Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Zo dacht ik nooit een cushion foundation te krijgen en ging zelf opzoek naar een goede en betaalbare variant en zo komen ze met bosjes binnen. Blijkbaar komt elk merk op dit moment met de populaire cushion foundation. De BB- en CC Creams zeggen we gedag, de nieuwe trend uit Azië zijn deze bijzondere foundations. En ik moet zeggen, ik ben fan! Maar kan deze variant van Yves Rocher mijn hartje ook bekoren?

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Ik hoef jullie het idee van een cushion foundation volgens mij niet meer uit te leggen. Het begon allemaal in Azië en is overgewaaid naar de rest van de wereld. Lancôme kwam als eerst met een Europese variant en sinds dien volgens steeds meer merken zoals MAC, KIKO, L’Oréal en nu ook Yves Rocher. De cushion foundation zit verpakt in een handig – en vrij saai – doosje met daar wat informatie op.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Ik heb de kleur Beige 200 gekregen, waar ik in het begin wel van dacht dat dat een lichte kleur zou zijn. In totaal komt Yves Rocher met zes verschillend kleuren:

 • Rosé 200
 • Rosé 300
 • Beige 200
 • Beige 300
 • Doré 200
 • Brun 500

Bij het zien van dit lijstje ben ik er niet zo zeker meer van dat ik een lichte variant te pakken heb, dus even afwachten wat de kleur voor mijn huid gaat doen.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Op de achterkant van het doosje staat nog even duidelijk uitgelegd hoe je deze foundation moet gebruiken. Je moet hem in combinatie met het sponsje gebruiken volgens de verpakking, maar ik vind het zelf fijner met een eigen kwast (ik gebruik mijn Real Techniques Expert Face Brush) of beautyblender. Ook is de foundation vrij van parabenen en parfum en heeft verzorgende babassu olie.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Het doosje van de foundation is eigenlijk precies hetzelfde als alle andere doosje die ik heb. Alleen dan natuurlijk met een andere kleur en logo, daar is niet heel veel spannends aan. Ik vind de vormgeving wel mooi en goed bij het merk passen. Een vrij simpele verpakking met duidelijk het Yves Rocher logo er op. Hij is handzaam en zou hem zo mee kunnen nemen in je tas.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Natuurlijk zoals alle andere cushion foundations heeft deze ook weer een handig sponsje. In de deksel zit trouwens een spiegeltje zodat je de foundation bijvoorbeeld onderweg zou kunnen bijwerken of natuurlijk gewoon thuis. Het is wel echt een handige foundation voor onderweg. Je hebt alles bij je en hoeft geen extra spullen of accessoires mee te nemen.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

De foundation zit natuurlijk ook weer afgeschermd met een aparte deksel voor het lekken en uitdrogen. Ook bij deze zit er een extra bescherming op voor de eerste keer. Ik vind persoonlijk de kleur best bruin, ben dus erg benieuwd wat het op mijn gezicht gaat doen.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

De foundation bevat 11 gram wat ik echt heel erg weinig vind en helemaal wat je er voor moet betalen. De foundation is normaal € 29,90 en dat vind ik echt veel geld voor 11 gram, wat dus ongeveer 11 ml is, 1/3 van een normale foundation. De spons is in het begin goed doordrenkt met foundation. Maar ik denk dat het na een aantal keren gebruiken aanzienlijk minder wordt.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

De spons is bij het eerste gebruik nog heel erg nat dus je krijgt er heel gemakkelijk foundation af, vandaar de duidelijke swatch. Zoals je meteen wel kan zien is het niet mijn kleur en wat aan de donkere kant. Maar ik denk als het zomer is of zomer is geweest dat deze kleur wel eens kan matchen.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Maar de foundation geeft amper dekking, dus tijdens het uitwerken zie je er amper nog wat van terug dat de foundation te donker is. De foundation verdeelt heel gemakkelijk en ziet er natuurlijk uit op de huid.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Mijn gezicht zonder foundation.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Mijn gezicht met de Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion. Hij geeft niet echt een hele goede dekking, maar de roodheid is wel in mijn gezicht verdwenen en dat vind ik eigenlijk genoeg. Ben je echt op zoek naar een dekkende foundation, dan kan je deze beter skippen.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Full face valt de kleur uiteindelijk heel erg mee en zie je er amper wat van terug. De foundation heeft een mooie natuurlijke finish en voelt aan als een tweede huid. De houdbaarheid is niet fantastisch, maar dat verwacht ik ook niet van zo een dunne foundation. Ook doet hij geen beloftes over de houdbaarheid, dus je kan er ook niets van verwachten.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Ook over de cushion foundation ben ik enthousiast. Maar eerlijk is eerlijk, heel veel verschil zit er allemaal niet tussen. Het enige verschil is het kleuren aanbod en welke kleur het beste bij jou past. De Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion is te koop voor € 29,90 wat ik heel veel geld vind. Gelukkig zijn ze nu in de aanbieding voor € 14,95 wat ik een betere prijs vind.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Hij staat je uiteindelijk heel erg mooi, en het kleurverschil valt niet heel erg op! Wel jammer dat ook Yves Rocher geen heel lichte kleur uitgebracht heeft, ik wil zo graag zo’n Cushion Foundation proberen maar ik heb nog geen enkel merk gevonden dat een licht genoege kleur heeft.

 2. Ah ik vind het echt leuk dat steeds meer merken met zo’n product komen! Al heb ik er nog geeneen gezien die licht genoeg gaat zijn voor mij helaas, maar ben dan ook Sneeuwwitje haha. Fijne review!

 3. Deze variant lijkt mij ook mooi, maar vind hem voor de “normale” prijs wel te duur. Koop dan liever die van L’Oréal die heeft vaak ook een aanbieding is ook erg prettig in gebruik x

 4. Echt super dat er nu steeds meer merken met zo’n cushion foundation komen. Het ziet er gewoon zo leuk uit! Het effect staat je goed en natuurlijk. Ik heb hem hier toevallig ook liggen en ben reuze benieuwd wat voor het effect bij mij zal geven.

 5. Mooi effect geeft deze foundation! Ik gebruik zelf de cushion foundation van L’Oréal in de lichste kleur 001 die vind ik echt top!

 6. Ik blijf het effect van dit soort foundations zo mooi vinden! Het wordt hoog tij dat ik ook dit soort producten ga uitproberen! Het lijkt mij ook handig voor onderweg. Om snel even bij te werken. De lichte dekking vind ik juist fijn.

 7. Eigenlijk ben ik niet zo heel enthousiast, want ik hou van een goede dekking en een lange houdbaarheid. Maar toch ziet het er goed uit bij je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *