Ga terug
+ servings
Japanse Cheesecake

Japanse Cotton Cheesecake

Deze Japanse Cotton Cheesecake stond al jaren op mijn lijstje om te maken. Het kan bijna niet mislukken want je hebt naar drie ingrediënten nodig om je Japanse cheesecake te kunnen maken. Het is even klungelen met het afbakken, maar daarna heb je echt een heerlijke cheesecake!
4.34 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal van 16,5 cm Je kunt ook een springvorm gebruiken van 16,5 cm

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 120 gram roomkaas
  • 120 gram witte chocolade
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Mijn oven kon dat niet dus ik heb 180 graden gedaan (dit werkte ook prima).
  • Splits de eieren, smelt de witte chocolade en klopt met eiwit helemaal stijf.
  • In de kom met de eidooiers doen we de gesmolten witte chocolade en de roomkaas, mix tot een glad geheel.
  • Schep vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoorheen tot dat je een luchtig beslag krijgt.
  • Bekleed de hele springvorm met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten.
  • Vul de bakplaat met 1 tot 2 cm heet water of gebruik zoals ik een grote ovenschaal waar de springvorm/ronde ovenschaal in past. Dit is belangrijk voor tijdens het bakken.
  • Stort het mengsel in de beklede ovenschaal en tik een paar keer op het aanrecht zodat alle luchtbelletjes eruit gaan.
  • Zet de ovenschaal met het water en de ovenschaal/springvorm in de oven en bak voor 15 minuten de Japanse Cheesecake af op 170 graden.
  • Na 15 minuten bakken we de cheesecake vervolgens af op 160 graden gedurende 15 minuten.
  • Als je cheesecake erg wiebelig als je voorzichtig mee schud moet hij nog wat langer in de oven. Probeer het nog 5 tot 10 minuutjes op 150 graden.
  • Wanneer de oven klaar is laat je de cheesecake nog voor 15 tot 30 minuten in een warme oven rusten.
  • Garneer de cheesecake met een laagje poedersuiker!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!