Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo verwijder je je zelfbruiner (vlekken)

Zelfbruiner verwijderen

Nu de zomer eraan komt wil natuurlijk iedereen een mooi kleurtje hebben. Je kunt lekker in de zon gaan liggen of een zonnebankje pakken, maar je kunt natuurlijk ook een zelfbruiner gebruiken. Alleen dan wil het nog wel eens gebeuren dat je met vervelende vlekken blijft zitten op bijvoorbeeld je handen. Met deze tips kun je heel gemakkelijk de zelfbruiner (vlekken) weer verwijderen.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus daarom raad ik altijd een handschoen aan bij het gebruik van een zelfbruiner. Dit zorgt ervoor dat je eigen handen niet vies worden en dat de zelfbruiner goed verdeelt wordt. Deze manier zal er dus voor zorgen dat er een stuk minder vlekken ontstaan.

Scrubben

Eén van de meest voorhand liggende manieren om de zelfbruiner te verwijderen is door de huid te scrubben. Tijdens het douchen of baden scrub je zachtjes de huid met een scrub of scrub handschoen en je zult zien dat de kleur snel wegtrekt.

Zelfbruiner remover

Wist je dat je tegenwoordig ook een speciale zelfbruiner remover hebt? Bondi Sands heeft een Self Tan Eraser waarmee je heel gemakkelijk je vlekken of zelfbruiner kunt verwijderen. Het is een foam dat je aanbrengt op de huid en daarna zachtjes inmasseert. Daarna zijn de vlekken verdwenen!

Citroensap

Mix wat citroensap met suiker om een eigen scrub/natuurlijk bleekmiddel te maken. Het citroensap licht de vlekken op en het suiker zorgt ervoor dat de huid gescrubt wordt. Je kunt het met vers citroensap doen, maar uit een kant en klaar flesje werkt ook prima.

Nagellak remover

Misschien klinkt dit heel erg gek, maar dit is mijn favoriete manier van zelfbruiner vlekken verwijderen. Je doet gewoon een beetje nagellak remover wat een wattenschijfje en wrijft over de vlekken heen. Binnen een paar seconden is de vlek weg! Ik gebruik wel een nagellak remover zonder aceton, dat droogt de huid wat minder uit.

Gebruiken jullie wel eens een zelfbruiner en heb je dan ook last van vlekken of gaat het vrijwel altijd goed?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Oh dit artikel komt net te laat… drie weken geleden had ik enorm veel tanning vlekken haha en heb echt van alles geprobeerd, maar zelfs de citroen hielp niet. Nagellakremover was een goeie geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *