Een quiche met een verassende combinatie met prei, champignons en brie. Drie ingrediënten waar ik gek op ben, maar dan gecombineerd in een quiche. Smullen!
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en ontdooi de plakjes hartige taart deeg. Pak een koekenpan en bak daarin de spekreepjes uit en doe er vervolgens de grof gesneden champignons en preiringen bij.
Ondertussen bekleed je de bakvorm met het deeg en druk je de randen goed tegen elkaar aan. Pik in de bodem een aantal gaatjes met een vork
Wanneer de groentes en spekjes ongeveer 5 minuten hebben gebakken stort je ze op de bodem en verdeelt hier nog de kaas overheen. Die hier ook wat peper en zout naar smaak overheen.
Doe de eieren en crème fraîse in de kom en klop dit goed door elkaar. Schenk het daarna over de vulling van de quiche heen. Snijd daarna nog een aantal plakken brie af en verdeel die over de quiche.
Vervolgens gaat de quiche voor 30-35 minuten in de oven op 180 graden. De quiche is gaar wanneer die een mooi bruin korstje heeft gekregen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!