Ga terug
–+ servings

Champignons in ketjap en honing

Dit is het meest lekkere recept voor champignons als tapas hapje of als bijgerecht. Deze champignons met ketjap en honing zijn super makkelijk om te maken en hebben een hele warme en intense smaak. Daarnaast zijn ze ook binnen een paar minuten klaar.
4.67 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels sesamzaad

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon. Snij de champignons door de midden wanneer je grote champignons hebt. Wanneer je kleinere champignons hebt hou je ze heel.
  • Snij de tenen knoflook fijn.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en doe hier de champignons in.
  • Bak dit aan met de knoflook, ketjap en sojasaus. Met ongeveer 5 minuten zijn de champignons gaar. Hou je van wat meer rauwe champignons, bak ze dan wat korter.
  • Doe de champignons in een schaal en lek de meeste saus uit, voeg vervolgens nog een eetlepel honing toe en roer goed door.
  • Maak de champignons af met een laagje sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!