Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zarqa Magnesium Dagcrème & Nachtcrème

Automatische concepten

Een aantal jaar geleden testte ik de Zarqa Clear Skin producten die ervoor gemaakt zijn om oneffenheden tegen te gaan. Ik weet niet of jullie het merk Zarqa kennen, maar het merk staat er om bekend dat de producten vrij zijn van parfum en andere irriterende ingrediënten. Een nieuwe lijn is de Magnesium lijn die ik vandaag voor jullie review.

Automatische concepten
Automatische concepten

De totale Magnesium lijn van Zarqa bestaat uit een dagcrème, nachtcrème, body butter, olie voor spieren en lichaam en een shampoo. Ik laat jullie vandaag de dag- en nachtcrème zien.

Op het eerste gezicht vind ik de producten er heel erg mooi en chique uitzien. Je hebt meteen het idee dat het een ‘clean’ skincare product is omdat de verpakkingen vrij rustig en klinisch zijn gehouden. Ook voelen de doosjes heel erg zacht aan, dat is wel een stukje wat het doet. Beide producten zitten verpakt in een handige pompflacon.

Volgen jullie mij al op Instagram?

De lijn is dus verrijkt met magnesium, een mineraal dat van nature voorkomt in de zee en wat al jaren de basis van ZARQA-producten vormt. Ze geloven zo in de heilzame werking van dit mineraal dat ze extra magnesium toevoegden aan de nieuwe Magnesium-lijn: magnesium PCA. Dit extra sterke magnesiumzout dringt diep door in de huid en is in staat om de huidcellen te beschermen en vermoeidheid van de huid tegen te gaan. Daarnaast gaat magnesium PCA roodheid tegen, wat de ZARQA Magnesium-lijn geschikt maakt voor de onzuivere en gevoelige huid. Tot slot is magnesium PCA een natuurlijke anti-agingstof. Het geeft de huidcellen energie, met als resultaat een gezonde teint en een verzachting van fijne lijntjes.

Automatische concepten
Automatische concepten

De Magnesium lijn revitaliseert en hydrateert de huid intensief dankzij extra geconcentreerd magnesium PCA. Deze magnesiumsoort geeft de huid namelijk weer energie. Daarnaast bevat de formule ook hyalaronzuur en dit zorgt ervoor dat de huid beter in staat is vocht vast te houden. Dit zorgt weer voor een elastische, soepele en gladde huid. De toevoeging van Eau de Source Marine, wat een hydraterende bron-zeewater uit Frankrijk is, maakt de crème intens hydraterend terwijl ClariTea de teint verheldert.

Automatische concepten

Pluspunt vind ik dat beide crèmes in een pompflacon zitten, zo kun je gedoseerd te werk gaan, komt de crème niet in aanraking met je handen en werkt het wat mij betreft gewoon erg prettig. Wel moet je een aantal keer goed pompen voordat er wat uitkomt, geef dus niet op als je denkt dat het pompje het niet doet.

Beide verpakkingen hebben trouwens een inhoud van 50 ml wat een normale en fijne inhoud is.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

Zarqa Magnesium Dagcreme 50 ml – € 19,99

De Magnesium dagcrème beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen en luchtvervuiling. Hierdoor neemt de kans op pigmentvlekken af en worden tekenen van huidveroudering geremd.

Het eerste wat mij opvalt is dat de crème vrij rijk is maar heel gemakkelijk uitsmeert. De crème voelt absoluut niet plakkerig aan en hij trekt vrij snel in. Je merkt meteen dat de crème goed de huid voedt en de huid hydrateert.

Ook in combinatie met mijn vette huid vind ik het ook niet een te rijke crème. Hij maakt mijn huid niet extra vet en het maakt het lekker zacht en soepel. Het voordeel is ook dat er geen irriterende stoffen in de crème zitten waardoor mijn huid heel goed reageert op deze dagcrème. Daarnaast merk ik ook echt dat de rode huid rondom mijn neus wat minder is geworden. En met de winter die er aan komt vind ik het fijn een crème te hebben die goed hydrateert.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

Zarqa Magnesium Nachtcreme 50 ml – € 19,99

Tijdens je slaap neemt je huid de tijd te herstellen. Dode huidcellen worden afgestoten en maken plaats voor gezonde, nieuwe huidcellen. Om dit vernieuwingsproces te ondersteunen, is naast voldoende slaap een intensief herstellende nachtcrème geen overbodige luxe. De Magnesium Nachtcrème Pro-age bevat onder meer magnesium PCA, Eau de Source Marine en hyaluronzuur dat goed is voor een gehydrateerde en soepele huid. De bijzondere stof Tightenyl zorgt voor een zichtbare verbetering van de huidstructuur en een snel herstel van de elasticiteit en stevigheid van de huid. De milde crème geeft ontspanning aan de vermoeide huid.

Als ik eerlijk ben gebruik ik eigenlijk nooit een nachtcrème. Maar voor het testen van deze lijn ben ik hem wel gaan gebruiken ’s avonds. Wat me meteen opvalt is dat de crème een soort van rijke gel is die heel gemakkelijk uitsmeert en intrekt in de huid. Als ik namelijk ergens een hekel aan heb is het met een vette huid van de crème te gaan slapen (daarom gebruik ik amper een nachtcrème).

De crème trekt dus snel in en voelt niet vettig aan. Ik voel ook meteen dat het mijn huid goed hydrateert. Na het slapen wordt ik wakker met een frisse en vollere huid die er erg gezond uitziet. Ja, dit vind ik een hele fijne crème.

Automatische concepten

De producten van Zarqa hebben wel een ‘bijzondere’ geur omdat de producten geen parfum bevatten. Het is misschien even een geur waar je aan moet wennen maar ik vind hem absoluut niet onprettig. Ook is de geur niet heel aanwezig, dus dat is fijn.

De Zarqa Magnesium Dagcrème & Nachtcrème zijn onder andere bij de Etos, Holland & Barrett en online.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *