Zelfgemaakte Chai Tea Latte

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte4_zpsfwv56qkq.png

Sinds een paar weken heb ik kennis gemaakt met de Chai Tea Latte. Ik dacht eerst dat dit gemaakt werd met koffie en durfde het dus niet aan het te proeven. Want als ik iets écht niet lust, dan is het wel koffie, ook als er maar een heel klein beetje in zit. Maar dat zit blijkbaar dus helemaal niet in deze variant en ik dronk op aanraden van Cynthia een aantal zakjes Chai Tea Latte en ik ben om. Alleen zelf maken leek me net weer iets leuker!

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte_zpsmyegtjpr.png

Wat heb je nodig?

 • melk
 • water
 • 2 zakjes zwarte thee
 • honing
 • tl kaneel
 • halve tl gember
 • halve tl kardemom
 • halve tl nootmuskaat
 • halve tl kruidnagel

Het water heb je nodig om de Chai Tea mee te maken en melk kun je het best in een volle vorm gebruiken voor de echte smaak. Maar je kunt ook prima andere soorten zoals soja melk gebruiken. Voor de zwarte thee gebruikte ik gewoon simpele English blend, die smaakte prima in de hele combinatie!

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte1_zpsfyehjnvq.png

Als eerst koken we water en zoeken een potje op die we kunnen afsluiten. Hier in kun je de Chai Tea een aantal dagen in de koelkast bewaren mocht je het niet in één keer op krijgen. Wil je meteen meerdere koppen maken, dan is dit niet nodig. Dit potje heeft trouwens het formaat van 300 ml en daar kun je zo 3 tot 4 grote koppen Chai Tea Latte mee maken.

We vullen het potje dus met kokend heet water en hangen hier de zakjes zwarte thee in. Deze laat je even goed trekken.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte2_zpsmjzj7w4l.png

Vervolgens voegen we alle kruiden en een lekkere scheut honing aan de thee toe. Je kunt de kruiden trouwens ook gewoon in vaste vorm gebruiken als je die in huis hebt, dan moet je de thee even iets langer laten trekken en door een zeefje halen voor gebruik. Roer voor gebruik alles even goed door.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte3_zpsd2bgmblt.png

Ondertussen verwarmen we een glas of beter half vol met melk in een pannetje of magnetron zodat het goed heet is. Het is trouwens persoonlijk hoe sterk je de Chai Tea Latte wilt hebben. Hou je meer van melk doe je er meer melk in, hou je meer van thee doe je er meer thee in.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte6_zps0xvjsq1u.png

Het is trouwens het lekkerst de melk even goed op te kloppen, helaas kon ik nergens mijn melkopschuimer vinden dus ik doe het maar zonder, de smaak wordt er gelukkig niet anders van. Maar als je wel de melk op kan schuimen, doe dat dan echt even! Daarna schenk je er voorzichtig de Chai Tea bij en roer je dit zachtjes door. Je wilt niet dat het schuim verdwijnt.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte7_zpsaxz63zh0.png

En dan is de Chai Tea Latte helemaal klaar! Als je je melk hebt opgeschuimd kun je er nog een dun laagje kaneel poeder overheen doen voor de smaak en opmaak. Wil je de Chai Tea bewaren? Laat hem dan afgekoeld in de koelkast staan dit kan je een aantal dagen prima goed houden, er zitten namelijk geen verse ingrediënten in.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte5_zpsdjxqluve.png

Nom en dit is dan de zelfgemaakte versie van de Chai Tea Latte. Hij smaakt echt exact hetzelfde als uit een pakje en het is echt super simpel en goedkoop om te maken. De zakjes Chai Tea die je kan kopen zijn vrij duur en dit is een goedkope oplossing, want de kruiden en thee heb je wellicht al in huis. Het enige wat je dan zelf moet toevoegen is de melk, maar de kans is vrij groot dat dat ook gewoon in je koelkast staat!

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte8_zpsxjflwsnd.png

Naast chocolademelk is de Chai Tea Latte echt een favoriet herfstdrankje geworden door de warme smaak. En hij is ook een stuk gezonder dan chocolademelk, stiekem ook goed om te weten! Drinken jullie wel eens Chai Tea Latte? Maak je die dan zelf of komt hij makkelijk uit een pakje of zakje?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reply
  Kayleigh
  4 november 2015 at 15:40

  Leukk! Ik zou het niet snel zelf namaken, te lui voor haha.

  Maar wat een mooi glas is dat met dat patroon en deksel, waar heb je die vandaan?

