Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeg vaarwel tegen een onzuivere huid met deze 5 tips

NX Studio Derma Waschgel Model 98755 Screen

Een slechte huid komt nooit goed uit. Helaas hebben we allemaal wel eens te maken met oneffenheden, zoals mee-eters, verstopte poriën of puistjes. Hoewel dit hartstikke menselijk is, willen we natuurlijk zoveel mogelijk doen om onze huid weer onder controle te krijgen. Maar warm of koud water, scrubben of niet, het is soms lastig om door de bomen het bos te zien. NIVEA zet ter ere van de nieuwe uniseks skincare lijn, DERMA Skin Clear, de belangrijkste tips waarmee jij je huid te vriend houdt op een rijtje. Verrassing: fruitzuren als AHA, BHA en niacinamide spelen hierbij een grote rol, net zoals in de nieuwe lijn.

De kracht van zuren

Fruitzuren als AHA en BHA met niacinamide, een in water oplosbaar afgeleide van vitamine B3, staan binnen de huidverzorging bekend als bijzonder goed verdraagbaar en geschikt voor de gemengde en vette huid die vatbaar is voor puistjes. AHA’s (Alpha Hydroxy Acids), zoals glycolzuur, werken vooral aan het huidoppervlak. Deze stimuleren de celvernieuwing en lossen dode huidcellen op. BHA’s (Beta Hydroxy Acids), zoals salicylzuur, dringen door tot in de poriën, waardoor ze grondig worden gereinigd en overtollig talg wordt verwijderd. Just what we need in de strijd tegen een onzuivere huid. 

001535 FR LB fr NFL DermaSkinClear LPNXNigExSTAT3D 202207 Digital 3508x4385 Print

1. Vind een routine die bij je past

Hoewel het lastig kan zijn om alle stappen van je skincare consistent vol te houden, is het toch belangrijk voor je huid om er een gewoonte van te maken. Vind de routine die bij je past, om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Reinig je gezicht in de ochtend om overtollige olie, die zich tijdens je slaap ophoopt, te verwijderen. ‘s Avonds breng je een exfoliant aan, zoals de NIVEA DERMA Skin Clear Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant. Deze klinisch geteste formule met 8% exfoliërende zuren (AHA en BHA) verwijdert in combinatie met niacinamide de dode huidcellen en zorgt binnen zeven dagen voor een zichtbaar zuiverdere huid.

2. Wassen maar!

Je huid komt gedurende de dag veel in aanraking met verschillende stoffen die je poriën kunnen verstoppen. Het is essentieel om je gezicht goed schoon te maken. Begin je routine zowel ‘s ochtends als ‘s avonds met de zachte en effectieve NIVEA DERMA Skin Clear Reinigingsgel. De reinigingsgel met salicylzuur en niacinamide zorgt voor een intense reiniging, verwijdert overtollig talg en voorkomt het ontstaan van nieuwe onzuiverheden.

3. Wees voorzichtig met je huid

Een veelvoorkomende fout is dat we te hard zijn voor onze huid. Hard boenen en heet water gebruiken tijdens het wassen, zorgt er zelfs voor dat je poriën worden vergroot en dat je huid uitdroogt. Het is dus belangrijk om voorzichtig met je huid om te gaan en deze niet te hard aan te pakken. De NIVEA DERMA Skin Clear Scrub met melkzuur en niacinamide maakt de poriën vrij en vermindert mee-eters. De scrub verfijnt en ontstopt de poriën onmiddellijk zonder de huid uit te drogen. Masseer de scrub zachtjes in op een nat gezicht en spoel af met lauwwarm water. 

Post 12 Frame1 Print

4. Stay hydrated

Wist je dat jouw huid voor 70 procent uit water bestaat? We kunnen het daarom niet vaak genoeg zeggen: drink genoeg water. Probeer twee liter water per dag te drinken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je huid er stralend uitziet, ook helpt het tegen rimpels en oneffenheden. Bovendien is water niet alleen goed voor je huid, het heeft talloze andere voordelen voor je lichaam. Zo is water drinken goed voor je concentratie en helpt het tegen vermoeidheid. 

5. De juiste combinatie is key

Er zijn verschillende ingrediënten die, wanneer ze gecombineerd worden, nog krachtiger zijn en jouw huid een extra boost kunnen geven. AHA’s en BHA’s zijn bijvoorbeeld een goede combinatie met niacinamide. Ontdek wat werkt voor jouw huid en houd daarbij altijd rekening met de combinaties die je maakt. Let op: je kunt het gebruik van AHA’s en BHA’s, zoals salicylzuur, in combinatie met vitamine C beter vermijden, omdat dit voor irritaties kan zorgen. Denk daarbij altijd aan het smeren van SPF als je aan de slag gaat met zuren zoals AHA’s en BHA’s. Dit is een must, omdat de huid gevoeliger wordt van exfoliëren.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *