Ga terug
+ servings
Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui

Mosterdsoep met spekjes en bosui

Een soepje doet het altijd goed. Deze heerlijk romige mosterdsoep is echt een regelrechte hit en super makkelijk om zelf te maken.
4.50 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 mililiter (kook)room
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 3 bosuitjes
  • 1 bakje uitgebakken spekjes
  • 1 snuf knoflookpoeder
  • peper + zout

Instructies

  1. Breng een liter water aan de kook met daarin een kippenbouillon blokje en de kruiden (peper, zout en het knoflookpoeder).
  2. Snijd ondertussen de bosui in kleine ringetjes en voeg die toe aan het water.
  3. Als het bouillon blokje goed opgenomen is voeg je de mosterd toe en zeef je de bloem door de soep en roer je het meteen goed door. Je kunt de bloem er ook gewoon in doen maar dan moet je goed opletten dat je geen klontjes krijgt.
  4. Bak de spekjes uit of koop kant en klare uitgebakken spekjes.
  5. Voeg de room en de spekjes toe en roer alles goed door.
  6. Garneer met wat overgebleven bosuitjes.
 
Is de soep warm en egaal (geen klontjes meer van de bloem en mosterd) dan is hij klaar om te eten! De soep is echt binnen een kwartiertje klaar en echt heerlijk. Ik koop trouwens al voorgebakken spekjes, maar die kun je zelf natuurlijk ook uitbakken. Dit recept is ook heel erg lekker met zalmsnippers in plaats van de spekjes. Eetsmakelijk.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!