Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zelf mijn haar verven met L’Oréal Paris Excellence Crème

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Ik verf al heel wat jaar mijn haar, gewoon omdat ik het leuk en mooi vind. Alleen ik doe het altijd bij de kapper omdat ik het zelf niet zo goed durf. L’Oréal merkte dat ik daarin niet de enige was en daagde mij uit zelf mijn haar te kleuren met hun Excellence Crème. Toegegeven, ik vond het ontzettend spannend. Zou het wel goed gaan en krijg ik geen oranje haar? Maar het viel me heel erg mee! Het was best eenvoudig! Ik deel graag met jullie mijn ervaringen met de L’Oréal Paris Excellence Crème haarverf.

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Ik denk dat heel veel van jullie de L’Oréal Paris Excellence Crème haarverf wel kennen. Het staat al jaren in de schappen en is een van de best verkochte haarverf producten in Nederland. De Excellence lijn heeft vooral natuurlijke kleuren in verschillende nuances. De unieke formule beschermt en verzorgt je haar, je hoofdhuid en je haarkleur. De kleuring biedt 100% grijsdekking en zorgt voor een rijke, levendige kleur. Maar L’Oréal Paris heeft de Excellence Crème haarverf vernieuwd, zo hebben ze een nieuwe verpakking maar ook de volgorde aangepast. Wat is er dan precies veranderd?

 • Het pre-serum is verwerkt in de ontwikkelcrème voor een optimale verzorging van je kleur.
 • Nieuw in de behandeling is een PH neutraliserende shampoo die na het kleuren moet worden gebruikt. Deze shampoo geeft de hoofdhuid een extra verzorging.
 • De formule van het masker is verbeterd en heeft een aangename nieuwe geur.

Het thuis gebruik van deze haarverf is nu dus nog beter geoptimaliseerd en dus erg makkelijk en prettig te gebruiken.

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Op de achterkant van de verpakking lees je ook meer over de behandeling die in drie makkelijke stappen te volgen is. Je begint met het aanmaken van de kleur door de kleurcrème in de ontwikkelcrème te spuiten en dit goed te schudden. Daarna kun je gaan verven.

Als je alle verf in je haar hebt en dit 30 minuten hebt laten intrekken masseer je alles los met een klein beetje water (dit kan onder de douche) en daarna was je het uit met de shampoo.

Vervolgens sluit je de behandeling af met het haarmasker en klaar is Kees. Dit maakte mij, iemand die eigenlijk altijd haar haar laat verven bij de kapper, erg nieuwsgierig. Het is dus schijnbaar zo makkelijk om je haar te verven.

Bedenk je trouwens wel van te voren hoeveel verpakkingen haarverf je nodig hebt. Tot schouderlengte haar heb je genoeg aan een verpakking, mits je een normale haardikte hebt. Heb je langer, dik of kroes haar? Dan worden twee verpakkingen aangeraden. Heb je echt heel lang haar dan zou je zelfs drie verpakkingen nodig hebben. Let wel op dat de haarverf royaal aangebracht moet worden voor het gewenste resultaat, doe er dus niet te zuinig mee.

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Ik koos voor de kleur 7.0 Middenblond wat ook meteen een van de meest populaire kleuren is. Ik vond het een mooie warmere kleur die dicht bij mijn eigen haarkleur lag. Mijn punten zijn ontzettend geblondeerd en ik wilde eigenlijk wel weer eens wat donkerders en dit leek mij een mooie kleur.

Hoe bepaal je de juiste kleur haarverf?

Als er iets lastig is dan is het wel de juiste kleur haarverf kiezen. Sta je voor het schap dan kijken heel wat kleuren je aan, maar welke moet je nou kiezen? Achter op de verpakking vind je een kleurenindicator die aangeeft hoe de kleur op jouw haarkleur kan worden. Let wel op, deze kleuren vergelijker is gebaseerd op je natuurlijke haarkleur en niet op geverfd haar, dat kan altijd anders uitpakken.

Weet wel dat als je naar de kapper gaat, kappers een hele andere techniek voor haarkleuren gebruiken. Vaak wordt het ontkleurd of met meerdere kleuren gewerkt om het juiste resultaat te behalen. Als je een verf voor thuis hebt heb je maar een kleur. Houd hier dus rekening mee met het resultaat. Wil je geblondeerd haar wat ontkleurd is thuis zwart verven, dan is dat geen goed idee.

Kies dus aan de hand van de kleurmeter aan de achterkant wat een geschikte kleur voor jou zou zijn. Heb je vragen over de juiste kleur of heb je al gekleurd of ontkleurd haar en wil je weten wat het effect van de haarkleuring op jouw haar zal zijn? Lees dan de website met uitgebreide tips.

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

In de verpakking van de L’Oréal Excellence Crème zit alles wat je nodig hebt om je haar te verven. Zelf zou ik alleen wel nog een oud shirt aan doen waar eventueel op geknoeid kan worden en een oude handdoek voor op de schouders. Denk ook aan de ruimte waar je je haar verft. Zelf zou ik de badkamer aanraden doordat je het hier makkelijk schoon kan maken en je vaak een grote spiegel hebt.

In de verpakking zitten handschoentjes, de gebruiksaanwijzing, de ontwikkelcrème, de kleurcrème, de shampoo en het masker.

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Voordat we gaan beginnen is het heel belangrijk de gebruiksaanwijzing goed door te lezen en 48 uur van te voren een allergietest te doen. Dit doe je door een heel klein stipje van de kleurcrème achter je oor aan te brengen. Gaat dit niet irriteren dan is er niets aan de hand. Irriteert dit wel, gebruik de haarverf dan niet.

Van te voren is het ook belangrijk om te weten wat je gaat verven. Wil je alleen je uitgroei bijwerken, een paar grijze haren of echt heel je haar? Als je alleen je uitgroei bijwerkt is 20 minuten intrekken genoeg en als je heel het haar wilt doen en dit is nog niet in deze kleur geverfd moet je het 30 minuten laten intrekken.

Goed, laten we gaan beginnen het met verven van mijn haar. Ik moet je zeggen, ik vond het best wel spannend!

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Tips voor het zelf kleuren van je haar:

 • Doe een shirt aan dat vies mag worden en gebruik een oude handdoek
 • Wil je geen vlekken breng dan wat vaseline aan op je oren en voor je haargrens
 • Begin boven op je hoofd ga scheidingsgewijs (dus strook voor strook) naar beneden
 • Breng het product royaal vanuit de flacon aan op de haargrens
 • Verdeel het product naar boven en beneden met de vingertoppen
 • Begin bovenop en werk naar beneden toe, doe daarna de achterkant en de lengtes als laatste
 • Aan de achterkant is handig om met diagonale lijnen te werken
 • Achter het oor is handig je hoofd schuin te houden
 • Gebruik geen klemmen, laat het haar gewoon hangen
 • De inwerktijd is totaal 30 minuten totale haar en 20 minuten uitgroei
 • Je kunt natuurlijk ook altijd iemand vragen om je te helpen
L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Na het 30 minuten in laten trekken van de verf is het tijd om het uit te spoelen. Maak eerst de verf wat los door je haar een klein beetje nat te maken en het daarna op te schuimen. Spoel het daarna uit tot er geen donker water meer vanaf komt.

Vervolgens kunnen we het haar wassen met de bijgeleverde shampoo en vervolgens het masker wat je 5 minuten moet laten intrekken. Daarna is het klaar!

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Hier zie je mijn haar voor en na de haarkleuring. Ik heb mijn haar geverfd met de L’Oréal Paris Excellence Crème 7.0 Middenblond. De verf heeft goed gedekt en je ziet er heel licht nog mijn highlights door wat ik een speels effect vind geven. Deze plukken zijn ontkleurd dus blijven lichter aangezien ik mijn haar maar met één kleur verf.

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Ik ben echt heel erg blij met mijn haarkleur. Het is een mooie warme kleur die heel goed bij mij past. Het maakt me een stuk volwassener en klassieker. Had nooit verwacht dat het kleuren zo makkelijk zou zijn en het resultaat vooral zo mooi.

Ben je benieuwd hoe deze of een andere kleur bij jou staat? Probeer het nu uit via de website door op het knopje ‘probeer het uit’ te klikken. Zo kun je met behulp van een camera of foto upload zien hoe Excellence kleuren bij jou staan!

L'Oréal Excellence Creme Haarverf

Thuis je haar verven is eigenlijk helemaal niet eng

L’Oréal heeft me overtuigd dat thuis je haar kleuren helemaal niet eng hoeft te zijn. Als je weet waar je aan begint en waar je rekening mee moet houden kan het eigenlijk niet mislukken. Het scheelt ontzettend veel geld vergeleken met de kapper en het is binnen een uurtje klaar. In vervolg als ik mijn haar gewoon in één kleur wil doe ik het lekker zelf.

De L’Oréal Paris Excellence Crème is te koop bij drogisterijen en online voor € 16,69. Verven jullie je haar wel eens zelf of ga je altijd naar de kapper?

Dit is een betaalde samenwerking met L’Oréal

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Ik had je nieuwe kleurtje al voorbij zien komen, vind het heel mooi! Ik verfde mijn haar “vroeger” altijd zelf. Je haar wordt daar altijd zo lekker zacht van. De laatste 1,5 jaar heb ik mijn haar helemaal niet geverfd, maar deze maand heb ik het sinds die tijd weer laten doen bij de kapper.

 2. Ik vind de kleur je echt super goed staan!
  Zelf verf ik al jaren mijn haren zelf, kleine tip is wel dat als je het haar zelf verft om dan niet altijd je volledige haar te verven maar als je toch de zelfde kleur verft alleen de uitgroei te doen om donkerdere lengtes te voorkomen.
  Hier verfde ik het altijd donker bruin maar voorlopig verf ik het even niet meer.
  IK heb namelijk het idee dat ik af en toe een grijze har aan het krijgen ben en wil ook een stukje lichter gaan qua kleur dus laat ik de donkere kleur vervagen en ga daarna aan de slag met naar een lichtere kleur gaan (alsnog donkerder dan mijn eigen haar kleur maar niet meer zoveel kleur verschil)

  1. Goed gedaan. Mooi resultaat! Ik geef ook al jaren zelf, altijd met 1+1 acties. Spotgoedkoop en toch gewoon mooi. Wél zou ik willen toevoegen aan jou toch nog onervaren woorden, dat als iemand echt wil weten wat wel en niet staat bij jezelf, je 1)moet weten of je warme of koele tinten moet hebben. Dat weet je meestal door je kleding en je kunt googlen wat warme en koude kleuren zijn en 2) je de kleurcodes van haarverf moet leren begrijpen. Vooral dat laatste heeft voor mij n enorm verschil gemaakt. Zo weet je namelijk wat je in je haar stopt en als je dus ook weet wat voor tinten wel en niet staan…want serieus, die indicaties op achterkant zeggen erg weinig. Zeker als er al andere verf in je haar zit. .0 kleuren zijn zónder nuances maar bijvoorbeeld de 4.43 is middenin (eerste 4),mahonie nuance (tweede 4) en goud accent (3). Zo staat elk getal op zn eigen plaats voor n kleur. Als je dat snapt… scheelt de helft. Via Google is de uitleg te vinden van de kleurcodes.

  2. Mooi resultaat. Ja, fijne kleuring. Ik gebruik het al jaren. Helaas worden de handschoenen steeds kleiner hoewel ik geen grote handen heb. Ook heb ik echt genoeg aan 1 pak. Even gemeten: vanaf de kruin is mijn springerige haar 65 cm lang en ik heb best een bos haar die al behoorlijk grijs is. Overigens kost een pakje in Duitsland.ruim 5 euro en is dus een stuk goedkoper dan in NL.
   Groetjes van Alieke

 3. Prachtige kleur en goed gedaan.
  Ik verf mijn kapsel nooit meer.
  Deed het vroeger wel zelf.
  Moet het eigenlijk weer gaan doen….

  Xoxo

 4. Ziet er super mooi uit! Ik heb ze vaak zelf geverfd maar ga tegenwoordig naar de kapper. Kapper was alleen een keer geïrriteerd toen ik ze toch weer zelf had geverfd .. de Haarverf thuis is anders en je bouwt laagjes verf over elkaar op. Als je ze dan weer wilt blonderen (plukjes) wordt het resultaat anders / kost meer tijd om het weer zo te krijgen. Kleine tip dus als je van plan bent vaker zelf te verven en dan misschien weer plukjes te doen!

 5. Ik verf het eens per 5 jaar bij de kapper: de laatste twee keer in de baylage techniek waardoor de aanzet donker is en de punten blond. Daarna houd ik het jaren bij met middenkoelbruin bij de ‘soort van uitgroei’ totdat ik een keer weer een opfrisbeurt bij de kapper nodig heb. Bij de kapper vind ik het resultaat wat spannender, dus ik zal nooit weer mijn hele haar in 1 kleur willen, maar het staat jou mooi! Eventueel zou je hierna alleen de uitgroei zelf kunnen doen met een of twee tinten donkerder. Dan heb je weer diepte in het haar en bescherm je de punten door niet iedere keer die te kleuren.

 6. Wat leuk om te zien! Ik verf mijn eigen haar eigenlijk nooit omdat ik simpelweg heel blij ben met de kleur, maar mijn moeder verft haar haar wel af en toe met dit soort pakjes. Ik moet zeggen dat ik het resultaat altijd net zo mooi vind als bij de kapper. :)

 7. Ik verf mijn haar altijd zelf een dan het liefst p*rnoblond. Momenteel heb ik daardoor 3 kleuren, de uitgroei, de uitgroei daarvoor die gekleurd was, is nu goudblond en de punten, nagenoeg spierwit ??? de eerstkomende keer even lekker knippen en kleuren bij de kapper.
  Ik vind kleur nummer 7 altijd heel spannend, die slaat nl héél snel groen/mat weg, maar zo te zien heb jij heel veel roodpigment in je haar, want het lijkt eerder goudblond/hazelnootblond.
  Voor iedereen die het haar zelf wil kleuren, raad ik aan om langs een goede drogist te gaan en daar advies te vragen. (Van blond naar zwart is overigens niet zo heel moeilijk, maar van zwart naar blond ?)
  Verder zou ik een goede shampoo voor gekleurd haar gebruiken en een spray met UV filter als de zon nog gaat schijnen of als je naar de zon op vakantie gaat.

 8. Ik gebruik dit product al jaren tot volle tevredenheid! Makkelijk in gebruik en natuurlijk kleur. Het haar ziet er niet geverfd uit terwijl ik al 35 jaar totaal grijs ben.
  Echter, in Spanje waar ik tot voor kort ruim 15 jaar woonde kost dit product in de supermarkt Mercadona 7,50 dus ik schrok nogal na terugkomst in NL dat het hier bij Kruidvat 17,99 kost voor exact dezelfde doos met dezelfde inhoud. Dat was voor mij reden te switchen naar een ander merk, PC van ca. 8 euro, … wat niet goed beviel. Gelukkig heeft Kruidvat af en toe aanbiedingen 1+1 gratis op welk moment ik kan dan ook meteen 6 of meer pakjes insla waardoor iedere 4 weken kleuren betaalbaar blijft.
  Ik vraag me alleen wel eens af of je ook een halve verpakking per keer kunt gebruiken, en de ongebruikte helft een week of 2 -3 kunt bewaren. Bij vrij kort haar is een halve inhoud voldoende.

  1. Een beeeetje laat, maar wilde nog even reageren. Je hebt tegenwoordig bij vele websites kappersverf te koop. Je zult dan een tube en een fles 6% peroxide aan moeten schaffen. Die tubes zijn vaak onder de 10 euro! Ik gebruik L’oreal Majirel bijvoorbeeld. Zie veel meer dimensie in mijn haar dan met een pakje verf. Mijn haar blijft ook veel zachter en glanzender. De moeite waard! Voor 17,99 heb je 2 tubes 75 ml, van een goede kwaliteit verf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *