Search
Close this search box.

Zelfgemaakte Chai Tea Latte

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte4_zpsfwv56qkq.png

Sinds een paar weken heb ik kennis gemaakt met de Chai Tea Latte. Ik dacht eerst dat dit gemaakt werd met koffie en durfde het dus niet aan het te proeven. Want als ik iets écht niet lust, dan is het wel koffie, ook als er maar een heel klein beetje in zit. Maar dat zit blijkbaar dus helemaal niet in deze variant en ik dronk op aanraden van Cynthia een aantal zakjes Chai Tea Latte en ik ben om. Alleen zelf maken leek me net weer iets leuker!

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte_zpsmyegtjpr.png

Wat heb je nodig?

 • melk
 • water
 • 2 zakjes zwarte thee
 • honing
 • tl kaneel
 • halve tl gember
 • halve tl kardemom
 • halve tl nootmuskaat
 • halve tl kruidnagel

Het water heb je nodig om de Chai Tea mee te maken en melk kun je het best in een volle vorm gebruiken voor de echte smaak. Maar je kunt ook prima andere soorten zoals soja melk gebruiken. Voor de zwarte thee gebruikte ik gewoon simpele English blend, die smaakte prima in de hele combinatie!

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte1_zpsfyehjnvq.png

Als eerst koken we water en zoeken een potje op die we kunnen afsluiten. Hier in kun je de Chai Tea een aantal dagen in de koelkast bewaren mocht je het niet in één keer op krijgen. Wil je meteen meerdere koppen maken, dan is dit niet nodig. Dit potje heeft trouwens het formaat van 300 ml en daar kun je zo 3 tot 4 grote koppen Chai Tea Latte mee maken.

We vullen het potje dus met kokend heet water en hangen hier de zakjes zwarte thee in. Deze laat je even goed trekken.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte2_zpsmjzj7w4l.png

Vervolgens voegen we alle kruiden en een lekkere scheut honing aan de thee toe. Je kunt de kruiden trouwens ook gewoon in vaste vorm gebruiken als je die in huis hebt, dan moet je de thee even iets langer laten trekken en door een zeefje halen voor gebruik. Roer voor gebruik alles even goed door.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte3_zpsd2bgmblt.png

Ondertussen verwarmen we een glas of beter half vol met melk in een pannetje of magnetron zodat het goed heet is. Het is trouwens persoonlijk hoe sterk je de Chai Tea Latte wilt hebben. Hou je meer van melk doe je er meer melk in, hou je meer van thee doe je er meer thee in.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte6_zps0xvjsq1u.png

Het is trouwens het lekkerst de melk even goed op te kloppen, helaas kon ik nergens mijn melkopschuimer vinden dus ik doe het maar zonder, de smaak wordt er gelukkig niet anders van. Maar als je wel de melk op kan schuimen, doe dat dan echt even! Daarna schenk je er voorzichtig de Chai Tea bij en roer je dit zachtjes door. Je wilt niet dat het schuim verdwijnt.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte7_zpsaxz63zh0.png

En dan is de Chai Tea Latte helemaal klaar! Als je je melk hebt opgeschuimd kun je er nog een dun laagje kaneel poeder overheen doen voor de smaak en opmaak. Wil je de Chai Tea bewaren? Laat hem dan afgekoeld in de koelkast staan dit kan je een aantal dagen prima goed houden, er zitten namelijk geen verse ingrediënten in.

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte5_zpsdjxqluve.png

Nom en dit is dan de zelfgemaakte versie van de Chai Tea Latte. Hij smaakt echt exact hetzelfde als uit een pakje en het is echt super simpel en goedkoop om te maken. De zakjes Chai Tea die je kan kopen zijn vrij duur en dit is een goedkope oplossing, want de kruiden en thee heb je wellicht al in huis. Het enige wat je dan zelf moet toevoegen is de melk, maar de kans is vrij groot dat dat ook gewoon in je koelkast staat!

 photo Zelfgemaakte Chai Tea Latte8_zpsxjflwsnd.png

Naast chocolademelk is de Chai Tea Latte echt een favoriet herfstdrankje geworden door de warme smaak. En hij is ook een stuk gezonder dan chocolademelk, stiekem ook goed om te weten! Drinken jullie wel eens Chai Tea Latte? Maak je die dan zelf of komt hij makkelijk uit een pakje of zakje?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

 1. Leukk! Ik zou het niet snel zelf namaken, te lui voor haha.

  Maar wat een mooi glas is dat met dat patroon en deksel, waar heb je die vandaan?

  1. Die Mason Jar verkopen ze ook via masonmadness.com Ik heb daar zelf andere varianten besteld. Misschien kun jij daar eens kijken Kayleigh. ; )

 2. Als je koek/speculaas kruiden gebruikt dan hoef je niet zoveel kruiden aan te schaffen (als je het nog niet in huis hebt) het bevat nml dezelfde ingrediënten en ben je nog sneller klaar. Is gewoon bij de Albert Heijn te koop van Verstegen.

 3. Dat klinkt goed, dat ga ik eens maken. Als je losse kruidnagels hebt kun je die ook in een thee-ei stoppen en zo in de thee laten trekken. Dan hoef je niet te zeven!

 4. Lekker! Ik hou enorm van Chai Latte’s. Ik kom vrijwel nooit bij Starbucks maar als ik er wel eens langs loop (1x per jaar ofzo) kan ik het niet laten om een ‘echte’ Chai Latte te bestellen. Yum!

  Het is trouwens Chai Latte en geen Chai Tea Latte. Chai betekend ook thee dus eigenlijk zeg je dan Thee Thee Latte, haha. ;-)

 5. Dit receptje had ik echt nodig, dankjewel! Ik zocht een tijdje terug dit recept, maar ik kwam er niet helemaal uit toen ik Engelse recepten zag. Ik hoef nog maar 1 extra kruidensoort te kopen en kan er lekker mee aan de slag. Lijkt me heerlijk!

 6. Ik vind Chai Tea Latte altijd ontzettend lekker klinken en ik ben ook gek op warme smaken, specerijen e.d. Maar toch vind ik het niet heel erg lekker. Laatst kocht ik er een bij Starbucks en na een paar slokken was ik hem echt helemaal beu. Heb deze ingrediënten uit jouw recept wel in huis, dus kan het natuurlijk altijd nog een keertje proberen!

 7. Ik ben er dol op. Ik heb gewoon een blik van zonnatura en daarvan hoeft je maar 1-2 theelepels door de warme melk te roeren :).

 8. Uitgeprobeerd! Erg lekker, ik heb Earl Grey gebruikt, melk opgeschuimd en speculaas en koekkruiden erbij gedaan. Bedankt voor het makkelijke lekkere recept ??

 9. Oeh, wat ziet dat er heerlijk uit! I love Chia Latte! Als ik dit weekend nog ergens tijd over heb, moet ik het maar eens zelf proberen. Ik zet ‘m in mijn favorieten. En inderdaad, prachtig glas! En die van de Zonnatura ziet er ook goed uit, eens kijken of ik die ook nog ergens kan kopen, lekker :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *