Het is bijna oud en nieuw en daar horen natuurlijk oliebollen en appelbeignets bij als je het mij vraagt. Je kan dit natuurlijk maken met een makkelijk pakje van Koopmans, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf het beslag te maken. Dan natuurlijk wel met een heel makkelijk recept wat iedereen thuis heeft en kan maken. Handig als je niet mis wilt grijpen met de mixen of het gewoon op een luie dag wilt doen en niet naar de winkel wil gaan. Oja, we doen dit trouwens ook met ananas!
WAT HEB JE NODIG?
- 4 zoete appels
- zonnebloemolie om in te bakken
- 50 gram suiker
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 2 eieren
- 250 ml melk
Schil eerst de appels en snij ze in plakken, met een appelboor haal je de hard stukjes aan de binnenkant weg.
Doe de olie alvast in een pan – wij gebruiken een oude frituurpan die op het gas moet, maar je kan natuurlijk ook gewoon de elektrische frituurpan gebruiken -. Verwarm deze op 190 graden of op half vol vuur. Zeef de bloem en het zout tot een mooi geheel, zodat er geen klontjes meer in zitten.
Maak een gat en voeg daarbij de melk en de eieren.
Klop daarna alles tot een mooi glad beslag. Let op dat het niet te dun wordt.
Daarna meng je de suiker en kaneel met elkaar op een apart bord.
Haal de appel nu door de suiker en kaneel heen en dip ze daarna in het beslag.
Leg ze daarna voorzichtig in de pan, pas op met spetterend frituurvet! Bak daarna beide kanten 4 tot 5 minuten mooi goud bruin.
Nu zijn ze klaar om eruit te gaan!
Omdat ze natuurlijk nog erg vet zijn van de olie laten we ze nog eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
En klaar zijn je appelbeignets! Wij doen het ook nog met ananas schijven. De doen we alleen dan niet in de suiker en kaneel. Dat is ook echt aan te raden om te maken! Eetsmakelijk allemaal!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
7 reacties
Mmmmm dat ziet er heerlijk uit!
Makkelijk recept.
Hmm lijkt me superlekker! Ga ik zeker eens proberen :D
Geweldig recept! Met ananas lijkt me óók erg lekker :-D
Ziet er lekker uit zeg! Haha ik ga ze toch gewoon lekker halen, net zo handig hihi!
mjam ziet er lekker uit!
Ahhhhh dit zijn de eenige échte orginele appel beignets.
De lekkerste , mischien nog wel lekkerder dan de oliebollen zelf.
Ik kan er hier iig wel meer van op.
Ook lekker met banaan trouwens en kaneel.
Maar dat kan het hele jaar door gegeten worden.
Lekker hoor, goed recept en leuker dan van die kant en klaar pakjes.
Fijne jaar wisseling!
Wij maken ook altijd appelbeignets, maar gewoon met een oliebollenbeslag mix en zelf nog kaneel toevoegen!