Ga terug
+ servings
Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker

Sukadelappen (draadjesvlees) uit de slowcooker

Wil je heerlijk draadjesvlees van sukadelappen uit de slowcooker maken? Dan moet je zeker even dit recept bekijken. Het is zo lekker dat je zelf met de vinger alle laatste restjes uit de schaal likt. En het bereiden is super simpel, alle ingrediënten in de slowcooker, 8 uurtjes wachten en voila!
4.16 van 109 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 700 gram sukadelappen
  • 125 gram champignons
  • 3 sjalotjes
  • 1 wortel
  • 3 tenen knoflook
  • 200 mililiter water
  • 1 blokje runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels rode wijn azijn
  • 1 scheut worcestersaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 3 plakken onbijtkoek
  • peper + zout

Instructies
 

  • Snij de sjalotten (ui mag natuurlijk ook), champignons, knoflook en de wortel in stukken en doe dit in de slowcooker.
  • Kruid de sukadelappen met peper en zout en bestrijk deze met een laagje mosterd. Leg deze bovenop de groentes in de slowcooker
  • Voeg de 200 milliliter water toe en verkruimel het runder bouillonblokje.
  • Voeg nu de laurierblaadjes, worcestersaus, rode wijn azijn, appelstroop toe en top alles af met verkruimelde ontbijtkoek plakken.
  • Laat de sukadelappen vervolgens gedurende 8 uur (na 6 uur zijn ze ook al gaar maar vallen net niet heel mals uit elkaar) garen in de slowcooker op de laagste stand.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!