Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo geef je jezelf een lekkere en goede pedicure

Zelf pedicure doen

In de zomer vind ik het altijd heerlijk om naar de pedicure te gaan, die verzorgen je voeten grondig en maken ze weer mooi. Alleen in de winter vind ik dat een beetje zonde van mijn geld (ik bedoel, ze zitten toch de hele dag in sokken) en geef mijn voeten dan vaak zelf een pedicure. Hoe je dat het beste kan doen vertel ik je in dit artikel.

Bron afbeelding: Shutterstock

Neem een voetenbad

Zelf doe ik dit nooit, want ik doe het eigenlijk altijd na het douchen (dan zijn je voeten lekker week en kun je gemakkelijk al het eelt en dergelijke verwijderen). Maar mocht je nou geen tijd of zin in een douche of bad hebben neem je een lekker voetenbadje. Vul een emmer of teil met warm water en doe hier wat soda bij, dit heeft reinigende werking en is ook goed tegen ontstekingen.

Verwijder het eelt

Mijn voeten zijn op dit moment echt een ramp en ik heb best wat eelt. Na het douchen of een (voeten)bad zijn je voeten lekker week en is het overtollige vel (het eelt dus) lekker zacht geworden. Ik ga dan altijd op de wc zitten en leg een handdoek op de grond neer en vijl mijn voeten dan met een eeltrasp die je gewoon bij de drogisterij kunt kopen. Ik rasp voorzichtig mijn haken en de bal van mijn voet. Daarna ga ik er nog even met een vijl langs om het even lekker zacht te maken.

Scrub je voeten

Nadat je het eelt hebt verwijderd is het nog wel even lekker om je voeten te scrubben. Dit kun je met een gewone scrub doen of bijvoorbeeld met een scrub handschoen wat ik zelf altijd erg prettig vind voor mijn voeten. Je haalt dan ook even de dode huidcellen aan de bovenkant van je voeten weg en daar zit altijd ook best veel! Spoel daarna je voeten af in het water en droog ze goed af. Het is trouwens ook altijd erg belangrijk dat je je voeten goed afdroogt en vooral tussen je tenen. Doe je dat niet kan viezigheid hier ophopen en voor nare infecties of irritaties zorgen.

Verzorg je nagels

Wij vrouwen vinden het belangrijk dat onze nagels er goed uit zien maar vergeten nog wel eens onze voeten. Het is dus heel belangrijk deze goed te verzorgen. Knip je nagels mooi kort (let wel op dat je dat op een goede manier doet, je wilt geen ingegroeide teennagel), ga met een vijl onder de nagels door om het vuil hieronder te verwijderen (daar zit altijd heel veel onder), haal het overtollige vel bij de nagelriemen weg, als je er last van hebt kun je ook je kalknagel behandelen en daarna maak je het af met een verzorgende lak of een mooi kleurtje. Staat wel weer zo fris toch?

Smeer de voeten in

Hydratatie is heel erg belangrijk voor je voeten. Heb je je alles weer helemaal netjes gemaakt dan is het goed om je voeten daarna nog in te smeren met een dikke en verzorgende crème. Ik gebruik zelf altijd een dikke en voedende bodylotion maar je hebt ook heel veel voetencrèmes, het is maar net waar je voorkeur ligt. Ik smeer zelf altijd heel royaal met crème en trek daarna meteen mijn sokken aan dat het goed kan intrekken. Maar heb je blote voeten dan is het wel fijn om voor een product te kiezen dat snel intrekt.

Het voeten insmeren is een belangrijk onderdeel van je voetenverzorging dat je echt bij moet houden. Daarom heb ik tegenwoordig een pot met crème op mijn nachtkastje staan en smeer voor het slapen vaak mijn voeten in en ik merk echt dat ik daardoor vele mooiere voeten heb.

En als je dan klaar bent heb je heerlijke zachte en verzorgde voeten. Geef jij jezelf wel eens een pedicure of ga je daarvoor altijd naar de pedicure zelf toe?

Dit artikel bevat een betaalde link – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Eens in de zoveel weken laat ik mijn voeten vertroetelen door de pedicure. Daarnaast smeer ik ze elke avond in met een body butter / body cream. Net zoals bij jou, staan deze items op mijn nachtkastje. Ik vind het belangrijk om mijn voeten goed te verzorgen. Ze hebben het dagelijks zwaar te verduren..

  2. Mijn hemel Aranka! Wat een Blog-Machine ben je ! Er komt zo enorm veel online afgelopen tijd, het is bijna niet bij te houden!

    Wel heel leuk hoor, maar hoop dat je niet allerlei andere influencers achter na gaat en over een tijdje tegen een burn-out aanzit…

    1. Haha, nee hoor! Ik heb dit ook gedaan met een baan van 20 uur ernaast. Eigenlijk is het helemaal niet zo veel werk en kan echt prima als je fulltime aan je blog werkt. Ik ben alleen wat minder tijd om koffie in de stad te drinken ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *