Ga terug
+ servings
Spareribs uit slowcooker1

Spareribs uit de slowcooker in barbecuesaus

Ik vind spareribs echt heerlijk. Vaak gaan we uit eten en bestellen we spareribs of laten het thuis bezorgen. Alleen ik vind het tegenwoordig best prijzig geworden. Ik besloot ze dus een keer zelf te maken. Ik haalde verse spareribs bij de slager, maakte een fantastische barbecuesaus en bereidde ze in de slowcooker. Echt dit recept is een feestje waar je letterlijk je vingers bij af likt!
4.36 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 kilo spareribs
  • 250 mililiter tomaten ketchup
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels Worcestershiresaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel tomatenpure
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder

Instructies
 

  • Snipper de ui fijn en snijd de knoflook in stukken. Doe alle ingrediënten behalve de spareribs in de schaal van de slowcooker.
  • Snijd de spareribs op maat zodat ze in de slowcooker passen. Ik kocht één lange rib van een kilo en die sneed ik door de midden.
  • Doe de spareribs in de slowcooker en zorg dat de spareribs goed onder de saus zitten.
  • Zet vervolgens de slowcooker aan op de hoogste stand voor 5 uur. Halverwege (na 2,5 uur) draai je de spareribs even om zodat de ander onderop ligt.
  • Daarna zijn je spareribs klaar! Ze zijn zo mals dat ze zo van het bot vallen. Mocht je het lekker vinden kun je ze ook nog even grillen op de barbecue.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!