want moet iedereen mijn dikkere buik nou wel zien? Maar naarmate ik op het strand liep zag ik veel meer mensen met een vergelijkbaar lichaam en dacht ik “fuck it” ik ben ook mooi! Dit heeft mij heel erg geholpen en heel eerlijk? Ik maak mijzelf alleen maar gek!

2. Koop een goed passende bikini of badpak

Dit vind ik echt een hele belangrijke tip, koop een goed passende bikini of badpak. Vroeger had ik wel eens bikini’s die niet goed pasten, bijvoorbeeld doordat het broekje veel te klein was zodat je mijn bikinilijn met stoppeltjes goed kon zien of een een topje waar mijn borsten bijna uit vielen. Als je hier last van hebt voel je je een stuk onzekerder. Het is dus heel fijn en goed voor je zelfvertrouwen om iets te dragen wat goed (bij jouw lichaam) past!

3. Geef jezelf alvast een kleurtje

Wat wij vaak ook vervelend vinden is zo bleek in badmode te verschijnen. Je kunt jezelf alvast een kleurtje geven door een zelfbruiner te gebruiken. Wist je dat je ook slanker lijkt wanneer je al wat meer kleur hebt? Win-win situatie!

4. Doe het stap voor stap

Vind je het lastig om meteen vol in bikini te gaan? Bouw het op een vertrouwde manier op. Doe het bijvoorbeeld eerst alleen met je partner in een afgeschermde ruimte (bijvoorbeeld in de tuin met zonnen). Of trek het aan als je met een vriendin bent waar jij je prettig bij voelt. Vraag eventueel ook om de mening van een ander, dit helpt vaak ook in het proces! Wanneer je je zeker genoeg voelt kun je

shutterstock 2154100421

5. Draag een strandjurk

Wil je wel graag naar het strand of naar het zwembad, maar vind je het wel heel erg bloot om de hele tijd in je badpak rond te lopen? Dan kun je ervoor kiezen om strandjurkjes te dragen. Bij OTTO hebben ze heel veel keuze wat betreft strandjurkjes en zijn ook nog eens fijn geprijsd! Strandjurkjes zijn vaak lekker luchtig en makkelijk over je badkleding aan te trekken. Zelf heb ik er ook een aantal, maar vind het ook heel leuk een oversized blouse over mijn badkleding heen te dragen en leuk dicht te knopen.

6. Neem een goede houding aan

Wanneer je een beetje en ineengezakt over het strand loopt, vallen ook juist meer je onzekerheden op. Loop zelfverzekerd recht overeind en je zult zien dat je lichaam en een stuk mooier uitziet. En wanneer je rechtop loopt voel je je uit jezelf ook een stuk zekerder.

7. Verzorg je huid

Ik heb in de zomer altijd ontzettend veel last van een droge huid, mijn benen lijken wel schubben te hebben! Iets waar ik niet heel erg vrolijk van word. Verzorg je huid dus goed met een hydraterende crème zodat je huid en mooi verzorgd en egaal uitziet. Hoef je je daar niet meer druk om te maken!

8. Niets moet, alles mag!

Voel je je nog steeds onzeker? Onthoud, niets moet, alles mag! Heb je toch geen goed gevoel bij een bikini? Een tankini of een badpak is ook helemaal prima. Vind je dat ook niet prettig? Je kunt ook prima een leuk broekje, shirtje of strandjurkje dragen, geen enkel probleem! Doe vooral iets waar jij je prettig bij voelt en doe niet iets omdat het ‘moet’.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Fijne tips.
    Zelfverzekerd voel me al jarenlang op het strand in beachwear.
    Maar ben er al veel te lang niet geweest.
    Ik hou van het strand.

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *