Search
Close this search box.

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

Iets meer dan twee maand geleden kreeg ik ineens last van puistjes en andere oneffenheden. Ik dacht dat het aan mijn menstruatie lag die eraan zat te komen waardoor het na een week wel weer weg zou trekken. Maar helaas hield het aan het werd het erger en erger. Gevolg dat er dikke puisten rondom mijn wenkbrauwen en kin zaten, niet echt fijn…

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

Ik herinnerde me dat ik de producten van YUN opgestuurd had gekregen en dan ook nog eens de lijn voor acne. Baat het niet dan schaad het niet dacht ik en begon met het gebruiken van deze twee producten die tot de ACN lijn behoren die dus voor acne is. YUN wijdt zich toe aan bewezen en doeltreffende oplossingen die de huidflora onderhouden, versterken en herstellen. YUN is een particulier Europees biotech bedrijf uit België dat baanbrekend onderzoek verricht en Probiotherapie ontwikkelt. Het klinkt allemaal heel goed en ben dus ook erg benieuwd naar dit product!

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

YUN Probiotherapy ACN Cream – € 39,00

De YUN ACN Cream is een lichte, voedende crème die puistjes, onzuiverheden en acne symptomen bestrijdt met goede bacteriën, zogenoemde probiotica, die de slechte bacteriën bestrijden. De crème zit verpakt in een mooi doosje en ziet er luxe uit. Ik heb echt het idee dat ik iets vast heb dat een goede werking heeft.

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

Op het doosje vind je meer informatie over het product en de ingrediëntenlijst. De crème bevat onder andere levende probiotica die de slechte bacteriën op de huid aanpakken. Daarnaast heeft het nog veel verzorgende ingrediënten en bevat het geen parfum!

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

Lees ook: Paula’s Choice Skincare

De crème zit in een handige pompverpakking waar geen lucht bij kan komen wat weer goed is voor de stoffen in het product en natuurlijk de eigen hygiëne. Ik moet wel toegeven dat een pompje best veel product afgeeft, teveel eigenlijk. Je moet dus heel voorzichtig op de dop drukken voor de juiste hoeveelheid. Het is namelijk zonde om te veel te pakken en je kunt het niet meer terug stoppen.

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

De crème is een wat vollere crème die niet vet aanvoelt en als je goed kijkt zie je allemaal bolletjes in de crème zitten. Dit zijn bolletjes met de goede bacteriën waar ik het net al eerder over had die goed moeten zijn voor de huid, het ziet er zo best een beetje gek uit.

Als eerst moet ik over de geur zeggen dat ik die niet echt aangenaam vind. Het heeft een vrij sterke ‘het ruikt naar niets wat naar muf neigt’ geur, gelukkig is hij niet heel erg aanwezig, alleen tijdens het smeren ruik je het wel. Tijdens het smeren slaat de crème ook wit uit en daarna neemt de huid de crème en blijven alleen de bolletjes achter. Dit vind ik een ander minpunt want de bolletjes worden niet door de huid opgenomen. Na het aanbrengen van de crème moet ik met een handdoek nog alle bolletjes van mijn gezicht verwijderen, niet echt ideaal als je het mij vraagt. Maar als het werkt, dan heb ik het er wel voor over.

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

YUN Probiotherapy ACN Wash – € 25,00

De ACN Wash is een milde face wash die de huid goed belooft te reinigen en overtollig talg weghaalt zonder het natuurlijk evenwicht aan te tasten. Zo haal je de voedingsbodem voor slechte bacteriën weg. Het is een grote fles van 200 ml waar je zeker een hele tijd mee vooruit kan.

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

Lees ook: Lancôme Miel-En-Mousse & Bi-Facil Visage

Op de verpakking vind je duidelijk meer informatie over het product. Het is voor de normale tot vette huid en wordt aangeraden elke dag twee keer te gebruiken in combinatie met de crème voor de beste werking. Het heeft een vrij kleine ingrediëntenlijst met totaal geen gekke dingen en onder andere geen parfum, parabenen en dergelijke.

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

Ook de facewash zit in een handige pompfles, dat vind ik zelf wel heel erg prettig voor onder de douche. Zo gebruik je niet te veel en kun je gemakkelijk doseren. Voor mijn gezicht en hals gebruik in twee pompjes wat ruim voldoende is. De face wash schuimt niet en dat vind ik zelf erg fijn, ik ben altijd een beetje huiverig voor schuim op mijn gezicht. Op mijn lichaam vind ik dat heerlijk maar op mijn gezicht hoeft dat niet.

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

Het eerste wat opvalt aan deze face wash is de geur. De crème rook al niet lekker, maar ik ga gewoon eerlijk zeggen dat ik deze echt heel erg vind stinken, dit weerhoudt mij soms om dit product te gebruiken. Ik weet dat het komt omdat er geen troep in zit, maar echt de geur is gewoon niet fris en al helemaal niet als je het op je gezicht moet smeren. Hier zouden ze toch echt iets aan moeten doen. Voor de rest werkt de face wash goed reinigend, het schuimt niet en laat mijn gezicht iets trekkerig achter. Ik denk dat als je een normale huid hebt de face wash wellicht als heftig ervaren kan worden.

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

Lees ook: Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Ik gebruik de crème en de face wash nu iets meer dan twee maand en ik moet zeggen dat mijn puisten echt een stuk minder zijn geworden en dat is fijn. Ik vind het gebruikersgemak van de producten niet fantastisch, ze ruiken absoluut niet prettig en ik vind het irritant dat ik de bolletjes nog meer apart van mijn gezicht moet vegen. Maar aan de andere kant krijg ik er wel een mooie huid zonder puistjes (zoals je hierboven kunt zien) voor terug, het is dus echt kiezen of delen met dit product.

YUN Probiotherapy ACN Cream & Wash

Ik heb een beetje een haat en liefde verhouding met deze producten gekregen, ze werken ontzettend goed tegen puistjes en oneffenheden, maar de geur en het apart verwijderen van de bolletjes vind ik toch wel echt een minpunt. Toch blijf ik de producten gebruiken omdat ze wel echt werken dus dat ik zeker positief. Heb jij ook last van onzuiverheden en wil je daar wat tegen doen en ben je niet vies van een muffe geur, dan zijn deze producten zeker iets voor jou. YUN is uitsluitend via hun webshop te koop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Hallo, ik heb wel gelezen dat je de bolletjes kapot moet wrijven voor je de crème op je gezicht smeert. In de bolletjes zitten namelijk de bacteriën die vrijkomen als de bolletjes opengaan. Als je dat niet dan kan het product natuurlijk niet helemaal zijn werk doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *