Search
Close this search box.

Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil1_zpskxg1wonw.png

Gekleurde oogpotloden, ze waren er maar mondjesmaat. Je kan overal wel een zwart potlood vinden, maar met een felle kleur vind je niet in een drogisterij of bij een ander goedkoop merk. Nu heeft Yves Rocher een hele nieuwe lijn met oogpotloden in vrolijke kleuren. De Botanical Color Eye Pencils zijn er in 15 verschillende kleuren en ik laat een groot gedeelte aan jullie zien. En ik verklap het alvast, ze zijn echt heel erg leuk en fijn!

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil2_zpsykrfe94t.png

Laat ik gewoon eerlijk wezen, de Yves Rocher is een winkel die ik vaak voorbij loop. Waarom weet ik niet, want als ik dan iets van ze toegestuurd krijg ben ik er meestal heel erg enthousiast over. Toen ik deze potloden toegestuurd kreeg dacht ik eerst, wat tof, maar wat moet ik er mee. Ik gebruik eigenlijk nooit oogpotlood. En die heftige kleuren, dat is ook niet echt iets voor mij. Maar ik zal jullie zeggen, ik draag ze echt heel vaak. Omdat je er super toffe combinaties mee kan maken.

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil4_zpsk23nh8uf.png

De potloden heten Botanical Color Eye Pencil, dit komt omdat ze plantaardig zijn. De potloden bevatten daarnaast ook 100% natuurlijke Carnaubawas. Carnaubawas is een geelbruine was uit de bladeren van de carnaubapalm die van nature voorkomt in het noordoosten van Brazilië. De was staat bekend als de koningin van de wassen. Carnaubawas is een belangrijk ingrediënt in cosmetica, zoals lippenstift, eyeliners, mascara, oogschaduw, foundations, blushers, crèmes en dergelijke. Door het hoge smeltpunt van de was glijdt het product dan heel gemakkelijk over de huid heen. En dat is fijn, want dan hoef je dus niet als een gek op een product te drukken.

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil3_zpsbpjiwdl2.png

Yves Rocher vertelt eigenlijk niet heel erg veel meer over de potloden. Ze beloven toffe kleuren met een intense kleur. Dat klinkt natuurlijk goed! Maar qua houdbaarheid beloven ze niets, daar ben ik dus wel benieuwd naar. Blijven ze de hele dag goed zitten of lopen ze na een tijdje alweer uit?

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil5_zps8ee7ypf7.png

In totaal zijn er dus 15 verschillende kleuren, ik heb er 12 om aan jullie te laten zien. De kleuren die je hier ziet van links naar rechts zijn:

 • 15 Rose Fuchsia
 • 14 Capucine
 • 13 Citron
 • 12 Bleu Agave
 • 10 Eucalyptus
 • 09 Bleu Paradis
 • 07 Bleu Pensée
 • 06 Baie Nude
 • 05 Violet Iris
 • 04 Prune Pivoine
 • 03 Brun Ecorce
 • 02 Gris Armoise

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil6_zpswzf7xuoy.png

Swatches van links naar rechts: Gris Armoise, Brun Ecorce, Prune Pivoine, Violet Iris, Baie Nude en Bleu Pensée.

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil7_zpsxgraf35o.png

Swatches van links naar rechts: Bleu Paradis, Eucalyptus, Bleu Agave, Citron, Capucine en Rose Fuchsia.

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil8_zpsvbio8xtw.png

Hier heb ik een look gemaakt met de drie potloden: Eucalyptus, Bleu Agave en Citron. Ik ben met Eucalyptus in de buitenste ooghoeken begonnen, Bleu Agave in het midden en Citron in de binnenste ooghoeken.

De oogpotloden glijden echt over de huid heen en laten een prachtige kleur achter. Ze zijn echt goed gepigmenteerd en daar ben ik heel erg blij mee. Ik had verwacht dat de oogpotloden met mijn vette huid wel snel zouden uitlopen, maar dit was totaal niet het geval. Ze bleven de hele dag perfect op zijn plaats zitten. Ik kreeg ook veel complimentjes over deze look, weer eens wat anders en lekker zomers!

 photo Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil_zpsrx8qxizj.png

De Yves Rocher Botanical Color Eye Pencils zijn zeker aanraders en ik vind ze echt heel erg fijn in gebruik. De potloden glijden met gemak over de huid heen en laten een intense kleur achter die de hele dag houdt. De oogpotloden bevatten 1,2 gram en zijn € 9,90 per stuk. Misschien wat aan de dure kant, maar Yves Rocher heeft ontzettend vaak leuke aanbiedingen, dus dan zijn ze meteen een stuk leuker geprijsd! De potloden zijn natuurlijk in de Yves Rocher winkel te koop en online in hun webshop vanaf augustus.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

37 reacties

 1. Vooral de onderste rij heeft echt mooie felle kleurtjes, perfect voor een pop of colour!
  Liefs, Iris

 2. Blue Paradis en Blue Agave zijn mooi! Leuke zomerse kleuren. Ik loop Yves Rocher ook altijd voorbij. Terwijl dit er goed uitziet!

 3. Oh die zijn mooi! En wat fijn dat ze ook gewoon echt goed blijven zitten. Zelf heb ik namelijk ook best wel een vette huid. Ik ga ze in gedachten houden!

 4. Ik ben zelf jaren geleden al gestopt met oogpotlood. Het maakt mijn ogen al snel klein en het past gewoon niet zo goed bij me. Al ik t al wel droeg was t gewoon zwart. Lekker basic! Maar vind de kleurtjes wel lekker vrolijk, :)

 5. Mooie potloodjes! De eerste foto met swatches spreken mij het meest aan, niet te fel maar ook zeker niet te basic. Erg mooi. :)

 6. Ik vind de felle kleuren er mooi uitzien, maar zou zoiets zelf nooit gebruiken! :-) De donkere kleuren zijn meer mijn ding!

 7. Ik heb de potloden gekocht en bij het uitpakken brak de punt, hoe krijg ik een nieuwe punt aan de potlood. Ik heb onderaan gedraaid, maar er komt geen nieuwe punt.

  Groetjes anja

   1. Echt waar????, had hem al bijna weggedaan en een nieuwe besteld. Je hebt gelijk de kleuren zijn echt heel mooi en blijven heel goed zitten. Bedankt voor je antwoord.

   2. Echt waar????, had hem al bijna weggedaan en een nieuwe besteld. Uiteraard heb ik gekeken of het te slijpen was, maar had de indruk van niet. Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *