Ga terug
+ servings
Automatische concepten

Kip in de hoed met ananas, gember en kerrie

Kip in de hoed is eigenlijk een recept dat niet kan mislukken. Deze variant met kip, ananas, gember en kerrie is echt een verrassend heerlijke combinatie en staat zo op tafel. Een recept waar je gasten inclusief jijzelf echt van smult!
4.50 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 300 gram ananas (blikje)
  • 400 gram kipfilet
  • 200 milliliter crème fraise
  • 100 gram geraspte kaas
  • 7 plakken bladerdeeg
  • 5 bolletjes stemgember
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • peper + zout

Instructies
 

  • Ontdooi eerst de plakken bladerdeeg. Voor mijn springvorm had ik 7 plakjes nodig, maar kijk even hoeveel jij er nodig hebt. Het is de bedoeling dat je de bodem, zijkanten en bovenkant helemaal dicht maakt.
  • Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden.
  • Pak een koekenpan en doe hier wat olie in. Snijd de kip in stukjes en kruid met peper en zout. Snijd een ui en gemberballetjes in stukken en bak deze ook mee. Voeg daarna ook een teen knoflook (fijn gesneden of geperst) en de sambal toe. Wanneer de kip gaar is voeg je de crème fraise, kerrie en de goed uitgelekte ananas toe. Laat dit een minuutje of twee pruttelen.
  • Ondertussen bekleden we het bakblik. Vet hem eerst in met wat boter en bestrooi hem lichtjes met paneermeel. Dit zorgt ervoor dat de kip in goed niet aan de springvorm gaat plakken. Ik gebruik vier plakken voor de bodem en zorg dat de randen ook bekleed zijn.
  • Stort het mengel in de springvorm en strooi er nog de kaas overheen. Maak vervolgens de ‘hoed’ dicht door er nog een dakje van bladerdeeg op te leggen. Ik gebruikte roomboter bladerdeeg en dat kleurt mooi. Je kunt er eventueel ook nog een eitje over uitstrijken.
  • Bak de kip in de hoed gedurende 30 minuten af op 200 graden. En daarna heb je echt een super lekker gerecht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!