Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zelf je eigen MAC palette samenstellen

 photo MACOogschaduw4_zpsbdaaf344.png

Ik ben gek op de oogschaduws van MAC, ze hebben fantastische kleuren en een geweldige kwaliteit. Maar wist je dat je in de MAC Pro Stores in Amsterdam en Den Haag gewoon je eigen MAC palette kan samenstellen? Ik had dit al een keer eerder in Amsterdam gedaan met vier verschillende kleuren en nu doe ik het gewoon weer! Met prachtige kleuren voor het najaar, kijken jullie mee naar mijn samengestelde palette?

 photo MACOogschaduw_zpse87710d1.png

Het concept kennen jullie vast al wel, en zo niet is het natuurlijk wel even leuk om uit te leggen. Iedereen kent het Inglot Freedom System, maar MAC heeft zoiets eigenlijk altijd al gehad. Het is alleen jammer dat je deze paletten van MAC alleen kunt samenstellen bij de Pro Stores. Die vind je tegenwoordig in Amsterdam en Den Haag. Het is heel simpel. je hebt de keuze uit een palette van twee, vier of vijftien gaten, die je dus later of meteen kunt opvullen met oogschaduw pans!

 photo MACOogschaduw1_zpsa82c57af.png

Ik was vorige week bij het PR bureau van MAC en kreeg een bon mee dat ik een palette mocht samenstellen en daar maakte ik meteen maar dankbaar gebruik van, want wanneer kom ik nou weer in Amsterdam? Voorlopig niet, in verband met de feestdagen en verhuizing. Ik kreeg een leeg palette mee voor vier verschillende kleuren en een bon om in de winkel vier verschillende kleuren uit te zoeken. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! Ik zocht vier mooie warme kleuren uit voor de koude dagen.

 photo MACOogschaduw5_zps5dbe08e1.png

De pans zitten apart in een doosje en koop je per stuk voor € 13,00 niet heel goedkoop maar dan heb je wel hele mooie producten. De pans blijven in het palette zitten door middel van een magneetje en dan ziet mijn palette er zo uit! Mijn favoriete kleuren bij elkaar in een prachtig palette, ik kan bijna niet wachten om hem te gaan gebruiken!

 photo MACOogschaduw3_zpse102ab42.png

Het palette heeft de afmetingen van een standaard MAC palette en de pans zijn ook net zo groot. Als je niet beter zou weten zou je gewoon denken dat dit palette uit een speciale collectie komt, de byAranka collectie, haha. Het doosje is heel stevig en sluit met een magnetische sluiting en is handzaam en kan ook gemakkelijk mee in je tas. Je kan de oogschaduws er trouwens ook zo weer verwijderen en een andere samenstelling maken als je dat zou willen en meerdere paletten in je bezit hebt. Maar misschien is het dan ook leuk het 15 gaten palette aan te schaffen.

 photo MACOogschaduw6_zps569ea233.png

Ik koos voor de kleuren Naked Lunch, Expensive Pink, Sumptuous Olive en Mulch. Vier prachtige shimmer kleuren die allemaal iets bijzonders hebben vind ik zelf. Ik hou zelf van natuurlijke looks die niet teveel knallen maar het moet toch wel een beetje bijzonder zijn. Daarom vond ik deze combinatie erg mooi en perfect voor mijzelf. Subtiel maar toch heel bijzonder.

 photo MACOogschaduw8_zps25b4021c.png

Swatches! Van links naar rechts zie je: Naked Lunch, Expensive Pink, Sumptuous Olive en Mulch. De oogschaduws van MAC zijn echt geweldig gepigmenteerd en hebben een fantastische kwaliteit. De oogschaduws zijn lekker en nemen veel pigment op. De hebben geen poederige laag en van fall-out heb je geen last. Je merkt meteen met het blenden dat dit betere oogschaduws zijn, want tijdens het blenden vervagen de kleuren niet, dat is fijn! Maar ik had stiekem ook niet anders verwacht van een merk zoals MAC.

 photo MACOogschaduw10_zps7c5a99c1.png

 photo MACOogschaduw11_zpsfe33810b.png

Look met de oogschaduws! Onder mijn wenkbrauwen heb ik Naked Lunch aangebracht, in de crease Sumptuous Olive, over het hele ooglid Mulch en in de ooghoeken Expensive Pink. Ik vind het met elkaar een hele mooi combinatie!

 photo MACOogschaduw9_zpsc110e13e.png

Je ziet het al, ik word gewoon blij van deze mooie combinatie! Perfect voor de koudere dagen met een warme twist!

 photo MACOogschaduw7_zpsea49323f.png

Ik vind het idee echt super leuk en van mij mag dit systeem ook wel naar de counters komen! Een leeg palette van vier kost € 6,50 en een refill pan kost € 13,00 per stuk. Voor een heel palette ben je dan € 58,50 kwijt, niet heel goedkoop maar dan heb je wel echt goede kwaliteit in handen en de kleuren die jij echt wilt. De MAC Pro paletten zijn zoals je het leest alleen in de Pro Stores te koop. In Nederland vind je die in Amsterdam en sinds kort ook in Den Haag! Je vind trouwens ook een paar kleuren in de webshop van MAC.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

35 reacties

 1. De kleuren vind ik heel bijzonder en erg mooi! Ik heb nog een cadeaubon van de Douglas. Dus ik wil graag nog wat van Mac aanschaffen :)

 2. Wat leuk dat je dit zo mocht uitkiezen zeg. Naked Lunch vind ik een hele mooie roze kleur. Ik zou dit ook heel graag willen samenstellen, maar voor vier kleuren is het toch niet even boven budget. xxx Lucinda

 3. Mooie kleurtjes! Ik heb zelf al heel wat neutrale oogschaduw dus wil ik nu een MAC quad samenstellen door af en toe een speciale kleurtjes te kopen die ik perfect kan combineren met mijn neutrale oogschaduw. Tot nu toe heb ik er nog maar eentje: cranberry, binnenkort wil ik er nog eens een kopen want ik heb het lege palette ook nog nodig.

 4. Zelf heb ik een palette van 15 en 1 van 4. Dat van 4 gebruik ik om 4 kleurtjes uit men groot palette mee te nemen op vakantie. Drie van jouw vier kleurtjes heb ik ook.

 5. Mooi palette heb je samengesteld! Ik vind het altijd leuk als merken je zoveel eigen keus geven! Bij Kiko kan je dit ook doen, die kwaliteit is ook prima maar de prijs ligt iets lager ;) Aan de andere kant voelt zo’n uniek MAC palette wel speciaal aan! X

 6. Je informatie klopt niet! Je kan bij de bijenkorf (douglas kom ik niet dus weet ik niet) ook je eigen palette samenstellen, echter kan je alleen in Amsterdam en Den Haag een 15 palette kopen. Ook hebben ze daar meer kleuren als bij de counters in de bijenkorf. :-)

 7. Wat heb je een mooi palet samengesteld! Ik weet zeker dat je daar nog jaren plezier van zult hebben :) Ik heb er bij m’n inglot freedom system al heel lang over gedaan om de juiste kleuren te kiezen en dat waren er maar 2, dus als ik er 4 uit zou moeten zoeken voor de perfecte quad ben ik volgensmij een halve middag in de store haha!

 8. Dit is brand new information voor mij. Kende het niet. Niet zo Genkenaar ik koop alleen MAC lipstick.

  Leuk idee en mooie kleuren heb je uitgekozen.

 9. Wauw wat een mooi palette! Ik heb zelf ook wel eens een palette samengesteld en vind het prettig dat je je eigen kleuren kan kiezen. Expensive Pink vind ik echt een plaatje!

 10. Wat een mooi palette heb je samengesteld! Sumtuous Olive staat ook hoog op mijn verlanglijstje!
  Je kunt trouwens bij iedere MAC counter (dus ook rotterdam ,eindhoven ,etc) een palette laten vullen, ze hebben ook overal de losse paletjes en pans!

 11. Ik vind het zo’n leuk idee dat je je eigen palet kan samenstellen bij M.A.C.!

  Persoonlijk vind ik het olijfgroen niet zo goed passen bij deze ooglook, maar dat is ieder zijn eigen smaak natuurlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *