Ga terug
+ servings
Kwarkbollen met blauwe bessen

Kwarkbollen met blauwe bessen

Kwarkbollen zijn echt heel erg simpel om te maken, lekker en ook nog eens super gezond. Een leuk alternatief voor het ontbijt of lunch zijn deze kwarkbolletjes. Wil je toch nog even extra genieten, besmeer ze dan met wat room of roomboter.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kwark
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram blauwe bessen
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel olie
  • snuf zout

Instructies
 

  • Pak een beslagkom en doe daar alle ingrediënten in, behalve de blauwe bessen.
  • Kneed het met je handen tot een deeg of gebruik de mixer met deeghaken (dat deed ik en ging prima).
  • Was de bessen en schep deze met een spatel door het deeg in.
  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier. Het deeg is genoeg voor 6 bollen. Maak twee lepels nat met water (zo plakt het deeg minder aan de lepels) en maak 6 bolletjes op het bakpapier.
  • De kwarkbollen gaan voor 20 minuten de oven in op 180 graden en je haalt ze eruit als ze mooi bruin beginnen te kleuren. Warm zijn de kwarkbollen het lekkerst, maar ook koud zijn ze heel goed te eten!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!