Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Yves Rocher Lissage Smoothing Shampoo, Conditioner & Serum

 photo Rocher8_zps93aad19d.png

Wil je je haar wassen op een 100% plantaardige basis, zonder parabenen en siliconen? Dat kan! Yves Rocher heeft een hele uitgebreide haarverzorgingslijn dat bestaat uit 100% plantaardige basis producten zonder siliconen en parabenen. Ze zijn er in twee lijnen, door pluizig haar en voor krullend haar. Ik testte de producten voor pluizig haar uit.

 photo Rocher1_zps30c06d3d.png

De lijn voor pluizig haar wordt verrijkt met okrazaden – dat is wat je ziet op de verpakking -. De okraplant komt vooral in Afrika voor. De vitaminerijke vruchten van deze plant hebben een antioxiderende werking en staan vooral bekend om hun culinaire veelzijdigheid. Er is ook aangetoond dat de okra een doeltreffende cosmetische uitwerking heeft op het haar. De zaden van de okra zijn namelijk in staat de haarvezels glad te maken. De okra zaden zijn in alle drie de producten verwerkt, dus het moet zeker voor mooie en gladde haren zorgen dat niet pluist.

 photo Rocher2_zps90359a54.png

Lissage Smoothing Shampoo – € 5,90

Dit is fijn een shampoo zonder vervelende ingrediënten en maakt je haar ook nog eens heerlijk zacht en niet pluizig. Dankzij de verzorgende en gladmakende shampoo met okrazaden voor een gladstrijkend effect. Het haar voelt zijdezacht aan en is 3 keer minder pluizig dan normaal, het voed het haar intensief en is makkelijk doorkambaar.

 photo Rocher3_zps7002ce17.png

Zoals je kan zien zitten er helemaal geen parabenen, siliconen – geen SLS – in! Vaak houdt dit in dat een shampoo dan haast niet gaat schuimen maar dat doet deze zeker wel. Het schuimt rijkelijk en ruikt een beetje kruidig. Je moet er wel van houden maar de geur is gelukkig niet overheersend. Je hebt maar een klein beetje nodig en daarna masseer je het in op nat haar. Na het inmasseren spoel je het meteen weer uit en na het drogen is je haar echt goed schoon en mijn haar blijft langer schoon dan met een andere shampoo. Ook ruikt mijn haar nog de hele dag subtiel naar de geur. De werking is dus heel goed en merk dan toch dat mijn haar baat heeft bij siliconen vrije producten, het leeft een stuk meer en is niet verzwaard!

 photo Rocher4_zps55a15ac8.png

Lissage Smoothing Conditioner – € 5,90

Na het wassen van je haar met een shampoo is het wel zo lekker om het daarna nog eventjes intensief te verzorgen met een conditioner. Ook deze conditioner is vrij van parabenen en siliconen, dus dit verzwaard je haar ook niet. Ook deze formule is verrijkt met okrazaden en voed het haar 48 uur lang. Daarom gebruik ik de conditioner om de dag. Het haar belooft ook met deze conditioner 3 keer gladder te worden. Breng de conditioner aan op uitgeknepen droog haar, zodat de conditioner goed kan intrekken en niet meteen in het doucheputje verdwijnt. Laat het een aantal minuten intrekken en spoel het daarna weer grondig uit.

 photo Rocher5_zps7af0c489.png

Het eerst wat me opviel met deze conditioner was hoe dik hij was, daarom kunnen veel maskers nog een voorbeeld aan nemen. Ook heb je maar een klein beetje voor je haar nodig. Het trekt snel in en na het uitspoelen is je haar echt ontzettend zacht. Wel voelen je handen na het aanbrengen een beetje stroef aan, maar je haar gelukkig totaal niet. Na het drogen van mijn haar voelt het heerlijk zacht aan en ziet het er inderdaad een stuk gladder uit dan normaal.

 photo Rocher6_zpsb4954f5e.png

Lissage Smoothing Anti-Pluis Serum – € 11,90

Na het schoonmaken onder de douche van het haar is het ook verstandig het na het douchen nog goed te verzorgen en dit kan je doen door het gebruiken van een serum. Dit serum vult de shampoo en conditioner aan door het haar nog meer te voeden en de laatste beetjes echt glad te maken waardoor het haar ook meteen goed doorkambaar is. Ook bied het product een bescherming bij bijvoorbeeld het föhnen en zorgt het daarvoor meteen voor een glad effect. Wel moet het serum altijd op schoon handdoek droog haar worden aangebracht.

 photo Rocher7_zpsaea2a0d8.png

Het serum is een beetje melkachtig, wel grappig want tot nu toe had ik altijd nog maar doorzichtige serums gebruikt voor mijn haar. Je hebt maar een klein beetje serum nodig voor je haar en ik verdeel deze over de punten van mijn haar. Borstel het daarna door – want het maakt mijn haar goed doorkambaar – en laat het drogen. Zowel aan de lucht drogen of met de föhn is heb prachtig zacht en glad haar. Vaak wil het bij mij snel gaan pluizen maar dat doet het zeker niet met deze producten. Ook dit serum is parabenen en siliconen vrij!

 photo Rocher_zpsaa7507c1.png

Ik ben zeer enthousiast over deze producten van Yves Rocher, ze doen wat ze beloven en hebben geen parabenen en siliconen. Eigenlijk lette ik er nooit echt op, maar toch merk ik dat mijn haar en baat bij heeft producten zonder SLS of SLES te gebruiken.

De producten zijn te koop in de Yves Rocher winkel of online in hun webshop!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

  1. In de shampoo zit amonium lauryl sulfate, dat verwijdert ook de natuurlijke vetten uit je haar. Dat is nou net jammer vind ik. De 24 uur smoothing conditioner heb ik ook, omdat er geen siliconen in zitten, erg fijne conditioner!
    Siliconen leggen een laagje om je haar zodat andere voedingsstoffen er niet meer in kunnen. Ze maken je haar voor het oog wel gezond maar drogen op de lange duur je haar uit. Ik gebruik nu een paar maanden geen sulfaten en siliconen en dat bevalt goed, in het begin is je haar sneller vet, maar later voelt mijn haar natuurlijker, met een mooie glans!

  2. ik heb van yves rocher de shampoo voor sterk beschadigd haar en die werkt voor mij heel fijn, mijn serum voor mijn haar is nog wel wat duurder dan deze. hij is van rene furterer en ik betaalde 21 euro voor het serum. maar hij werkt wel heel goed en je doet er lang mee. het is een kappersmerk zonder siliconen. ik kocht dit serum toen ik op vakantie was in portugal. je kan kijken op google waar ze nog meer rene furterer verkopen. als je serum op is dan kan je deze proberen. en je hebt ook een haarserum van dr. organic morrancan oil heet hij en die is 22 euro. gewoon te koop bij holland and barrett( voorheen de tuinen, wat is overgenomen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *