Search
Close this search box.

Yoni Maandverband en Tampons

Yoni Maandverband en Tampons

Na maanden is eindelijk mijn jaarvoorraad aan maandverband op die ik had gebruikt voor de grote maandverband test. Een artikel dat trouwens super vaak en enthousiast bekeken werd. In de comments kreeg ik toen vaak de opmerking dat ik het merk Yoni vergeten was. Het merk Yoni, dat kende ik niet? Het is een geheel organisch merk te zijn zonder troep voor je vagina. Aangezien ik laatst weer ongesteld was en mijn voorraad op was gooide ik dit keer maar eens Yoni maandverband en tampons in mijn mandje.

Yoni Maandverband en Tampons

Misschien wel even leuk dat uitgebreide informatie over het merk en het product vertellen! In 2011 adviseerde een specialist Mariah om biologisch katoenen tampons en maandverband te gaan gebruiken. Voor haar was dit de eerste keer dat ze stilstond bij het gebruik van tampons en maandverband. Samen met vriendin Wendelien ging ze op onderzoek uit. Beiden schrokken enorm toen ze ontdekten dat veel tampons of maandverband van synthetische stoffen gemaakt worden en plastic en parfum kunnen bevatten. Bovendien kwamen ze tot de ontdekking dat er geen specifieke regels zijn over de ingrediënten die vermeld moeten worden op de doosjes van deze producten. Vreemd, aangezien de vagina één van de meest absorberende delen van het lichaam is. In 2014 besloten Mariah en Wendelien daarom Yoni op te richten.

De tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni bieden hetzelfde comfort als andere producten, maar worden uitsluitend van 100% gecertificeerd biologisch katoen gemaakt. Dit doen ze voor jou, voor de boeren en om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Al hun producten zijn gecertificeerd door de SOIL Association, wat betekent dat ons katoen bij biologische boeren vandaan komt. Dit betekent ook dat deze duurzame keten voldoet aan sociale criteria, inclusief een veilige werkomgeving en eerlijk loon. De losse verpakkingen en achterkant van het maandverband en inlegkruisjes zijn gemaakt van bioplastic. Het ademt meer dan regulier plastic en het is biologisch afbreekbaar. Beter voor het milieu, en fijn voor jezelf natuurlijk. Yoni vermeld de ingrediënten altijd op de verpakking zodat jij een bewuste keuze kan maken. Zoals Yoni zegt: What’s in the box is on the box. Altijd.

Yoni Maandverband en Tampons

Yoni Tampons Medium – € 4,09

Als ik ongesteld ben vind ik het altijd prettig tampons te gebruiken. Ik voel me dan zekerder en voel het ook niet zo naar beneden lopen zoals bij maandverband. En omdat je een tampon in de vagina brengt vond ik het uiteindelijk best een gek idee dat ik een chemisch watje naar binnen schoof zoals andere merken dus blijkbaar hebben. Dat wilde ik niet meer, het is een gevoelig stukje huid en daar wil je eigenlijk het beste voor!

Yoni Maandverband en Tampons

Ik vind de verpakking en de uitstraling van het merk mooi en duidelijk. Het is wel wat duurder dan de andere merken, maar ik heb het er wel voor over. Het is zeker niet alsof je een bak met geld leeg gooit en ik ben me gaan bedenken dat ik eigenlijk helemaal geen chemische troep meer wil voor mijn vagina. Op de buitenkant staat duidelijk aangegeven wat er in zit.

Yoni Maandverband en Tampons

Als ik het doosje open zie ik meteen de tampons zitten en het ziet er eigenlijk niet anders uit dan andere merken. Vrij simpel, maar wel doeltreffend. De tampons zijn beschermd met een laagje plastic die je er gemakkelijk af kan halen.

Yoni Maandverband en Tampons

De tampon ziet er precies hetzelfde uit als vrijwel alle andere tampons. Maar ik moet toch wel eerlijk toegeven dat ik erg fan was van de OB Pro Comfort tampons omdat die makkelijk in te brengen waren, niet zo pluizig werden en inderdaad lekker zaten. Maar toch aan het einde van mijn menstruatie na veelvuldig tampon gebruik begon het daar binnen toch te irriteren en jeuken en dat vond ik erg onprettig. Geloof het of niet, maar met deze tampons heb ik helemaal geen last van jeuk of irritatie gehad. De tampons brengen net zo makkelijk in, pluizen wel iets meer dan mijn OB Pro Comfort tampons maar zeker niet erg. Ik ben eigenlijk heel erg enthousiast!

Yoni Maandverband en Tampons

Yoni Maandverband Medium – € 3,99

Naast tampons gebruik ik ook altijd maandverband voor de extra zekerheid. Ik kan soms ineens heel erg vloeien en vind het echt verschrikkelijk om ook maar het idee te hebben dat ik misschien wel kan doorlekken. Dus ik draag altijd tampons en maandverband tegelijk en soms is dat ook echt nodig bij mij. Omdat ik dus minimaal 5 dagen een maandverbandje in mijn onderbroek heb zitten moet dat wel goed ademen en ‘schoon’ zijn en heel veel merken doen dat niet…

Yoni Maandverband en Tampons

Ik merkte namelijk dat het of heel erg ging broeien, ik last kreeg van jeuk, of het bloed werd niet goed opgenomen waardoor het gewoon niet prettig zat. Vooral aan het einde van mijn periode wilde de boel nog wel eens opzetten en heel erg jeuken, ik denk dat dat gewoon komt door slechte, chemische en niet ademende stoffen daar. Yoni belooft dat niet te doen met haar producten, dus ik was hier echt heel erg benieuwd naar!

Yoni Maandverband en Tampons

Ondanks dat Yoni alles eerlijk en biologisch doet, vind ik dit wel een beetje zonde van of het plastic of het papier. Je had ook los de plastic verpakking kunnen verkopen of los het doosje met daarin los het maandverband. Maar het geeft wel weer een luxere uitstraling aan het merk.

Yoni Maandverband en Tampons

Het maandverband dit netjes verpakt in heel mooi en stevig aanvoelend plastic. Als ik het plastic van onder andere Libresse of Always voel is dat altijd heel erg dun en breekbaar, dit voelt echt heel erg stevig en degelijk aan, dat valt me eigenlijk meteen op.

Yoni Maandverband en Tampons

Aan Always en Libresse vind ik het altijd heel erg fijn dat er een duidelijke voor en achterkant is, dat is bij dit maandverband niet zo. Ook vind ik het niet echt duidelijk aangegeven op de verpakking of het om maandverband met of zonder vleugels gaat. Zelf gebruik ik altijd met vleugels omdat dat beter op zijn plek blijft zitten maar ik had geen idee of ik dat nou kocht of niet.

Yoni Maandverband en Tampons

Desondanks dat het maandverband geen voor- of achterkant heeft, zit het wel erg prettig, je voelt er niets van. De plakstrips houden het verband goed op zijn plek en na het maandverband een week te hebben gebruikt heb ik totaal geen last van irritatie of jeuk, echt heel erg fijn! Ook ademt het goed en werd het daar geen broeierige bende. Qua absorptie doet het maandverband het ook goed. Het bloed wordt meteen opgenomen en blijft daar netjes op zijn plaats, het loopt niet uit en blijft ook niet nat op het verband liggen, heel prettig.

Yoni Maandverband en Tampons

Ik stond er een beetje twijfelend tegenover, mijn favoriete tampons en maandverband waren prima, maar toch aan het einde van mijn periode merkte ik wat irritatie. En het gegeven dat ik alleen maar chemische troep dat stopte vond ik toch niet zo een prettig idee. Maar Yoni heeft me echt verbaast en ik vind het prettig om te weten wat ik gebruik en dat het zo een positieve werking heeft. Vanaf nu denk ik echt alleen maar Yoni te gaan gebruiken. Goedkoop is het niet, maar zeker ook niet duur. En vaak is het ook in de aanbieding dus kun je het voor een mooie prijs kopen. Yoni is onder andere bij de drogisterij en supermarkten te koop. Hebben jullie ervaring met Yoni?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Misschien kan je aan de pil gaan. Dat heb ik ook gedaan en het werdt veel minder broeierig. En als je last blijft houden dan is misschien de prikpil een optie. Dan heb je nergens last van en dat drie maanden. Het enige wat je voelt is een klein prikje in je bil wanneer de injectie gegeven wordt maar dat is alleen in het begin,later voel je er niks meer van. Dit kan je bij de huisarts laten doen, dan ben je van al die ellende af en hoef je geen maandverband en tampons meer te gebruiken. Alleen 1 keer in de drie maanden even naar de huisarts een prikje te halen. Het is niet eng en je kan alles weer doen wat je wil. Ik heb de prikpil al zes jaar en ik ben blij dat ik niet meer vloei. Lekker rustig en je bent veel minder geld kwijt. Ideaal dus als niks meer helpt dan is dit de beste optie.

  1. Ik ben aan de pil en slik hem vrijwel altijd door. Alleen soms wil ik gewoon even ongesteld zijn, in mijn hoofd lijkt me dat beter om af en toe de natuur zijn werk te laten doen ;)

 2. ik ken het merk en mijn dochters hebben eens een proefpakketje gehad en vonden het wel fijn maar zijn toch weer terug gegaan naar hun oude always hihi, ik heb het al 10 jaar niet meer nodig thank god hahaha

 3. Heb je weleens gedacht aan een menstruatiecup? Is nog beter voor het milieu ook. Ik moest hem 2 keer per dag omspoelen op een zware dag, en ik had echt hele zware menstruaties door een stoornis.

  Nu ik aan de prikpil ben, heb ik er gelukkig helemaal geen last meer van, maar die zou ik dan weer niet aanraden aan vrouwen die nog zwanger willen worden.

 4. Ik gebruik sinds vorig jaar geen chemische troep meer ‘down there’. Ik ben begonnen met het merk Natracare en ben er zeer over te spreken! Het voelt gewoon beter, niet alleen voor m’n lichaam, maar ook tussen m’n oren. :-)

 5. Als je zwanger wil worden dan kan je ook stoppen met de prikpil. Maar als je dan nadat je bevallen bent weer door wil gaan met de prikpil dan kan dat. Maar dan moet het wel in overleg met de arts. Probeer het nog een tijdje zoals het nu gaat en anders een menstruatiecup of alleen tampons proberen van het grootste formaat. Die gebruiken de meeste vrouwen als ze hevig menstrueren. Misschien wat voor jou. En anders toch maar de prikpil proberen. Je kan dan zelfs elke dag zwemmen als je zou willen.

 6. Ik gebruik al een tijdje deze maandverband. Ik ben alleen nog op zoek naar andere inlegkruisjes. De inlegkruisjes die ze hebben vind ik te klein.

 7. probeer dan de inlegkruisjes van tena lady eens. ze zijn wel duur, maar soms liggen ze bij de big bazar voor een euro of drie. die van tena lady zijn wat groter en die gebruik ik ook als ik een onderzoekje van beneden heb gehad dan bloed ik ook ongeveer een dagje maar wel heel licht. ik denk dat dat door dat enge ding wat ze ervoor gebruiken komt , normaal bloed ik namelijk nooit nadat ik de prikpil heb gehaald. ik zie enorm op tegen volgend jaar, dan mag ik nog een keer zo’n eng onderzoek ondergaan. dan ben ik 35 en ik vind het namelijk geen pretje om daar te liggen terwijl ze met zo’n koud eng ding bij je naar binnen gaan,ook al is hij klein nog doet het enorm pijn,vandaar dat ik bloed als ik ben geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *