Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

Laatst was ik in Amsterdam op bezoek bij een PR bureau die onder andere de PR van Yves Rocher doet. We raakten aan de praat over het merk en ze lieten me enthousiast de nieuwe foundation zien van het merk. Een hele lichte foundation qua textuur die perfect voor de zomer zou zijn. Hij geeft namelijk een lichte dekking en voelt heel erg comfortabel op de huid aan. Wat mij betreft klinkt dat inderdaad als een erg prettige foundation voor de zomer dus ik testte hem meteen uit!

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

Yves Rocher slaat een hele nieuwe weg met deze foundation in. Ze hebben namelijk een formule ontwikkeld met Cellulair Water van Edulis, een exclusieve werkstof van Yves Rocher die geteeld wordt op hun velden in La Gacilly, Frankrijk. Dit zorgt ervoor dat de huid optimaal gehydrateerd wordt maar ook nog eens voorzien wordt van een egale laag zodat je er fris en ‘nude’ uitziet.

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

Op de achterkant van het doosje vind je een aantal unieke kenmerken van de foundation waar ze trots op zijn. En ik snap het ook wel want er zitten zeker goede dingen tussen! Dit zijn ze:

 • vloeibare formule voor een perfect natuurlijke teint
 • Een pipet voor de juiste dosering
 • Cellulair Water van Edulis met hydraterende eigenschappen
 • 0% alcohol, siliconen of parabenen
 • 98% natuurlijke bestanddelen

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

De ingrediënten vind je ook nog op de achterkant van de verpakking. Krijg vaak de vraag of ik die erbij wil zetten dus hierbij!

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

De verpakking van de foundation ziet er chique uit en heeft een glazen flacon en een handig pipetje om de foundation mee op te zuigen. In het begin vond ik dit niet altijd even handig maar tegenwoordig kan ik er prima mee werken. De foundation is er in 12 verschillende kleuren dus de kans is groot dat er voor jou een goede kleur tussen zit. De kleuren zijn:

 • Beige 100
 • Beige 200
 • Beige 300
 • Beige 400
 • Rosé 100 – deze heb ik
 • Rosé 200
 • Rosé 300
 • Doré 100
 • Doré 200
 • Doré 300
 • Brun 500
 • Brun 600

De kleuren zijn uitgezocht op ondertoon en de cijfers geven aan hoe donker de kleur is, handig!

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

Het pipetje werkt makkelijk en haalt gemakkelijk het product uit de verpakking. Zelf vind ik wel dat je snel te veel van deze foundation hebt omdat je echt maar weinig nodig hebt, hier moet je dus wel mee opletten.

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

De foundation wordt omschreven als een hele dunne foundation maar dat vind ik niet. Ja, de foundation is dun, maar niet waterdun. Zoals je kan zien je deze kleur ook echt lekker licht dus mocht je een bleke huid hebben dan is hij zeker geschikt voor jou. Bij mij matcht hij ook goed maar vrees dat hij na een paar dagen zon wel te licht zal zijn. Hou daar dus wel rekening mee mocht je binnenkort een foundation willen kopen. Laten we hem gaan testen.

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

Mijn gezicht zonder make-up. Kijk trouwens hoe egaal mijn gezicht is, sinds ik de producten van Paula’s Choice gebruik heb ik gewoon geen last meer van oneffenheden, bizar!

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

Hier draag ik de Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation. Je ziet dat mijn roodheden wat weg zijn gevaagd en dat het er voor de rest heel erg natuurlijk uitziet. Alleen ik wil je wel meegeven deze foundation heel minimaal te gebruiken. Gebruik je teveel dan gaat hij heel erg strepen (bij het gebruik van een kwast) en er als een pannenkoek uitzien, dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation

En dit is het resultaat met de rest van mijn make-up! Ik merk wel dat de foundation iet wat vettig is waardoor hij een beetje plakkerig aanvoelt op het gezicht. En mede hierdoor is het ook geen foundation die in combinatie met mijn vette huid lang blijft zitten. Maar ik denk als je een normale of droge huid hebt de foundation erg prettig kan zijn. Zelf vind ik hem fijn voor de zomer als het allemaal niet zo dekkend en heftig moet.

De Yves Rocher Pure Light Moisturizing Nude Foundation is vanaf nu te koop bij de Yves Rocher voor € 19,95 en hij is nu in de aanbieding voor € 9,95!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *