Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil1_zpskxg1wonw.png

Gekleurde oogpotloden, ze waren er maar mondjesmaat. Je kan overal wel een zwart potlood vinden, maar met een felle kleur vind je niet in een drogisterij of bij een ander goedkoop merk. Nu heeft Yves Rocher een hele nieuwe lijn met oogpotloden in vrolijke kleuren. De Botanical Color Eye Pencils zijn er in 15 verschillende kleuren en ik laat een groot gedeelte aan jullie zien. En ik verklap het alvast, ze zijn echt heel erg leuk en fijn!

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil2_zpsykrfe94t.png

Laat ik gewoon eerlijk wezen, de Yves Rocher is een winkel die ik vaak voorbij loop. Waarom weet ik niet, want als ik dan iets van ze toegestuurd krijg ben ik er meestal heel erg enthousiast over. Toen ik deze potloden toegestuurd kreeg dacht ik eerst, wat tof, maar wat moet ik er mee. Ik gebruik eigenlijk nooit oogpotlood. En die heftige kleuren, dat is ook niet echt iets voor mij. Maar ik zal jullie zeggen, ik draag ze echt heel vaak. Omdat je er super toffe combinaties mee kan maken.

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil4_zpsk23nh8uf.png

De potloden heten Botanical Color Eye Pencil, dit komt omdat ze plantaardig zijn. De potloden bevatten daarnaast ook 100% natuurlijke Carnaubawas. Carnaubawas is een geelbruine was uit de bladeren van de carnaubapalm die van nature voorkomt in het noordoosten van Brazilië. De was staat bekend als de koningin van de wassen. Carnaubawas is een belangrijk ingrediënt in cosmetica, zoals lippenstift, eyeliners, mascara, oogschaduw, foundations, blushers, crèmes en dergelijke. Door het hoge smeltpunt van de was glijdt het product dan heel gemakkelijk over de huid heen. En dat is fijn, want dan hoef je dus niet als een gek op een product te drukken.

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil3_zpsbpjiwdl2.png

Yves Rocher vertelt eigenlijk niet heel erg veel meer over de potloden. Ze beloven toffe kleuren met een intense kleur. Dat klinkt natuurlijk goed! Maar qua houdbaarheid beloven ze niets, daar ben ik dus wel benieuwd naar. Blijven ze de hele dag goed zitten of lopen ze na een tijdje alweer uit?

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil5_zps8ee7ypf7.png

In totaal zijn er dus 15 verschillende kleuren, ik heb er 12 om aan jullie te laten zien. De kleuren die je hier ziet van links naar rechts zijn:

 • 15 Rose Fuchsia
 • 14 Capucine
 • 13 Citron
 • 12 Bleu Agave
 • 10 Eucalyptus
 • 09 Bleu Paradis
 • 07 Bleu Pensée
 • 06 Baie Nude
 • 05 Violet Iris
 • 04 Prune Pivoine
 • 03 Brun Ecorce
 • 02 Gris Armoise

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil6_zpswzf7xuoy.png

Swatches van links naar rechts: Gris Armoise, Brun Ecorce, Prune Pivoine, Violet Iris, Baie Nude en Bleu Pensée.

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil7_zpsxgraf35o.png

Swatches van links naar rechts: Bleu Paradis, Eucalyptus, Bleu Agave, Citron, Capucine en Rose Fuchsia.

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil8_zpsvbio8xtw.png

Hier heb ik een look gemaakt met de drie potloden: Eucalyptus, Bleu Agave en Citron. Ik ben met Eucalyptus in de buitenste ooghoeken begonnen, Bleu Agave in het midden en Citron in de binnenste ooghoeken.

De oogpotloden glijden echt over de huid heen en laten een prachtige kleur achter. Ze zijn echt goed gepigmenteerd en daar ben ik heel erg blij mee. Ik had verwacht dat de oogpotloden met mijn vette huid wel snel zouden uitlopen, maar dit was totaal niet het geval. Ze bleven de hele dag perfect op zijn plaats zitten. Ik kreeg ook veel complimentjes over deze look, weer eens wat anders en lekker zomers!

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil_zpsrx8qxizj.png

De Yves Rocher Botanical Color Eye Pencils zijn zeker aanraders en ik vind ze echt heel erg fijn in gebruik. De potloden glijden met gemak over de huid heen en laten een intense kleur achter die de hele dag houdt. De oogpotloden bevatten 1,2 gram en zijn € 9,90 per stuk. Misschien wat aan de dure kant, maar Yves Rocher heeft ontzettend vaak leuke aanbiedingen, dus dan zijn ze meteen een stuk leuker geprijsd! De potloden zijn natuurlijk in de Yves Rocher winkel te koop en online in hun webshop vanaf augustus.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

37 reacties

 • Reply
  beautydiarynl
  25 juli 2015 at 08:01

  Leuk, die felle kleurtjes in de zomer! Goed pigment ook!

 • Reply
  manon
  25 juli 2015 at 08:49

  Wat een leuke kleuren! Maar even in de gaten houden wanneer ze in de aanbieding zijn :).

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  25 juli 2015 at 09:01

  Vooral de onderste rij heeft echt mooie felle kleurtjes, perfect voor een pop of colour!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Marijke - de beste versie van jezelf
  25 juli 2015 at 09:01

  Blue Paradis en Blue Agave zijn mooi! Leuke zomerse kleuren. Ik loop Yves Rocher ook altijd voorbij. Terwijl dit er goed uitziet!

 • Reply
  Femke
  25 juli 2015 at 10:04

  Wauw, de swatches vind ik geweldig.. De combi van de oogfoto zou ik zelf nooit zo dragen, maar wat een geweldig mooie eye pencils!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  25 juli 2015 at 10:10

  Ik vind vooral Blue Agave heel mooi!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  25 juli 2015 at 10:27

  Wauw! Wat een prachtige pigmentatie en wat een gave kleuren!

 • Reply
  Dionne
  25 juli 2015 at 10:39

  Wauw! Wat een mooie! Vooral de bovenste vind ik erg mooi!

 • Reply
  Mariska
  25 juli 2015 at 10:39

  Oh die zijn mooi! En wat fijn dat ze ook gewoon echt goed blijven zitten. Zelf heb ik namelijk ook best wel een vette huid. Ik ga ze in gedachten houden!

 • Reply
  Mariëlle
  25 juli 2015 at 11:16

  Wat een super leuke kleurtjes zeg!!

 • Reply
  Lilly - lillyshuid
  25 juli 2015 at 11:39

  Wat een heerlijke kleurtjes! En wat heb je een mooie subtiele look gemaakt :-)

 • Reply
  Kirsten
  25 juli 2015 at 11:46

  De kleuren zien er echt geweldig uit!

 • Reply
  Mirjam
  25 juli 2015 at 11:47

  Ooh mooie kleuren, vooral die donkere en brons/bruine kleur vind ik erg mooi!

 • Reply
  Margot
  25 juli 2015 at 12:25

  Er zitten hele mooie kleuren tussen!

 • Reply
  Manon
  25 juli 2015 at 12:29

  Wat een mooie kleuren en wow die felle kleuren zien er goed uit zeg!

 • Reply
  Stephanie
  25 juli 2015 at 12:47

  Ah, wat zit er toffe kleuren bij! Heel leuk om een zomerse look mee te maken :)

 • Reply
  Shaz
  25 juli 2015 at 13:18

  Wat een pigmentatie zeg! Normaal gesproken vind ik Yves Rocher meh op het gebied van make-up, maar dit springt er toch wel uit.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  25 juli 2015 at 14:05

  Ik ben hier superbenieuwd naar. Wat een prachtige kleuren en pigmentatie

 • Reply
  Nicole
  25 juli 2015 at 14:18

  Wat een leuke kleurtjes allemaal zeg. Het lijken me echt fijne potloodjes.

 • Reply
  Scandinavian058
  25 juli 2015 at 15:01

  Ik ben zelf jaren geleden al gestopt met oogpotlood. Het maakt mijn ogen al snel klein en het past gewoon niet zo goed bij me. Al ik t al wel droeg was t gewoon zwart. Lekker basic! Maar vind de kleurtjes wel lekker vrolijk, :)

 • Reply
  Amelie
  25 juli 2015 at 15:01

  Wauw, vooral die felle kleurtjes zijn leuk!

 • Reply
  Caitlyn
  25 juli 2015 at 17:49

  Dit vind ik zo leuk, de kleuren zjn prachtig en lekker fel :)
  xx

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  25 juli 2015 at 18:05

  Wauw, gave potloden! Deze moet ik hebben. :)

 • Reply
  Paola
  25 juli 2015 at 18:54

  Wauw die knallen goed van het scherm af zeg! Super leuk. Wel jammer dat ze vrij prijzig zijn.

 • Reply
  Jana
  25 juli 2015 at 20:33

  Ik heb ze ook en ik vind ze enorm mooi voor de zomer, vooral de roze kleur :D x

 • Reply
  Marushi
  25 juli 2015 at 20:38

  Echt hele leuke kleurtjes zeg!

 • Reply
  chucky1012
  25 juli 2015 at 20:39

  Zeer mooie kleuren en goed gepigmenteerd!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  25 juli 2015 at 20:57

  Het zijn net kleurpotloden! Op zich lijken het me wel fijne producten, maar voor mij zijn ze net wat te fel!

 • Reply
  Mandy | MakeupyourMandy
  26 juli 2015 at 10:23

  Mooie potloodjes! De eerste foto met swatches spreken mij het meest aan, niet te fel maar ook zeker niet te basic. Erg mooi. :)

 • Reply
  Julie
  26 juli 2015 at 14:59

  Ik vind de felle kleuren er mooi uitzien, maar zou zoiets zelf nooit gebruiken! :-) De donkere kleuren zijn meer mijn ding!

 • Reply
  Marjoleinee
  27 juli 2015 at 14:54

  Wat een leuke kleurtjes! Deze ga ik in de gaten houden :)

 • Reply
  Danielleeee
  27 juli 2015 at 16:09

  Wauw ze zijn heel gaaf ! Wat een knalkleuren !

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  10 augustus 2015 at 16:25

  Wat een leuke kleuren! Wanneer ze eens in de aanbieding zijn, ga ik er gelijk enkele bestellen :) Liefs! x

 • Reply
  Anja Riedijk
  10 september 2015 at 06:28

  Ik heb de potloden gekocht en bij het uitpakken brak de punt, hoe krijg ik een nieuwe punt aan de potlood. Ik heb onderaan gedraaid, maar er komt geen nieuwe punt.

  Groetjes anja

  • Reply
   Aranka
   10 september 2015 at 07:55

   Je moet ze slijpen met een puntenslijper ;)!

   • Reply
    Anja Riedijk
    11 september 2015 at 14:28

    Echt waar????, had hem al bijna weggedaan en een nieuwe besteld. Je hebt gelijk de kleuren zijn echt heel mooi en blijven heel goed zitten. Bedankt voor je antwoord.

   • Reply
    Anja Riedijk
    11 september 2015 at 14:32

    Echt waar????, had hem al bijna weggedaan en een nieuwe besteld. Uiteraard heb ik gekeken of het te slijpen was, maar had de indruk van niet. Bedankt.

  Laat een reactie achter