Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yves Rocher Super Mat Foundation

Yves Rocher Super Mat Foundation

Jullie weten het, ik ben altijd opzoek naar een goede of nog fijnere foundation die ik al heb. Dé foundation heb ik nog steeds niet gevonden maar ben elke keer weer erg nieuwsgierig als er iets met matterend op de verpakking staat. Zo ook naar deze nieuwe foundation van Yves Rocher, een merk waarvan ik altijd best tevreden ben over de foundations. Ze hebben een nieuwe foundation genaamd Super Mat Foundation en ik was heel erg nieuwsgierig!

Yves Rocher Super Mat Foundation

De nieuwe Yves Rocher Super Mat Foundation is er voor gemaakt om het gezicht langdurig mat te houden en is daardoor geschikt voor de vette en gemengde huid. In totaal komen ze met 10 verschillende kleuren op de markt zodat er voor bijna iedereen wel een match tussen zit. De verpakking ziet er leuk en typisch Yves Rocher uit. Ik vind het leuk dat de logo van de foundation een knipoog naar Super Man heeft vanwege de naam natuurlijk.

Yves Rocher Super Mat Foundation

Yves Rocher Super Mat Foundation

De vloeibare formule is verrijkt met Baikalpoeder dat verkregen wordt uit de wortels van de glidkruidplant. Dit poeder helpt de hele dag door de talgproductie te reguleren, is niet vet en niet-comedogeen en sluit de huid niet af. De foundation bevat een plantaardige, hydraterende werkstof die voorkomt dat de huid uitdroogt en zorgt voor een mooi en comfortabel fluwelig aanvoelend resultaat. Zonder maskereffect en houdt tot wel 12 uur. Mooi verhaal en mooie beloftes over de foundation. De tube heeft een inhoud van 30 ml wat normaal is voor een foundation.

Yves Rocher Super Mat Foundation

De tube is handzaam en werkt gemakkelijk door de kleine opening aan de onderkant zodat je het product gemakkelijk kunt doseren. Het eerste wat mij opvalt als ik de verpakking open draai is de geur. De foundation heeft namelijk een hele sterke geur, het ruikt namelijk puur naar frambozen limonadesiroop. Het is echt mier en mier zoet, daar moet je wel van houden. Het is mijn favoriete limonade dus vind het wel lekker ruiken, maar ik ben bang dat je in de zomer je hoofd vol wespen hebt zitten door de geur, haha.

Yves Rocher Super Mat Foundation

Links zie je de kleur 100 Rosé en rechts de kleur 200 Rosé. Eerlijk gezegd zie ik eigenlijk amper verschil tussen beide kleuren, alleen dat nummer 200 echt een minuscuul beetje donkerder is maar omdat de foundation niet heel dekkend is zie je daar niets van terug op het gezicht, dat is wel jammer. Dan hadden ze misschien beter voor een opvallender verschil kunnen kiezen. Goed, laat ik deze mierzoete en matterende foundation eens gaan testen!

Yves Rocher Super Mat Foundation

Mijn gezicht zonder make-up.

Yves Rocher Super Mat Foundation

Mijn gezicht met alleen de Yves Rocher Super Mat Foundation in de kleur 200 Rosé.

Yves Rocher Super Mat Foundation

Hier heb ik al mijn make-up aangebracht. Ik merk dat de kleur goed aansluit bij mijn huid, dat de roodheden verborgen zijn en mijn huid inderdaad er natuurlijk en gematteerd uit ziet. Alleen houdt hij dat helaas geen 12 uur uit zoals de verpakking doet geloven. Na een uurtje of twee begin ik alweer behoorlijk te glimmen en het smelt er gedurende de dag zo vanaf, zonde! Mijn huid is op dit moment echt een ramp, maar langer leven dan andere foundations heeft deze matterende en longlasting foundation niet.

Yves Rocher Super Mat Foundation

Ben je opzoek naar een fijne foundation die mooie kleuren heeft en niet echt heel erg lang hoeft te blijven zitten of matterend moet zijn, dan is deze foundation wellicht iets voor jou. Heb je een sterke afkeur tegen hele zoete geuren of wil je een langhoudende foundation die ook nog eens matteert, dan kun je deze foundation beter overslaan. De Yves Rocher Super Mat Foundation is vanaf nu te koop bij de Yves Rocher voor € 15,90 wat ik een prima prijs vind. Houdt trouwens ook de aanbiedingen in de gaten van Yves Rocher, ze hebben vaak hele goede aanbiedingen.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Heb je de 24h super Stay foundation van Maybelline wel eens geprobeerd? Die is echt mat en blijft zitten als een huis. Ook de Even Steven foundation van theBalm vind ik erg fijn.

  2. nu toch wel heel benieuwd naar de geur.. haha!! Kleur ziet er goed uit, jammer dat hij zo weer van je gezicht af smelt. Ik heb ze ook ontvangen, straks maar eens swachten, heel nieuwsgierig!

  3. Ik blijf bij estee lauder double wear… behoorlijke prijzig maar doe er lang mee.. ook al zo veel foundations geprobeerd maar inderdaad smelten de meeste foundations weg…. Yves rocher is toch een goed merk, jammer dat deze foundation zijn belofte niet nakomt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *