Ik ben echt gek op pindakaas én chocolade. Beide met elkaar combineren is nog een veel groter feest. Je kunt het je dan dus ook al voorstellen, deze pindakaaskoekjes met pure chocolade zijn dan ook echt een guilty pleasure.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Hak de chocolade in grove stukken en doe vervolgens alle ingrediënten in een kom en roer dit goed door elkaar heen. Tip gebruik handschoentjes of een spatel, want het pindakaas mengsel is ontzettend plakkerig.
Draai 12 kleine balletjes van het mengsel en druk deze plat met een vork voor een leuk patroontje of gewoon met de hand. Het mengsel loopt niet uit of wordt hoger, dus maak de koekjes meteen in de vorm die jij wil. Omdat de koekjes vooral uit pindakaas bestaat zijn ze behoorlijk machtig, maak ze dus niet te groot.
Bak vervolgens de koekjes voor 15 minuten af op 180 graden en klaar zijn je pindakaaskoekjes!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!