Search
Close this search box.

Zelf je eigen kruidenmixen maken

Ik heb echt tig kruidenpotjes in de kast staan, maar ook heel veel kant en klare kruidenmixen tussen. Zoals cajun kruiden, BBQ kruiden, kruiden voor gehakt en ga zo maar door. Maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf al die kruidenmixen kan maken? En dat is veel goedkoper als je toevallig alles of bijna alles al in huis hebt. Ik laat het je zien!

Kipkruiden

  • paprikapoeder
  • uienpoeder
  • zout
  • peper
  • knoflookpoeder
  • tijm
  • gember

Italiaanse Kruiden

  • oregano
  • basilicum
  • peterselie
  • tijm
  • salie

Cajun-kruiden

  • zout
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • uienpoeder
  • oregano
  • cayennepeper
  • peper
  • tijm

Gehaktkruiden

  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • chilipoeder
  • gemalen koriander

Bami of Nasi Kruiden

  • knoflookpoeder
  • gemberpoeder
  • komijnpoeder
  • kerrie
  • peper
  • zout
  • chilipoeder

Shoarmakruiden

  • knoflookpoeder
  • gemalen koriander
  • gemalen komijn
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • kurkumapoeder
  • gember
  • peper
  • kruidnagel

Speculaaskruiden

  • kaneelpoeder
  • nootmuskaat
  • kruidnagelpoeder
  • gemalen anijszaad

Patatkruiden

  • zout
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • kerriepoeder
  • knoflookpoeder

Als je zelf dus een hele hoop kruiden in huis hebt hoef je eigenlijk helemaal geen kant en klare kruidenmixen meer te kopen. Wat is jullie favoriete kruidenmix en maak je deze dan ook zelf? Deel zeker de samenstellingen in de comments, ik ben heel benieuwd!

Bron afbeelding

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

    1. Ik doe eigenlijk nooit wat met verhoudingen. Proef altijd zelf even hoeveel ik er nog van iets doorheen moet doen. Begin met een scheutje van alles en proef daarna nog wat ik er meer op wil voor de smaak ;).

      1. Als je het per keer kookt snap ik dat wel ja.. Maar bijv met shoarmakruiden is het makkelijker om dat van te voren klaar te maken. Ook overheersen sommige kruiden meer, daar wil je van te voren wel rekening mee houden.

  1. Ik kan het als voorstander van natuurvoeding alleen maar aanmoedigen! Dus hartstikke leuk! Maar ehm, heb je ook een bepaalde hoeveelheid? Of is alles 1 op1?

  2. Mijn favoriete mix is die voor fajita,s en ja alles beetje op gevoel maar sowieso minder zout! Zo heb ik mijn kindjes aan smaken laten wennen, lekkerder dan uit een zakje en zo simpel!

  3. Goede tips zeg! Ik ben de laatste tijd een stuk meer bezig om mijn kruiden stash uit te gaan breiden en hiermee bespaart het me al een aantal extra potjes! Ik ben zelf dol op de pumpkin pie spices. Die zijn niet goed te koop in Nederland dus die heb ik ook gemengd!

  4. Bedankt voor de tips! Hier was ik zelf al een tijdje over aan het nadenken en naar aan het zoeken! Ga ze zeker gebruiken. Heb de meeste kruiden al wel in huis.

  5. Hoi

    leuk bedacht maar ik mis toch echt wel de verhoudingen in dit artikel.
    waar je van het 1 heel weinig in moet doen moet er van iets anders juist heel veel.
    Sorry ik vind je artikelen meestal iets meer inhoud hebben. Dit is niet vervelend bedoeld maar juist als feedback ☺️

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *