Search
Close this search box.

Super makkelijke zelfgemaakte eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade3

Een simpel broodje voor lunch vind ik altijd erg lekker. Maar daar moet dan wel vaak iets lekkers op als het aan mij ligt. Een vriendinnetje van mij maakt altijd super simpel zelfgemaakte eiersalade en ik dacht, waarom maak ik dat niet voor mijn lunch? Je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis en het is super makkelijk om te maken. Ik vertel je graag hoe je deze heerlijke zelfgemaakte eiersalade maakt.

Zelfgemaakte eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade

Ik vind het heerlijk om een eigen salade voor op brood te maken, mijn grote favoriet is avocadospread met tonijn, maar daar had ik niet alles voor in huis. Voor deze zelfgemaakte eiersalade hoef je geen hele boodschappenlijst samen te stellen, wellicht heb je alles al in huis. Het enige wat je nodig hebt is eieren, kruiden en een beetje yoghurt of mayonaise en mosterd. Toevallig had ik dit allemaal in de koelkast en mijn kruidenkastje staan dus ik kon zo aan de slag gaan. Deze verhoudingen zijn goed voor twee rijkelijk belegde broodjes. Zelf vond ik het wel heel rijkelijk dus heb een deel bewaard.

Je kunt de zelfgemaakte eiersalade prima één tot twee dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Dus mocht je het de volgende dag ook nog willen eten kan dat prima of wat meer maken natuurlijk!

Zelfgemaakte eiersalade1
Zelfgemaakte eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade

Ik ben gek op eiersalade, maar ik had dit niet in huis om op brood te doen. Geen nood, want je kunt dit ook heel gemakkelijk zelf maken en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis. Het is binnen een paar minuten klaar en smaakt echt heerlijk.
5 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 3 porties

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels (yoghurt) mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel bieslook
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • peper + zout

Instructies
 

  • Breng het water aan de kook en laat de eieren in 7-8 minuten koken zodat je harde eieren hebt.
  • Snij ondertussen de sjalot (en bieslook als je verse gebruikt) in kleine stukjes.
  • Wanneer de eieren gekookt zijn laat je ze schrikken in koud water en pelt ze af.
  • Prak de eieren in grove stukken in een schaal en voeg daarna alle ingrediënten aan de eieren toe.
  • Roer alles goed door en maak op smaak met peper en zout.
  • Breng de eiersalade daarna royaal aan op een broodje of cracker. Ook lekker met wat verse sla, spinazie of tuinkers.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Zelfgemaakte eiersalade2

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *