Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zelf BIAB van je nagels verwijderen

shutterstock 1056570470

Sinds een half jaar laat ik mijn nagels niet meer lakken met gellak, maar worden mijn nagels ‘gelakt’ met BIAB. Ook wel BIAB nagels genoemd. BIAB staat voor Builder in a Bottle en de naam zegt het al, de BIAB zorgt voor een stevige laag op de nagels waardoor dit nog langer meegaat dan gellak. Ik ben helemaal fan en mijn natuurlijke nagels blijven hierdoor nog langer mooi. Alleen het verwijderen is wel even wat lastiger dan gellak. Ik vertel je hoe je BIAB van je nagels kan verwijderen.

Wat is BIAB?

Zoals ik net al vertelde staat BIAB voor Builder in a Bottle. Het is een flexibele en verstevigende gel, die je kunt opbouwen tot een mooi stevig laagje op je nagel. Het is dus wel iets dikker dan gellak, maar niet zo dik als acryl of solar. BIAB kun je gebruiken als stevige basis voor onder je gellak, maar tegenwoordig zijn er ook ontzettend veel kleuren BIAB waardoor je geen gellak meer nodig hebt om het in jouw favoriete kleur af te lakken. Ik merk dat door de BIAB mijn nagels ontzettend sterk zijn en mooi groeien en niet meer afbreken.

2022 01 22 11.51.53 1

Hoe verwijder je BIAB van je nagels?

  1. Vijl voorzichtig de bovenste laag van de BIAB af, dit kun je doen met een grove vijl of een elektrische vijl. Mocht je dit dit elektrisch doen, weet dan waar je mee bezig bent, anders kun je je nagels behoorlijk beschadigen.
  2. Week daarna de BIAB los, dit doe je door wattenschijfjes met aceton of nagellakremover op je nagels aan te brengen en dicht te drukken met aluminiumfolie. Zelf vind ik de de gellak en kunstnagel remover van de Kruidvat erg fijn. Laat dit zo’n kwartier intrekken.
  3. Verwijder daarna de BIAB met een bokkenpootje. Een ijzeren bokkenpootje vind ik zelf het prettigste, hier kun je goed kracht mee zetten en gaat vaak over de hele nagel heen. Let wel op dat het bokkenpootje niet te scherp is zodat je je nagel kan beschadigen.
  4. Gaat niet alles eraf? Herhaal de bovenstaande twee stappen dan nogmaals. Mochten er stukjes echt niet af gaan kun je ze er voorzichtig af vijlen met een buffer blokje.
  5. Je nagels zullen wel iets beschadigd zijn, verzorg ze daarom goed met een olie.

Hebben jullie wel eens BIAB nagels gehad en kun je de BIAB gemakkelijk zelf van je nagels halen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *