Zelf je eigen MAC palette samenstellen

 photo MACOogschaduw4_zpsbdaaf344.png

Ik ben gek op de oogschaduws van MAC, ze hebben fantastische kleuren en een geweldige kwaliteit. Maar wist je dat je in de MAC Pro Stores in Amsterdam en Den Haag gewoon je eigen MAC palette kan samenstellen? Ik had dit al een keer eerder in Amsterdam gedaan met vier verschillende kleuren en nu doe ik het gewoon weer! Met prachtige kleuren voor het najaar, kijken jullie mee naar mijn samengestelde palette?

 photo MACOogschaduw_zpse87710d1.png

Het concept kennen jullie vast al wel, en zo niet is het natuurlijk wel even leuk om uit te leggen. Iedereen kent het Inglot Freedom System, maar MAC heeft zoiets eigenlijk altijd al gehad. Het is alleen jammer dat je deze paletten van MAC alleen kunt samenstellen bij de Pro Stores. Die vind je tegenwoordig in Amsterdam en Den Haag. Het is heel simpel. je hebt de keuze uit een palette van twee, vier of vijftien gaten, die je dus later of meteen kunt opvullen met oogschaduw pans!

 photo MACOogschaduw1_zpsa82c57af.png

Ik was vorige week bij het PR bureau van MAC en kreeg een bon mee dat ik een palette mocht samenstellen en daar maakte ik meteen maar dankbaar gebruik van, want wanneer kom ik nou weer in Amsterdam? Voorlopig niet, in verband met de feestdagen en verhuizing. Ik kreeg een leeg palette mee voor vier verschillende kleuren en een bon om in de winkel vier verschillende kleuren uit te zoeken. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! Ik zocht vier mooie warme kleuren uit voor de koude dagen.

 photo MACOogschaduw5_zps5dbe08e1.png

De pans zitten apart in een doosje en koop je per stuk voor € 13,00 niet heel goedkoop maar dan heb je wel hele mooie producten. De pans blijven in het palette zitten door middel van een magneetje en dan ziet mijn palette er zo uit! Mijn favoriete kleuren bij elkaar in een prachtig palette, ik kan bijna niet wachten om hem te gaan gebruiken!

 photo MACOogschaduw3_zpse102ab42.png

Het palette heeft de afmetingen van een standaard MAC palette en de pans zijn ook net zo groot. Als je niet beter zou weten zou je gewoon denken dat dit palette uit een speciale collectie komt, de byAranka collectie, haha. Het doosje is heel stevig en sluit met een magnetische sluiting en is handzaam en kan ook gemakkelijk mee in je tas. Je kan de oogschaduws er trouwens ook zo weer verwijderen en een andere samenstelling maken als je dat zou willen en meerdere paletten in je bezit hebt. Maar misschien is het dan ook leuk het 15 gaten palette aan te schaffen.

 photo MACOogschaduw6_zps569ea233.png

Ik koos voor de kleuren Naked Lunch, Expensive Pink, Sumptuous Olive en Mulch. Vier prachtige shimmer kleuren die allemaal iets bijzonders hebben vind ik zelf. Ik hou zelf van natuurlijke looks die niet teveel knallen maar het moet toch wel een beetje bijzonder zijn. Daarom vond ik deze combinatie erg mooi en perfect voor mijzelf. Subtiel maar toch heel bijzonder.

 photo MACOogschaduw8_zps25b4021c.png

Swatches! Van links naar rechts zie je: Naked Lunch, Expensive Pink, Sumptuous Olive en Mulch. De oogschaduws van MAC zijn echt geweldig gepigmenteerd en hebben een fantastische kwaliteit. De oogschaduws zijn lekker en nemen veel pigment op. De hebben geen poederige laag en van fall-out heb je geen last. Je merkt meteen met het blenden dat dit betere oogschaduws zijn, want tijdens het blenden vervagen de kleuren niet, dat is fijn! Maar ik had stiekem ook niet anders verwacht van een merk zoals MAC.

 photo MACOogschaduw10_zps7c5a99c1.png

 photo MACOogschaduw11_zpsfe33810b.png

Look met de oogschaduws! Onder mijn wenkbrauwen heb ik Naked Lunch aangebracht, in de crease Sumptuous Olive, over het hele ooglid Mulch en in de ooghoeken Expensive Pink. Ik vind het met elkaar een hele mooi combinatie!

