Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Een tijdje geleden kreeg ik deze prachtige oogschaduws van Yves Rocher binnen, alleen het duurde nog wel even voordat ze in de winkel lagen. Maar het is bijna oktober en vanaf dan heeft Yves Rocher maar liefst 60 vernieuwde mono oogschaduws met een fantastisch pigment, tenminste dat beloven ze! Ik kan kort maar krachtig zijn, ik vind de oogschaduws er prachtig uitzien en ben dan ook heel erg benieuwd naar de kwaliteit van deze prachtige kleuren.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Bij Yves Rocher weten we het al lang: zonder natuur geen cosmetica. De natuur biedt oneindig veel kleuren, duizelingwekkende texturen, betoverende effecten… De inspiratie is oneindig. Laat uw ogen spreken met de 60 nieuwe, ultra-gepigmenteerde kleuren.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher komt dus met 60 prachtige mono oogschaduws en sommige zijn ook perfect te gebruiken als blush of highlighter, dat vertelt de verpakking je dan ook. Als je goed kijkt zie je een aantal varianten er tussen zitten en wordt het duidelijk aangegeven op de deksel. Maar je kunt ze ook gewoon als oogschaduw gebruiken, het is maar net wat voor een kleur je waarvoor zoekt.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Van de 60 kleuren kreeg ik er 11 om aan jullie te laten zien, wat ik al een heel groot aandeel vind, maar er zijn dus nog veel meer kleuren en verschillende finishes. Dat kan je hier ook al goed zien, er zitten matte kleuren tussen, glanzend en met glitters. Voor iedereen zit er dus wel wat tussen en het leuke is dat je je favoriete kleuren gewoon samen kan stellen. In een palette zitten toch vaak kleuren die je nooit gebruikt en hier kun je het gewoon zelf uitzoeken.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

De nieuwe Mono Oogschaduw van Yves Rocher is ontwikkeld op basis van Rijstextract en bevat geen parfum. De sterke pigmentconcentratie (zonder parabenen) moeten voor een intense blik zorgen. Ik weet niet waarom, maar als ik deze oogschaduws zo zie heb ik er het volste vertrouwen in dat het helemaal goed komt. En wat ik helemaal mooi vind is dat Yves Rocher de doosjes zo heeft gemaakt dat ze 18% minder plastic hebben dan hun voorganger. Goed dat Yves Rocher ook aan de kleine dingen denkt!

De oogschaduws hebben een vrij poederige structuur en voelen vrij hard aan maar laten totaal geen losse poeder achter. Wel kost het wat meer moeite om product op de huid of de kwast te krijgen.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Dit is de eerste rij met swatches en van links naar rechts zie je de kleuren: Brun Acajou Nacré, Étain Scintillant, Beige Racine Mat, Rose Camélia, Bois de Rose en Capucine Nacré.

De oogschaduws met shimmer hebben een prachtige pigmentatie maar de matte kleuren vallen me eerlijk gezegd best wel tegen, die zie je amper tot niet terug op de huid. Nu zijn de kleuren ook vrijwel identiek aan de kleur van mijn huid, maar toch pakken ze niet zo lekker. Wellicht komt dat omdat de huid of een kwast de kleur niet zo lekker oppakt.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow
Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Dan hier de wat spraakmakendere kleuren, ben benieuwd of deze een betere pigmentatie hebben. Van links naar rechts zie je de kleuren: Rose Fuchsia, Citron Mat, Bleu Agave Nacré, Bleu Volubilis Nacré en Reglisse Scintillant.

Ik moet eerlijk toegeven dat deze kleuren er een stuk beter uitzien dan de andere kleuren. Maar misschien heeft dat er ook wel mee te maken omdat deze kleuren veel meer afsteken bij de huid. Maar alsnog vind ik het geen pigmentatie die je kan vergelijken met een MAC, Urban Decay of een Too Faced. En de prijs is ook niet heel erg budgetvriendelijk al zeg ik zelf.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Ook tijdens het aanbrengen merk ik dat de oogschaduws het lastig hebben de kleur echt goed over te brengen en moet ik meerdere laagjes aanbrengen. Wat eigenlijk werk voor niets is want tijdens het blenden vervagen de kleuren weer enorm, super zonde. Yves Rocher heeft het heel goed geprobeerd en de verpakking en uitstraling ziet er geweldig uit, maar aan de kwaliteit van de oogschaduw mag nog best iets gedaan worden.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Ik vind het jammer want ik ben normaal altijd heel erg enthousiast over de make-up producten van Yves Rocher. De laatste paletten die ze hebben uitgebracht hadden ook een prachtige pigmentatie waar iedereen ontzettend blij van werd. Deze oogschaduws hebben echt een gemiddelde kwaliteit voor een hele hoge prijs. Je betaald namelijk € 13,90 per mono en dat vind ik echt veel geld voor gemiddelde kwaliteit. Dan zal ik eerder iets anders aanraden, helaas. De Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow zijn vanaf oktober te koop bij de Yves Rocher en in hun webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Bianca
  28 september 2016 at 07:07

  Ook al zien ze er leuk uit ik ga ze niet bestellen, koop sowieso liever toch een palette x

 • Reply
  Romy
  28 september 2016 at 07:39

  Jammer dat ze zo tegenvielen en die prijs is inderdaad ook niet mis. Ik vind deze kleur je we heel mooi staan!

 • Reply
  chucky1012
  28 september 2016 at 07:50

  Mooie kleuren!
  Maar door de prijs wordt ik afgeschrikt.

  Xoxo

 • Reply
  Vanessa
  28 september 2016 at 08:57

  € 13.90 per mono is inderdaad veel geld voor deze kwaliteit. Ik word er niet enthousiast van.

 • Reply
  Dionne
  28 september 2016 at 10:28

  Hmm, ik vind de kleuren ook niet heel spectaculair. Ik hou zelf erg van shimmer in oogschaduw.

 • Reply
  Melissa
  28 september 2016 at 11:27

  Ik vind ze zelf wel erg leuk, en heel vaak is alles 50% afgeprijsd bij Yves Rocher. Dan vind ik het wel weer leuk om aan te schaffen!

 • Reply
  Ellen
  28 september 2016 at 14:19

  Ik vind Yves Rocher make-up altijd redelijk goed, maar jammer dat deze oogschaduws niet veel pigment hebben!

 • Reply
  rachel
  28 september 2016 at 16:43

  ik ben zowieso al niet zo kapot van yves rocher ;) jammer dat ze tegen vielen

 • Reply
  hillybillybeauty
  28 september 2016 at 17:24

  Wat een geld! En als ze dan ook geen goede pigmentatie hebben is het helemaal bummer…

 • Reply
  Yvonne
  28 september 2016 at 19:46

  Wat jammer dat ze niet zo goed gepigmenteerd zijn. Voor 13.95 zou ik eerder 2 Essence ‘all about’ paletjes kopen, dan heb je 16 kleuren met een veel betere pigmentatie.

 • Reply
  femketje
  28 september 2016 at 21:18

  oeh die felle kleurtjes :D

 • Reply
  Andréa
  28 september 2016 at 21:58

  wel jammer dat ze tegenvallen, ze zien er namelijk wel erg mooi uit in het doosje zoals je zelf al zei ;)
  x

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  29 september 2016 at 12:10

  Wel veel, 60 nieuwe kleuren! Maar de pigmentatie vind ik inderdaad ook wat te wensen over laten.

 • Reply
  Sabine
  29 september 2016 at 14:25

  Aah jammer dat ze niet heel goed zijn, ook best prijzig idd per stuk. Tweede rij swatches zien er wel beter uit, jammer dat dan net die neutrale kleuren tegenvallen.

 • Laat een reactie achter