Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zelf je bikinilijn waxen of harsen

Zelf je bikinilijn waxen of harsen

De vakantie staat letterlijk en figuurlijk voor de deur en dan willen we natuurlijk haarloos in onze bikini of badpak tevoorschijn komen. Ik vind scheren echt helemaal prima, maar mijn bikinilijn is toch een dingetje wat ik niet zo prettig vind. Ten eerste, je komt er gewoon niet makkelijk bij, het is lastig te scheren en de Himalaya die het daarna is is ook echt niet om aan te zien. Vorig jaar heb ik mijn bikinilijn laten waxen door een vriendin en dat beviel me mega goed. Geen gescheer, geen ingegroeide haartjes en geen bultjes! En dat gewoon met een simpel pakje voor thuis, dat moet ik zelf toch ook kunnen?

Zelf je bikinilijn waxen of harsen

Ze raadde mij de Veet Easy Strip Waxstrips voor de bikinilijn en oksels aan, deze strips zijn wat kleiner en kunnen dus gemakkelijk op de kleinere zone’s geplakt worden. Je kan ook grotere kopen en die in kleine stukjes knippen, het is maar net wat je prettig vind. Je hebt trouwens ook allemaal merken die veel goedkoper zijn, maar ik weet niet waarom, ik vind het al eng genoeg en dan koop ik liever een merk dat duurder is dan een huismerk, maar dat zal wel tussen mijn oren zitten.

Zelf je bikinilijn waxen of harsen

Omdat ik het zelf voor de eerste keer doe lees ik eerst aandachtig de verpakking door. Ik kom er al snel achter dat het helemaal niet zo moeilijk is. Kind kan de was doen! Alleen het trekken vind ik nog wel doodeng. Jezelf pijn doen is niet mijn beste eigenschap, haha. Ik heb schaam me niet snel, maar aan mijn vriend te vragen of die mijn bikinilijn wil harsen gaat me te ver, haha. En mijn vriendinnetje was niet in de buurt dus ik moest het toch echt zelf doen.

Zelf je bikinilijn waxen of harsen

In deze Veet verpakking zitten 16 waxstrips en 4 doekjes om de huid daarmee te reinigen. De strips zijn dubbel en daarom aan beide kanten te gebruiken als je ze van elkaar af haalt. Goed, laten we beginnen.

Zelf je bikinilijn waxen of harsen

Hoe ga je te werk?

 1. Ga in een houding zitten waarbij je je comfortabel voelt en makkelijk bij je bikinilijn kan, ik vind het fijn om het op mijn randje van het bed te doen of een stoel.
 2. Trek makkelijk kleding aan en doe eventueel je onderbroek uit om er beter bij te kunnen, maar je kunt het ook wat opzij schuiven
 3. Warm de waxstrips op tussen je handen totdat je voelt dat de strips wat van elkaar af gaan glijden
 4. Plak daarna de strip met de haargroei mee op een strakgetrokken huid
 5. Wrijf hem nog even goed na zodat hij goed aan de huid hecht
 6. Trek vervolgens de strip in een snelle beweging van de huid af in tegengestelde haargroei richting
 7. Herhaal deze actie tot al het ongewenste haar verdwenen is.

Zelf je bikinilijn waxen of harsen

Na het waxen kan het nog wel eens een plakkerige en bloederige bedoeling zijn, daarom heeft Veet er ook handige doekjes bij gedaan waarmee je het overtollige wax van de huid verwijdert. Ook neemt het het bloed mee en dat is wel handig. Het bloed bij mij omdat ik best wel dikke haren heb en omdat ze zo agressief uitgetrokken worden waardoor de haarzakjes nabloeden. Een tip is dus even een oudere onderbroek aan te trekken die wel ‘vies’ mag worden. Nadat ik de huid heb gereinigd met het doekje is het aan te raden er bijvoorbeeld wat Sudocrème op te smeren om te huid een beetje te laten kalmeren en sneller te laten herstellen. Wacht vervolgens een dag en je ziet er niets meer van en hebt een lekkere gladde bikinilijn en geen zorgen meer aan de hoofd van ongewenst haar!

Waxen of harsen (dat is hetzelfde, het ene is de Nederlandse naam en het andere de Engelse) jullie wel eens je benen, oksels of bikinilijn en hoe bevalt jullie dat? Mij bevalt het heel goed en ben om. Zelf doen is net zo makkelijk en kost een stuk minder geld. Voor dit setje betaalde ik € 6,99 en daar kan ik twee keer mijn bikinilijn van doen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. au, haha bij het lezen doet het al pijn! Ik hars alleen mn wenkbrauwen en dat vind ik al naar genoeg! Dat doe ik trouwens met strips voor je benen die ik op maat knip, nog goedkoper!

 2. Hihihihi….
  Ik hars niets maar krijg bij het lezen van dit artikel een lachbui.
  Leuk geschreven.
  Hoop dat je goed aangekomen bent en geniet van je holiday….

  Xoxo

 3. Als het bloed doe je echt wat verkeerd. Ik laat al jaren alles waxen, boven benen, onder benen, brazilian. Nog nooit iets bloedend gezien. Bloeden is echt niet goed!

 4. Sudo droogt juist wat meer uit. Ik zou dan kiezen voor bepanthen. Ik laat nu ruim een half jaar Mn oksel en bikinilijn waxen bij een waxsalon. Dat is de eerste x pijnlijk maar daarna gaat t steeds makkelijker en er komt écht minder terug! Ik bespaar mezelf een hoop scheermesjes, tijd en gepriegel, want oksels 2 x per maand, bikinilijn eens per maand (oksels alleen is 10min, met de combi sta ik binnen een half uur weer buiten).

 5. Au! Als ik dit lees word ik er meteen al bang van :) het zou inderdaad ideaal zijn maar ik denk niet dat ik dat aandurf….

 6. Ik laat het al een hele tijd doen in een waxsalon! Kost iets meer maar het resultaat is veel beter dan zelf doen. Kan ik je aanraden!

 7. Ik twijfel al een tijdje om het te doen (zo ben ik ook bij dit artikel terecht gekomen) want van scheren krijg ik echt altijd irritaties, nieuw mesje of oud mesje, speciale scheercrème of gewoon douche schuim maakt niet uit wat ik probeer. Veel mensen raden me aan om het te laten doen bij een waxsalon maar ik durf eigenlijk niet, word alleen al ongemakkelijk van het idee hihhi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *