Ga terug
+ servings
Griekse yoghurtcake met blauwe bessen

Griekse yoghurtcake met blauwe bessen

Deze cake is echt heerlijk, het is een verrassende frisse cake door de Griekse yoghurt, maar de blauwe bessen maken het ook weer zoet. Het is een gouden combinatie die zeker gewaardeerd gaat worden.
4.67 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 gram bloem
  • 175 gram Griekse yoghurt
  • 215 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram blauwe bessen
  • 80 mililiter zonnebloemolie
  • scheutje vanille aroma
  • 0,5 zakje bakpoeder

Instructies

  1. Doe de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom en meng dit tot één glad geheel.
  2. Daarna spatel je de bloem, bakpoeder en zout door het gladde mengsel.
  3. Roer dit goed door elkaar heen en tot een luchtig beslag.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Voeg als laatst de blauwe bessen toe aan het beslag en spatel deze er voorzichtig doorheen.
  6. Stort het beslag in een cakevorm. Ik bekleed het bakblik altijd met een bakpapiertje zodat je de cake er weer gemakkelijk uit kunt krijgen.
  7. Bak de cake af op 180 graden gedurende 1 uur.
 
Je kan ook 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken, dan kan je het bakpoeder weglaten. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken in plaats van blauwe bessen. Ook fruit uit de diepvries is prima, hou er dan wel rekening mee dat de baktijd wat langer is en de vruchtjes sneller naar de bodem zakken omdat deze zwaarder zijn.
Trefwoord Blauwe bessen,, Cake,, Griekse Yoghurt,
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!