  • Reply
   Aranka
   4 november 2015 at 15:42

   Ik heb geen idee waar die vandaan komt, heb ik een keer gekregen van een persbureau :)

  • Reply
   Nicole
   5 november 2015 at 21:35

   Die Mason Jar verkopen ze ook via masonmadness.com Ik heb daar zelf andere varianten besteld. Misschien kun jij daar eens kijken Kayleigh. ; )

   • Reply
    Kayleigh
    7 november 2015 at 15:44

    Bedankt Nicole! Ik zal er zeker es naar kijken om anders te bestellen :)

 • Reply
  chucky1012
  4 november 2015 at 15:48

  Mmmmm ;-)

 • Reply
  Tina
  4 november 2015 at 16:56

  Leuk recept! Lust zelf ook geen koffie en dit is weer iets anders (en idd gezonder) dan chocolademelk ;)

 • Reply
  lonneke
  4 november 2015 at 17:05

  Ik ben echt dol op Chai tea dus dit ga ik zeker eens proberen!
  Liefs Lonneke

 • Reply
  manon
  4 november 2015 at 17:11

  Ik had hier nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel lekker!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  4 november 2015 at 18:06

  Mmm, lekker! Ik heb thuis zo’n poedertje om het te maken, ook echt heerlijk!

 • Reply
  Denise
  4 november 2015 at 18:10

  Leuk idee!

 • Reply
  Iffy Alvi
  4 november 2015 at 19:18

  Yum! Super leuk recept

  XO

 • Reply
  Jana
  4 november 2015 at 20:05

  Dat ziet er zo lekker uit! Ik heb dit eigenlijk nog nooit geproefd, dus misschien dat ik het ook nog eens probeer :D x

 • Reply
  Willemse
  4 november 2015 at 20:34

  Als je koek/speculaas kruiden gebruikt dan hoef je niet zoveel kruiden aan te schaffen (als je het nog niet in huis hebt) het bevat nml dezelfde ingrediënten en ben je nog sneller klaar. Is gewoon bij de Albert Heijn te koop van Verstegen.

 • Reply
  Melissa
  4 november 2015 at 20:59

  Hmm ik hou van Chai Tea Latte en zeker met sojamelk!

 • Reply
  Debbie
  4 november 2015 at 22:06

  Dat klinkt goed, dat ga ik eens maken. Als je losse kruidnagels hebt kun je die ook in een thee-ei stoppen en zo in de thee laten trekken. Dan hoef je niet te zeven!

  • Reply
   Aranka
   4 november 2015 at 22:09

   Wat een goed idee! Fijn dat je hem deelt! :)

 • Reply
  Kelly
  4 november 2015 at 23:00

  Dit ga ik ook eens proberen! Leuk!

 • Reply
  Naomi
  5 november 2015 at 09:24

  Lekker! Ik hou enorm van Chai Latte’s. Ik kom vrijwel nooit bij Starbucks maar als ik er wel eens langs loop (1x per jaar ofzo) kan ik het niet laten om een ‘echte’ Chai Latte te bestellen. Yum!

  Het is trouwens Chai Latte en geen Chai Tea Latte. Chai betekend ook thee dus eigenlijk zeg je dan Thee Thee Latte, haha. ;-)

  • Reply
   Aranka
   5 november 2015 at 13:50

   Oh echt! Weer wat geleerd! Iedereen noemt het in de vloksmond altijd zo.

 • Reply
  dresses and daisies
  5 november 2015 at 10:44

  Dit druk ik eens af voor later. Ziet er gewoon te lekker uit :).

 • Reply
  Elise
  5 november 2015 at 11:17

  Dit receptje had ik echt nodig, dankjewel! Ik zocht een tijdje terug dit recept, maar ik kwam er niet helemaal uit toen ik Engelse recepten zag. Ik hoef nog maar 1 extra kruidensoort te kopen en kan er lekker mee aan de slag. Lijkt me heerlijk!

 • Reply
  Teddy
  5 november 2015 at 13:00

  Dit klinkt enorm lekker!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  5 november 2015 at 13:41

  Ik vind Chai Tea Latte altijd ontzettend lekker klinken en ik ben ook gek op warme smaken, specerijen e.d. Maar toch vind ik het niet heel erg lekker. Laatst kocht ik er een bij Starbucks en na een paar slokken was ik hem echt helemaal beu. Heb deze ingrediënten uit jouw recept wel in huis, dus kan het natuurlijk altijd nog een keertje proberen!

 • Reply
  Angela
  5 november 2015 at 19:16

  Ik ben er dol op. Ik heb gewoon een blik van zonnatura en daarvan hoeft je maar 1-2 theelepels door de warme melk te roeren :).

 • Reply
  Marushi
  5 november 2015 at 20:49

  Ik heb dit nog nooit gedronken, ben echt benieuwd hoe dit smaakt.

 • Reply
  Jantine
  7 november 2015 at 19:19

  Uitgeprobeerd! Erg lekker, ik heb Earl Grey gebruikt, melk opgeschuimd en speculaas en koekkruiden erbij gedaan. Bedankt voor het makkelijke lekkere recept ??

 • Reply
  Loes
  13 november 2015 at 17:08

  Oeh, wat ziet dat er heerlijk uit! I love Chia Latte! Als ik dit weekend nog ergens tijd over heb, moet ik het maar eens zelf proberen. Ik zet ‘m in mijn favorieten. En inderdaad, prachtig glas! En die van de Zonnatura ziet er ook goed uit, eens kijken of ik die ook nog ergens kan kopen, lekker :)

 • Laat een reactie achter