 photo MACOogschaduw9_zpsc110e13e.png

Je ziet het al, ik word gewoon blij van deze mooie combinatie! Perfect voor de koudere dagen met een warme twist!

 photo MACOogschaduw7_zpsea49323f.png

Ik vind het idee echt super leuk en van mij mag dit systeem ook wel naar de counters komen! Een leeg palette van vier kost € 6,50 en een refill pan kost € 13,00 per stuk. Voor een heel palette ben je dan € 58,50 kwijt, niet heel goedkoop maar dan heb je wel echt goede kwaliteit in handen en de kleuren die jij echt wilt. De MAC Pro paletten zijn zoals je het leest alleen in de Pro Stores te koop. In Nederland vind je die in Amsterdam en sinds kort ook in Den Haag! Je vind trouwens ook een paar kleuren in de webshop van MAC.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

35 reacties

 • Reply
  Kiss & Make-up
  13 december 2014 at 15:04

  Ik heb drie zelfgemaakte MAC quads, lekker customizen :-)

 • Reply
  Danielle Springer
  13 december 2014 at 15:05

  De kleuren vind ik heel bijzonder en erg mooi! Ik heb nog een cadeaubon van de Douglas. Dus ik wil graag nog wat van Mac aanschaffen :)

 • Reply
  Rosa
  13 december 2014 at 15:19

  ik heb er ook eentje, met naked lunch, phloof, satin taupe en retro spec :) Satin taupe en phloof zijn naar mijn mening must haves van Mac!

 • Reply
  lucindainwonderland
  13 december 2014 at 15:24

  Wat leuk dat je dit zo mocht uitkiezen zeg. Naked Lunch vind ik een hele mooie roze kleur. Ik zou dit ook heel graag willen samenstellen, maar voor vier kleuren is het toch niet even boven budget. xxx Lucinda

 • Reply
  Jana
  13 december 2014 at 15:33

  Mooie kleurtjes! Ik heb zelf al heel wat neutrale oogschaduw dus wil ik nu een MAC quad samenstellen door af en toe een speciale kleurtjes te kopen die ik perfect kan combineren met mijn neutrale oogschaduw. Tot nu toe heb ik er nog maar eentje: cranberry, binnenkort wil ik er nog eens een kopen want ik heb het lege palette ook nog nodig.

 • Reply
  Margot
  13 december 2014 at 15:34

  MAC is echt mijn favoriete merk voor oogschaduw en ik heb zo’n groot palette dan ook al bijna vol. Oeps!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  13 december 2014 at 15:40

  Beiaard de ee wel heel mooie en eerder natuurlijke kleurtjes uitgekozen.

 • Reply
  inspiredbylifee
  13 december 2014 at 15:52

  Wat een mooie kleuren!

 • Reply
  allsweetbeauty
  13 december 2014 at 16:37

  Ziet er erg mooi uit, helaas zelf nog nooit iets van MAC geprobeerd.

 • Reply
  Tania
  13 december 2014 at 17:12

  Zelf heb ik een palette van 15 en 1 van 4. Dat van 4 gebruik ik om 4 kleurtjes uit men groot palette mee te nemen op vakantie. Drie van jouw vier kleurtjes heb ik ook.

 • Reply
  kieke14
  13 december 2014 at 17:32

  ooh mooi palet heb je! Vind de kleuren ook heel goed matchen, staan je goed!

 • Reply
  Beautyjuf
  13 december 2014 at 17:46

  Wat een prachtige tinten heb je uitgekozen. Ik vind ze mooie matchen en de kleuren staan je goed.

 • Reply
  Esmée
  13 december 2014 at 18:08

  Mooi palette heb je samengesteld! Ik vind het altijd leuk als merken je zoveel eigen keus geven! Bij Kiko kan je dit ook doen, die kwaliteit is ook prima maar de prijs ligt iets lager ;) Aan de andere kant voelt zo’n uniek MAC palette wel speciaal aan! X

 • Reply
  chucky1012
  13 december 2014 at 18:32

  Je hebt zulke mooie kleuren bij elkaar uitgezocht!
  Fijn dat je het dmv. bonnen uit mocht kiezen ;-)
  Wat een prachtige natural look….

 • Reply
  Nicolish
  13 december 2014 at 19:09

  Wat een mooie kleuren zeg! Ik was zelf ook begonnen aan een palette samen te stellen met MAC oogschaduws, alleen ik heb er nog steeds maar twee haha.

 • Reply
  Denise
  13 december 2014 at 19:26

  Wat heb je mooie kleuren gekozen! Super leuk idee! <3

 • Reply
  Kayleigh
  13 december 2014 at 19:59

  Je informatie klopt niet! Je kan bij de bijenkorf (douglas kom ik niet dus weet ik niet) ook je eigen palette samenstellen, echter kan je alleen in Amsterdam en Den Haag een 15 palette kopen. Ook hebben ze daar meer kleuren als bij de counters in de bijenkorf. :-)

 • Reply
  Kelly
  13 december 2014 at 20:01

  Prachtig palette! Zelf wil ik er ook nog eentje samenstellen. :)

 • Reply
  Mariëlle
  13 december 2014 at 20:27

  Heel gaaf, ik doe het ooit ook nog wel haha!

 • Reply
  Bianca - Miss Langhaar
  13 december 2014 at 20:48

  Mooie kleuren heeft je paletje, ik zou zelf 3 paarstinten nemen en een mooie highlighter :)

 • Reply
  Diolifestyle
  13 december 2014 at 21:29

  Er zitten mooie kleurtjes in!

 • Reply
  Jana
  13 december 2014 at 21:31

  Heel mooi palette heb je samengesteld :D Mijn palette met vier bevat ook Expensive Pink, Sumptuous Olive :D

 • Reply
  loesblogt
  13 december 2014 at 21:34

  Wat heb je een mooi palet samengesteld! Ik weet zeker dat je daar nog jaren plezier van zult hebben :) Ik heb er bij m’n inglot freedom system al heel lang over gedaan om de juiste kleuren te kiezen en dat waren er maar 2, dus als ik er 4 uit zou moeten zoeken voor de perfecte quad ben ik volgensmij een halve middag in de store haha!

 • Reply
  Sara
  13 december 2014 at 21:44

  Je hebt echt een prachtig palette samen gesteld. Als ik zelf een palette samen zou stellen dan zou het er ook ongeveer zo uit komen te zien!

 • Reply
  dailycupofblablabla
  13 december 2014 at 22:34

  Dit is brand new information voor mij. Kende het niet. Niet zo Genkenaar ik koop alleen MAC lipstick.

  Leuk idee en mooie kleuren heb je uitgekozen.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  13 december 2014 at 22:37

  Wauw tof! En je hebt echt voor mooie kleuren gekozen!

 • Reply
  Dana
  14 december 2014 at 00:07

  Onwijs mooie kleuren heb je gekozen!

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  14 december 2014 at 10:57

  De kleuren die je uitgezocht hebt staan je erg mooi! Een MAC palette samenstellen wil ik ook nog eens een keer doen..

 • Reply
  Miranda
  14 december 2014 at 11:13

  Wauw wat een prachtige palette, mooie kleuren heb je samengesteld.

 • Reply
  Kelly
  14 december 2014 at 11:43

  Wauw wat een mooi palette! Ik heb zelf ook wel eens een palette samengesteld en vind het prettig dat je je eigen kleuren kan kiezen. Expensive Pink vind ik echt een plaatje!

 • Reply
  Kirsten
  14 december 2014 at 14:27

  Wat een mooi palette zeg, prachtige pigmentatie ook!

 • Reply
  Julie
  15 december 2014 at 17:00

  Wat een mooi palette! Je hebt een hele leuke kleurencombinatie samengesteld Aranka! :-)

 • Reply
  Marjoleinee
  15 december 2014 at 19:37

  Wauw prachtig palette, met super kleuren <3

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  27 december 2014 at 16:38

  Wat een mooi palette heb je samengesteld! Sumtuous Olive staat ook hoog op mijn verlanglijstje!
  Je kunt trouwens bij iedere MAC counter (dus ook rotterdam ,eindhoven ,etc) een palette laten vullen, ze hebben ook overal de losse paletjes en pans!

 • Reply
  Evelien
  29 december 2014 at 14:19

  Ik vind het zo’n leuk idee dat je je eigen palet kan samenstellen bij M.A.C.!

  Persoonlijk vind ik het olijfgroen niet zo goed passen bij deze ooglook, maar dat is ieder zijn eigen smaak natuurlijk :)

 • Laat een reactie achter